Rusija optužuje Francusku da laže o vojnicima u Ukrajini

Sergej Lavrov
15 komentara

Francuska obmanjuje javnost tvrdnjom da nije rasporedila nikakve trupe u Ukrajinu, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Francuski premijer Gabriel Attal rekao je u četvrtak da njegova zemlja nikada nije obučavala trupe na ukrajinskoj teritoriji, ali je dodao da opcija slanja francuskih instruktora u zemlju “nije tabu”. Kasnije je predsjednik Emmanuel Macron – koji je sugerirao da Zapad ne bi trebao isključiti stacioniranje vojnika u Ukrajini – rekao je da je nekoliko saveznika Pariza već pristalo da rasporedi vojne trenere. Međutim, nije rekao koji su okrugi uključeni u ovu politiku.

Komentarišući komentare francuskih zvaničnika u nedjelju, Lavrov je rekao novinaru Pavelu Zarubinu da je „premijer Francuske odjednom počeo da govori da tamo u Ukrajini nemaju instruktore. To nije istina i oni to znaju.” Ministar vanjskih poslova je dalje sugerirao da zapadne nacije žele “tiho naučiti” globalnu zajednicu da njihove odluke o Ukrajini – uključujući omogućavanje Kijevu da udari duboko u Rusiju i stacioniranje vojnog osoblja u ratom razorenoj zemlji – nemaju stvarnu važnost ili posljedice.

“Sve to vidimo i potpuno razumijemo šta oni rade i kakvu ulogu imaju u ratu koji je pokrenut protiv nas. I znamo kako se boriti protiv toga”, naglasio je on.

Lavrov je dodao da je siguran da će zapadni analitičari poslušati upozorenja ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je rekao da bi isporuke oružja dugog dometa Ukrajini mogle izazvati “asimetričan” odgovor Moskve, uključujući isporuke sličnog oružja u regije svijeta gdje bi se mogli koristiti protiv osjetljivih lokacija zemalja koje snabdjevaju Ukrajinu ovim oružjem.

francuskaLavrovrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 mjesec prije

Naravno da lazu.
Napunili gace kad su culi da ce rusi reciprocno odgovoriti i poslati orizje i instruktore (vagnerovce) u Kaledoniju, Martinik i druge kolonije.
Francuzi su ostali sami, osim pribaltickih nacista niko nece da im se pridruzi u slanju ekspedicionih trupa. A ameri su rekli: sto onaj Makron umislja da je lider Evrope pored ziva Bajdena?
Nije prijatno ostati 1:1 protiv rusa, zacas ostanes bez Korzike.

Zoran
1 mjesec prije

Tko hoće taj zna o stranim vojnicima, nego ti nama reci oli su PRC testovi otkrili strašni virus u vašem Davosu. Hulje globalističke.

Nekoime
1 mjesec prije

Naravoučenje – ne vjeruj pederu niti kada o vojsci priča!

vrlodrag
1 mjesec prije

Moj Lavrove što očekuješ. Istresli ste ih iz gaća u africi i spremate ih se istjerati iz Odese gdje su se namjeravali smjestiti. Ali afriku vam neće oprostiti što vas naravno netreba ni biti briga jer im tamo nije ni mjesto.

Sad kad ste vraga izvukli na vidjelo sad ga potaknite da se samouništi. Sklon je o tome.

Max
1 mjesec prije

Dakle već su tamo.

vigor komar
1 mjesec prije

i kremlj smrdi na pedere!

vigor komar
1 mjesec prije

lavrov dan prije napada na ukru: zapadna histerija! nije nam ni na kraj pameti uci u ukrajinu!

burt
1 mjesec prije

možda misle parirati SAD-u tako da daju dalekometne rakete Kubi i Venecueli kao u doba Varšavskog ugovora ali ta vremena su prošla a olinjali komunista Raul Castro i kriminalac Maduro su na čelu propalih država i najvažnije im je da se održe na vlasti a ne da ratuju protiv SAD-a

FELIX
1 mjesec prije

U UKRAINU JE FRANCUSKA POSLALA SAMO NEKOLIKO LEGIONARA DA PODPOMOGNU UKRAINU U BORBI PROTIV RUSKE AGRESIJE, TAMO SU SIGURNO STACIONIRANI VEC DUZE VREMENA I NATO STRUCNJACI KOJI UPOTREBLJAVAJU RAKETNE SISTEME DOBAVLJENE OD NATO DRZAVA PA I OD SME AMERIKE KOJA JIM OBECAVA RAKETE DUGOG DOMETA KOJE CE LANSIRATI DUBOKO U TERITORIJU RUSKE FEDERACIJE, KAKAV CE BITI ODGOVOR RUSA AKO SE TA NAMERA AMERIKANACA OBISTINI, KO ZNA BARATATI SA TI M RAKETNIM SISTEMIMA DUGOG DOMETA SIGURNO NE UKRAINSKI RAKETNI SPECIALISTI.,

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI