Afrička država poništila je svoje glasanje u Generalnoj skupštin UN-a

George Weah
11 komentara

Predsjednik Liberije George Weah naložio je u nedjelju ministru vanjskih poslova Dee-Maxwellu Saahu Kemayahu da poništi glasanje te zemlje, dato prije nedelju dana u Generalnoj skupštini UN-a “protiv” trenutnog prekida vatre u Gazi.

Liberija je bila jedina afrička nacija koja je glasala protiv rezolucije, koju su podržale 153 zemlje. Deset zemalja je bilo protiv te mjere, dok su 23 bile uzdržane.

Liberijski predsjednik je govorio na nedjeljnoj crkvenoj službi gdje je rekao da je stav vlade odbio “opaki” Liberijac koji je radio u ambasadi Liberije u Washingtonu. Ime službenika ambasade koji je promijenio Monrovijin glas nije spomenuto.

“Zla osoba u ambasadi… kada su nam rekli da glasamo, ta osoba šta god da je uradila – taj Liberijac koji je glasao za rat je zao Liberijac i Bog neće poštedjeti tu osobu i živote svake osobe koja je oduzeta u tom ratu jer je ta osoba glasala. Istovremeno, Weah je pojasnio da njegova podrška okončanju rata nije bila protiv SAD-a, već da Liberija stoji uz Ujedinjene narode i ostatak svijeta za globalni mir i stabilnost.

Prema ranijim izvještajima, Liberija je bila jedina afrička nacija koja je glasala protiv humanitarnog primirja na Bliskom istoku. Izrael je također dobio podršku od SAD-a, Paragvaja, Austrije, Papue Nove Gvineje, Gvatemale, Češke, Naurua i Mikronezije.

gazaGeorge WeahIZRAELLiberijaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 mjeseci prije

Prekasno.

4 mjeseci prije

podmicuju cak veleposlanike iza ledja njihovih vlada

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Zanimljivo da je Hrvatska prvo glasala kontra primirja u Gazi, a sada je promijenila mišljenje na zadnjem glasanju. U Večernjem listu je tada izašao članak (27.10.2023.) naziva “Zašto je Hrvatska bila protiv rezolucije? ‘Ne spominje se Hamas. Nismo mogli prijeći preko toga'”, lako ga nađete na netu. Radim copy-paste što je novinarki reko “izvor iz Vlade”: “Hrvatska apsolutno nije protiv ni primirja niti pomoći Gazi. Naprotiv. Tumačenje da smo glasovanjem “protiv” sada protiv prekida sukoba ili pomoći civilima je apsolutno netočno. Uostalom, Gazi smo donirali 250 tisuća eura. Taj dio uopće nije sporan. No postoji crvena linija koju nismo mogli prijeći, a to je nespominjanje da je Hamas izvršio napad 7. listopada. Rezolucija govori o napadu koji kao da se dogodio u zrakopraznom prostoru. To ide protiv svih naših očekivanja, ali i protiv zaključaka Europskog vijeća gdje je Hamas jasno imenovan. Hrvatsko očekivanje je bilo to da se navede ono što je… Čitaj više »

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Za one koji ne znaju – George Weah je bio nogometni reprezentativac svoje zemlje za koju je postigao 18 golova, 1995. godine FIFA ga je proglasila svjetskim igračem godine, tada je osvojio i Ballon D’or, a od 18 godina svoje nogometne karijere, njih 14 je proveo u poznatim klubovima u Italji, Francuskoj i Engleskoj (Monaco, PSG, Milan, Chelsea, Manchester City, Marseille).

Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

Izostavili ste Hrvatsku

BanOvan
4 mjeseci prije

Pa nahranite krokodile sa zlim Liberijcem i svima dobro. Cak ni Bog nece imati posla da kaznjava postenog Liberijca koga ni u snu niko nije nagovorio da glasa tako kako je glasao.

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

” Wicked Liberian ” 😁

Darko
4 mjeseci prije

Hoće se ovaj orangutan Plenković predomisliti i povući svoje glasanje u skupštini UN-a jer to što je sa svojim pavijanima napravio nije niti stav niti volja hrvatskog naroda a velika je sramota koju nam je priskrbio pušeći kurac židovima?

abc
4 mjeseci prije

Izrael je osnovao Hamas, da nikad ne dođe do mira i osnivanja palestinske države. Izrael ima plan zauzeti komplet Palestinu, dio Iraka, više od pola Sirije (Damask obavezno), i kompletni Libanon. Sve če to uraditi pod krinkom borbe protiv kvazi-terorizma, kojeg u stvari sami stvaraju, da prikriveno radi za interes Izraela. Hamas su stvorili Mosad i CIA, a pri životu ga drže američke pare. Sve, da se opravdaju zločini i genocid Izraela protiv Palestinaca.
Hamas likvidira par stotina Izraelaca i time pali zeleno svetlo za izraelski genocid nad palestincima i krađu palestinske zemlje. Hamas takoreči stvara dobar biznis i profit za Izrael.
False-flag je vidan sa Marsa.

Милан
4 mjeseci prije

Враг да га носи. Мислим на тог либеријца

Tusamrodjenja
4 mjeseci prije

Sere mi se kad ova banda na celu kolone govori o nekom poste ju. Arka za Goli otok je u izradi……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI