Američki dom usvojio zakon kojim se finansira odbrambeni sistem Izraela Iron Dome

Iron Dome
13 komentara

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u četvrtak zakon kojim se izdvaja oko milijardu dolara za finansiranje obnove izraelskog sistema protivvazdušne odbrane Iron Dome.

Zakon, koji je odvojen od većih mjera budžeta za odbranu, samim tim odmah prolazi u Kongresu, gdje je lako premašio minimum od 260 glasova. Rezultat je 290 prema 8, a glasovi se i dalje broje.

Rasprava koja je vodila do glasanja uključivala je optužbe republikanskih poslanika protiv antisemitizma protiv njihovih demokrata i replike da su republikanci prethodno glasali protiv pomoći Izraelu.

Zakon odvaja milijardu dolara za dopunu PVO sistema Iron Dome, koji se koristi za obaranje dolazećih raketa i artiljerijsku vatru.

Sistem je iscrpljen u maju tokom izbijanja agresije između militanata Izraela i Hamasa u Gazi, kada je sistem oborio većinu od navodno 4.000 raketa ispaljenih na Izrael.

finansiranjeIron DomeIZRAELzakon
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Diego Delgado
2 godine prije

Američki dom usvojio zakon kojim se finansira odbrambeni sistem Izraela Iron Dome
Sad se vidi sad se zna……
Evo ovaj članak puno toga govori, da li vam je sada jasno tko drži ameriku u šaci?

Ja sam u više navrata pisao na ovom portalu (i bio brisan) tko oblikuje vanjsku politiku amerike u biti tko drži ameriku u šaci ili za mu**.

Da ponovoim, vanjsku politiku amerike određuje jevrejski lobij u americi, drugim riječima ameika pleše kako jevreji sviraju.

Nažalost i u nas i velikoj večini svijeta je ista slika.

Koga jevreji kažu da treba napasti tipa Irak, Libija, Sirija itd. amerika napada, potvrda mojoj tezi je pitanje koliko je jevreja poginulo u zadnjih 10 godina arapskih proljeća u američkoj vojsci za vrijeme “širenja demokracije na američki način”.?

Nene
2 godine prije

Pa koja je to država?
Inače, SAD već godinama u proračunu imaju stavku “Pomoć državi Izrael”, koju ovo sigurno ne će spasiti jer će masovnim cijepljenjem izvršiti samoubjstvo.

tuf
2 godine prije

Ono smeće od glumice, AOC, ko fol plakala nakon što je dala potporu za financiranje izraelskog Iron Dome-a. Gadura licemjerna odvratna lažljiva, gnojivo jedno. Dobro su se našalili na Twitteru, kažu “AOC 2028-e (kada je postala predsjednica) plakala nakon što je odobrila bombardiranje dronovima civila sljedeće države koju je SAD odlučio okupirati”

Max
2 godine prije

Zločin na kredit to je priča SAD a Izraela ali Qasann je jeftiniji a probija zeljeznu kupolu

Zax
2 godine prije

Vecina tog novca ce na kraju zavrsiti na racunima americkog vojnoindustrijskog kompleksa koji ce naravno sudjelovati i sudjeluje u tom projektu.Nije sve kako se cini na prvu.

Davidschwartz
2 godine prije

Amerikanci su izraelska pseta od svog osnutka. L’chaim!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI