Američki senator ponavlja poziv za ubistvo Putina

Lindsey Graham
30 komentara

Republikanski jastreb ostaje pri svom skandaloznom pozivu da se ruski predsjednik „ukloni“ na bilo koji način.

Američki senator Lindsey Graham (R-Južna Karolina) nije uznemiren reakcijom na njegovu sugestiju,izrečenu ranije ovog mjeseca, da bi neko trebalo da ubije ruskog predsjednika Vladimira Putina. U stvari, on pojačava svoju nasilnu političku retoriku usred ukrajinske krize.

„Nadam se da će biti uklonjen, na ovaj ili onaj način“, rekao je Graham novinarima u Washingtonu u srijedu. „Nije me briga kako će ga ukloniti. Nije me briga da li ćemo ga poslati u Hag i suditi mu. Samo želim da ode.”

Graham je potvrdio da ubistvo Putina vidi kao poželjnu opciju za smjenu ruskog predsjednika, baš kao što je nagovijestio u objavi na Twitteru od 3. marta u kojoj je pitao: „Postoji li Brut u Rusiji? Postoji li uspješniji pukovnik Stauffenberga u ruskoj vojsci?

U to vrijeme, portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je „histerično raspirivanje“ antiruskih osjećanja u SAD, nazivajući to svojevrsnim „rusofobičnim slomom“.

Ozloglašeni senator jastrebova potvrdio je u srijedu da je u stvari pozivao na atentat na Putina.

„Vrijeme je da ode“, rekao je Graham o Putinu. „On je ratni zločinac. Voljeo bih da je neko sredio Hitlera ’30-ih. Dakle, da, Vladimir Putin nije legitimni lider. On je ratni zločinac.”

Ruski narod će „imati nultu budućnost“ ako nastavi da slijedi Putina, tvrdi Graham, dodajući da ako SAD nastave sa naporima da pomognu Ukrajini da se odbrani uvođenjem sankcija kako bi „udavile rusku ekonomiju“, snage unutar Rusije će se podići da okončaju krizu. „Mislim da je svijetu bolje bez Putina – što prije to bolje, i nije me briga kako ćemo to da uradimo“.

Grahamovi komentari došli su usred eskalacije anti-Putinove retorike u Washingtonu. Predsjednik Joe Biden nazvao je Putina „ratnim zločincem“ prvi put u srijedu, dan nakon što je Senat podržao rezoluciju kojom se ruski predsjednik tako označava.

Moskva je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, tvrdeći da Rusija mora da demilitarizuje i „denacifikuje“ vladu u Kijevu nakon što je odbila da mirnim putem riješi sukob u Donbasu i tražila nuklearno oružje i članstvo u NATO. Ukrajina je taj potez ocijenila kao „ničim izazvan” napad i insistirala je da nema namjeru da silom povrati region Donbasa.

Moskva je više puta negirala optužbe za neselektivne napade na ukrajinske gradove, rekavši da ruske snage samo gađaju vojne ciljeve. Kremlj je zamjerio Bidenu što je Putina nazvao ratnim zločincem, rekavši da su takvi komentari američkog šefa države „neprihvatljivi i neoprostivi”.

Lindsey GrahamPutinrusijaSADubistvo
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
2 godine prije

“Assad must go!”
Nesto slabo ide ta politika u zadnje vrijeme…

2 godine prije

Neka samo, sam sebi skida gače, da čitav svijet vidi sirotinju. Jer, da je muško….

Ja to onako
2 godine prije

Ovoj sotoni neko ubacio drogu u heroin.

Nena
2 godine prije

Kako se koprcaju ali ništa im to ne vredi!
Zver je najopasnija kada je ranjena.

antikonformist
2 godine prije

Ovaj zaboravio uzeti svoje tablete pa počeo buncati.

Onogošt
2 godine prije

Izjave ovih krvožednih hijena su neprocjenjive jer svim normalnim ljudima je jasno da je ovo ključna bitka dobra i zla. Ako padne Rusija sledeća je Kina pa doživotno ropstvo. Retardi sa zapada misle da će biti poštedjeni a isti ih lanci čekaju. Javno pozivati na atentat na predsjednika nuklearne i površinski najveće države nije imaška već svjesna gadost i bezobrazluk. Sad bi valjalo da nam teoretičari igrokaza objasne je li i ovo igrokaz

Vale
2 godine prije

Ovaj je zreo da se pridruži svom istomišljeniku Mc Caneu. Što pre to bolje.

Ivan
2 godine prije

U SAD-u ima najviše ratnih zločinaca i zadnji su koji bilo koga smiju optužiti. Američki seratori nisu naučili koristiti diplomaciju, nego samo grubu silu. Divlji zapad je ostao divlji zapad.

tihobl
2 godine prije

Zelje su opasna stvar. Sta ako mu se zelja ispuni?
Sojgu postaje predsjednik, Zironovski uduplava broj glasova na racun jedinstvene Rusije, liberali nestaju iz kremlja…
Treba paziti sta zeli, moglo bi mu se ispuniti.

Jozo
2 godine prije

Putina podrzava 70 % Rusa ostali 30% NE posto misle da je previse blag

ogo
2 godine prije

Nije to uopce tesko osedlas konja opases koltove ,odjasis do Kremlja raspitas se gdje je
Ruski OK koral pazis da bude tocno u podne .
Nista lakse US seratoru.

Mark
2 godine prije

Opet ti se pogoršalo. Daj malo objasni lik i djelo J. Bidena i njegove okrvavljene ruke. Nisi se brinula niti komentirala ubijanje civila zadnjih 7 godina od strane Ukrainskih separista koji su u sastavu vojske Ukraine da da ne govorimo o pokroviteljstvu Amerike i njihovih slugu u širenju demokracije oružjem po svijetu.

zora zagreb
2 godine prije

Takvo pozivanje mogu samo ubojice i
američka gov.

Detektor
2 godine prije

Ovaj metiljavi matori dripac sa ženskim imenom se potpuno pogubio i podivljao. Možda bi ga netko od novinara trebao priupitati hoće li se on osobno ili njegova djeca prijaviti “braniti demokraciju” u Ukrajini ili pokušati ubiti Putina ili će samo lajati iz pozadine i tuđim ku-rcem pokušavati mlatiti po gloginjama.

Ovaj rat je inače u potpunosti ogolio tzv. “konzervativce” u koje spadaju i američki republikanci i pokazao kakvo je to ljudsko smeće, kukavice, konformisti, oprtunisti i pokvarenjaci. Pokazao je baš svakome tko želi vidjeti da iznmeđu njih i tzv. “ljevičara” ne samo da nema razlike, nego da i jedni i drugi jednako vjerno i poslušno provode zločinačke planove istih gospodara.

tihobl
2 godine prije

Teorija zavjere.

Max
2 godine prije

Neka pokuša sam.

nessy
2 godine prije

Kao obican gradjanin, da netko otvoreno poziva na moje smaknuce, osjetio bih se obavezan uzvratiti u okviru mojih mogucnosti. Mogao bi Serator Graham pasti sa balkona i slomiti vrat, pa bi u iducoj reinkarnaciji pazio da manje bulazni.

Legendarni Grk
2 godine prije

Što je bilo?
Nije im uspjela hrpa dosadašnjih profesionalnih atentata, pa sada u očaju pozivaju obične ljude da to pokušaju?

Deba
2 godine prije

Ma samo obecas 1 Mil USD i americko drzavljanstvo i njegovi ce ga zaklati k’o ovcu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI