Američki Žalbeni sud naložio prekidanje kaznenog postupka protiv bivšeg Trumpovog savjetnika Flynna

Michael Flynn
10 komentara

Flynn se prvobitno izjasnio krivim za davanje lažnih izjava FBI-u, ali kasnije je iskaz povukao, inzistirajući da su ga agenti FBI-a namjerno pogrešno naveli, zahtijevajući i da se ukinu sve optužbe protiv njega. Ministarstvo pravosuđa zapovjedilo je odobravanje njegovog zahtjeva, ali se sudac saveznog suda odupirao toj odluci.

Američki Žalbeni sud naložio je okružnom sucu, Emmetu Sullivanu da se pridržava nedavne odluke Ministarstva pravosuđa i odustane od preispitivanja kaznenog postupka protiv bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michaela Flynna i toga je li odluka DOJ-a, o obustavi kaznenog postupka protiv njega, zakonita. Nalog je uslijedio nakon podijeljene odluke vijeća s tri glasa u korist Flynna.

“U ovom slučaju, postupci Okružnog suda rezultirat će određenim štetama u izvršavanju ekskluzivne tužiteljske ovlasti izvršne vlasti. Zamišljeni postupak će vjerojatno zahtijevati od izvršne vlasti otkrivanje internog raspravnog postupka, koji se temelji na izvršavanju tužiteljske diskrecije”, izjavio je jedan od žalbenih sudaca.

DOJ je ranije izdao naredbu za odbacivanje Flynnovog slučaja, budući da se slučaj otezao pet mjeseci zaredom, bez ikakvog napretka. Taj potez nastao je nakon izjava američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je rekao da “snažno razmišlja o pomilovanju bivšeg dužnosnika administracije”.

Molba i povlačenje u Flynnovom slučaju

Flynn je optužen za iznošenje “laži i lažnih izjava” FBI-ju u vezi s prirodom kontakata između Trumpove kampanje i ruskog veleposlanika, koji se nalazi u SAD-u, Sergeja Kislyjaka, usred izborne kampanje 2016. godine. Dva puta se izjasnio krivim za te optužbe.

Međutim, bivši dužnosnik promijenio je mišljenje u lipnju 2019., kada je otpustio svoj prethodni pravni tim i angažirao novi. Novi tim optužio je američke tužitelje za “zlonamjerno ponašanje” i FBI-a za organiziranje intervjua iz zasjede, koji su željeli prisiliti Flynna na izjave koje bi se kasnije mogle smatrati neistinitima.

U siječnju 2020. Flynn, koji nikada nije osuđivan zbog optužbi da je lagao FBI-ju, zatražio je molbu za povlačenje svoje izjave o prihvaćanju krivnje. Nakon što se slučaj nije pomicao s mrtve točke mjesecima, Ministarstvo pravosuđa 7. svibnja naložilo je odbacivanje njegovog slučaja.

FBISAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
borg
3 godine prije

Flynn nije bio samo Trumpov savjetnik nego je bio i general.
Bilo kako on je bio čovjek od utjecaja i mocan a imao je i novaca.
Moje pitanje kako bi izbjegao zatvor mali covjek da se njemu ovako nesto dogodilo.
Zaključak je jasan nigdje nema pravde i osobno ne vjerujem sudovima.
nema pravde i u Americi
a kad netko blebeta
mi smo pravna drzava zvuci mi
kao proleteri ujedinite se.

tedi
3 godine prije

General Flinn,je bio u organizaciji Trampove kampanje za izbor Prdjednika Amerike.I nije bio jedini general,njih je bilo sedmorica i garantovali su Trampu da nece proci kao Kenedi.
Najveci greh generala Flinna je taj sto je Pentagon pohapsio sve hakere da ne diraju glasacke rezultate glasanja u korist Hilari Klinton.A duboka drzava je vladala,kao nasa UDBA,sve pod kontrolom.

Max
3 godine prije

Čini se da je pušten opravdano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI