Američki zrakoplovi po drugi put napali sirijske snage kod Al-Tanfa

F16 - napad
42 komentara

Dužnosnici Pentagona su potvrdili da su jučer na jugu Sirije zrakoplovi takozvane “međunarodne koalicije za borbu protiv Islamske države”, predvođene Sjedinjenim Državama, proveli zračne udare protiv skupine provladinih milicija, “jer su se previše približili njihovoj bazi u području Al-Tanfa”.

Navodno se izdvojena skupina od 60 sirijskih provladinih milicija kretala prema području baze u kojoj američki instruktori provode obuku takozvanih “sirijskih pobunjenika”. Skupina od 60 provladinih vojnika je bila naoružana protuzrakoplovnih topovima, tenkovima i drugih vojnih vozilima.

Američko ministarstvo obrane je za medije priopćilo da su se Assadove snage približile bazi za obuku američke koalicije na udaljenosti od 25 do 55 kilometara.

Prema Pentagonu, nakon niza upozorenja, izbacivanje letaka i dva poziva ruskoj strani vrućom linijom, kako bi se izbjegao sukob, SAD su se odlučile provesti niz zračnih udara protiv provladinih snaga, jer su se i dalje kretale prema Al-Tanfu.

Naime, Pentagon je poručio kako je morao poduzeti ove mjere, jer su posljednjih nekoliko tjedana američki dužnosnici u više navrata prijavljivali incidente kada su razne vojne jedinice Damaska odbijale napustiti područje u blizini Al-Tanfa, gdje američki i instruktori ostalih zemalja takozvane “međunarodne koalicije” navodno provode obuku skupine sirijskih “pobunjenika” za borbu protiv ISIL-a.

Ovo je drugi napad ove vrste, nakon što su prošli mjesec američki zrakoplovi  u istom području napali manju skupinu boraca iračkih milicija brigade “Imam Ali“, koji su, po mišljenju američkih zapovjednika, ušli područje zone za izbjegavanje sukoba, određeno jednostrano i bez dogovora s bilo kojom stranom u sukobu od strane američkih zapovjednika.

Prema posljednjim informacijama, dva vojnika su ubijena u napadu, a uništena su 2 topa, jedno protuzrakoplovno oružje i oštećen jedan tenk.

Službeni Damask je američki napad opisao kao otvoreni čin agresije protiv sirijske vojske i upozorava na rizik od eskalacije sukoba.

Al-TanfaAmeričke snageNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Jel ovo onaj napad od jucer ili je ovo nesto novo ?

Jirźi
6 godine prije

Ameri napadaju samo slabije od sebe nek napadnu mene ako smiju da im slomim sve kosti i pospremim u šok sobu majku im jebem fašističku

Zvrk
6 godine prije

Nije to vojska jer oni se ne napadaju dogovorno. Ili je riječ o milicijama ili o nekoj zaostaloj skupini terorista.

subaru
6 godine prije

Pa eskalacija da se nahrani stvor i jeste cilj.

subaru
6 godine prije

Jedna pametna od Putina: Ako ste mogli ubiti predsjednika onda možete i hakirati izbore i optužiti ruse za to.

Brane
6 godine prije

jevreji inzistiraju da se ovaj dio pretvori u njihovo dvorište, stoga i ovi udari njihovih pasa-čuvara. S dizanjem opsade Deir Ezzora nestaje izgovor za prisustvo amera i terorista oko Al-Tanfa, onda će se ili pokupiti ili kreće direktni sukob.

Alen
6 godine prije

Fudo, sto do kraja sedmice..

stipa
6 godine prije

S obzirom na dosadašnje odlučne i jasne odgovore RF i Sirijske regularne vlade i vojske na “Koalicijske” zračne udare po njihovim položajima i snagama, za očekivati je da će ovakve vijesti postati “Pod normalno i očekivano” samo što će biti veće žrtve i gubitci… poput onog bombardiranja vladinih snaga u obrani DEZ-a… Gdje je tome kraj?

fenix
6 godine prije

Takodjer treba objaviti zestoku reakciju Rusije na ovo Franc Klincevic:ovo nije slucajan napad na Saa vec namjeran i pokusaj Usa i koalicije da sacuvaju svoje cedo zvano Isil ovo je uvod u sukob Ruske baze su zasticene sistemima S300 i S400 takodjer Rusija ima kapacitete da odbrani i sebe i Siriju. Rusija je danas sazvala vanrednu sjednicu SB UN povodom ovoga. Vise negoli je jasno da je i Rusija bacila rukavice i da vise nema bombardovanja bez posledica.

David
6 godine prije

nek rusi udaru po western terrorists

Svjatoslav 969
6 godine prije

Amerin ko po obicaju brane teren sa pijeskom , kamenjem-obicnu pustinju ?? A ispod toga je druga prica….Mora da su nasli slucajno vodu ?

Tomica
6 godine prije

Siguran sam Rusija ima odgovor i način da to spriječi. Nažalost takvi problemi se ne riješavaju na ho-ruk nego tek kad eskaliraju i od svih iznude jasnu osudu. Vjerujem da je to glavni cilj hitne sjednice SB. Ako to postignu, poslije se mogu regularno napasti takve baze.

MilanCZ
6 godine prije

Má kakav nápad na sirijske snage,novinati Logicno pocelo pisati gluparije kao index.Uopce neide nápad na sirijske snage věc na isil odpadnike,bili potrosna Roba,pa ih třeba likvidirati.

Vanijak
6 godine prije

Ovo je takav bezobrazluk da je svaka rec izlisna.Zamisli “suvise se priblizili njihovoj bazi”.Sirijska vojska se u svojoj zemlji suvise priblizila americkoj bazi.Ko vas je pozvao i ko vam je dozvolio da pravite baze u tudjoj zemlji?Kako ih vise nije sramota da izjavljuju i da rade ovakve stvari?Zasto se vise ne pojave neki vanzemaljci i uniste ovo zlo od zemlje?

barahmasa
6 godine prije

Jučer ste mi lupali minuse a sad svi tu plačete kako Amerima nitko ništa ne može (upravo ono što sam govorio). Ameri će dobiti što žele u Siriji, a Rusi će poprilično ispušiti. Kurdi su već zauzeli vodu (3 od 4 najveće brane, dobar dio toka Eufrata), a ovi tzv “pobunjenici” će dobiti istok Sirije s naftom, plinom i plodnom zemljom oko Eufrata. Asadu i Rusima ostaje većina populacije i briga kako ih prehranjivati bez resursa. Rusi da su imali muda i pameti odavno bi već uletili s kopnenim snagama i probili se od Palmire do Iraka (koliko je to teško moglo biti, IS je ipak većinom gomila divljaka na pick-upovima), sad je za to već prekasno. E da, ovi “pobunjenici” u sirijskoj pustinji su upravo izjavili da zajedno s “koalicijom” uskoro kreću u izgradnju baze u provinciji Deir ez Zor, znači Tanf 2.0 i sva ista sranja (bombardiranje bilo… Čitaj više »

bato
6 godine prije

j…. majku svoju, opet izazivaju kako se taj rat nebi završio, ološ Američka crkli da bogda

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI