Američko Odjeljenje za trezor i trgovinu hakovano, navodno se mjesecima prate interni mejlovi, a prekršaj je pripisan uobičajenim osumnjičenicima

Americko Odjeljenje za trezor i trgovinu
4 komentara

Interni mejlovi Ministarstva finansija SAD ugroženi su, navodno preko Microsoftove usluge Office 365, anonimni izvori su „sofisticirani“ upad pripisali svemoćnim „ruskim hakerima“.

Hakeri su ciljali američko Ministarstvo finansija i Nacionalnu upravu za telekomunikacije i informacije Ministarstva trgovine – a među američkim obavještajnim agencijama postojala je zabrinutost da su isti počinioci mogli dobiti pristup unutrašnjim komunikacijama drugih vladinih agencija, izvještavano je u nedjelju, pozivajući se na izvore „upoznate sa istragom“.

Uljezi su očigledno pristupili internoj e-pošti putem Microsoftove cloud usluge Office 365, a anonimni izvori su taj napad nazvali „visoko sofisticiranim“ i zato definitivno izvršen od strane „države“. Čak tri od ovih izvora reklo je da se za Rusiju “trenutno vjeruje” da stoji iza napada. Da bi se otklonile bilo kakve sumnje, spomenuto je nedavno sramotno hakovanje najistaknutije američke firme za sajber bezbjednost Fire Eye, kada je takođe okrivljena Moskva jednostavno zato što bi to bilo „u skladu“ sa onim što anonimni zvaničnici i glavni mediji izvještavaju o Rusiji.

Prekršaj je otkriven nedavno i navodno je ovog vikenda doveo do visokog sastanka Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Bijeloj kući, ali bilo je naznaka da je nekim komunikacijama nezakonito pristupano već ovog ljeta.

Iako ni Microsoft, ni Ministarstvo finansija još nisu dali komentare, Ministarstvo trgovine potvrdilo je prekršaj u jednoj od svojih agencija, ali nije dalo detalje.

„Tražili smo od Agencije za sajber bezbjednost i bezbjednost infrastrukture i FBI da istraže i trenutno ne možemo dalje komentarisati.“

HakovanjeOdjeljenje za trezor i trgovinurusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor3
3 godine prije

Svaki dan bude oko tisucu hakova na ruske institucije i sto oni radu?
Jel optuzuju druge?
Ne, sute i radu na poboljsanju zastite.
Amerika je jako dosadna s svojim jalovim optuzbama.

kolona
3 godine prije

Rusi, a tko su Rusi?
Jel ti znas sto govoris?

Kad je Epstein isao s maloljetnicama ili kad je Madoff pokrao ljude, nitko nije pisao “To su napravili Zhidovi”.
Zar ne?

Haking je otvoreno polje za svakog tko se zeli ogrijesti o zakon i sto imaju s tim Rusi?

Sto imaju s tim Hrvati ako je neki Hrvat napravio haking ili ako je nekog ukokao?
Taj Hrvat je napravio to u svoje ime.

3 godine prije zadnji put uredio kolona
Max
3 godine prije

Neka pitaju Microsoft gdje su podaci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI