Amerika napala Siriju (uživo)

Napad na Siriju
213 komentara

16h40

Mnogi republikanski aktivisti koji su bezuvjetno branili Donalda Trumpa u izbornoj kampanji, sve više negoduju i počinju sumnjati u ispravnost Trumpove odluke da napadne Siriju.

15h50

Zasjedanje Vijeća sigurnosti UNa zakazano za 17h30.

15h30 – Iran optužuje Sjedinjene Države

Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif u petak je optužio Sjedinjene Države za napade na temelju lažnih tvrdnji. “Sjedinjene države su pomogle Saddamu Husseinu da koristi kemijsko oružje protiv Irana 1980. godine. Nakon toga su na temelju lažnih tvrdnji napali taj isti Irak 2003. Sada to čine i Siriji”, izjavio je Javad Zarif.


15h00 – Prve snimke s lica mjesta


10h40 – Britanski ministar obrane Michael Fallon

“Američki napadi na sirijsku bazu imali su za cilj spriječiti nove kemijske napade, ali to ne znači da će napadi biti nastavljeni. Od Velike Britanije nije traženo da participira u napadima, dakle to je bila američka vojna operacija”, izjavio je Michel Fallon.


10h25 – Više od pola Tomahawka nije palo

Vojni izvor u Damasku je za Interfax priopćio kako od ispaljenih 59 krstarećih projektila Tomahawk na zrakoplovnu bazu sirijske vojske Al-Shayrat u pokrajini Homs nije palo više od polovice. “Prema preliminarnim podacima, od 59 ispaljenih porjektila na Sirijiu nije palo višpe od pola”, istaknuo je dužnosnik, prenosi ruska vojna televizija “Zvezda”.


10h20 – Američki napadi su signal Rusiji i Iranu

“Ovdje se radi o signalu koji je poslan Rusiji i Iranu da shvate da više ne mogu davati potporu režimu Bahara Al-Assada”, izjavio je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Marc Ayrault.


10h10 – Turska traži uspostavu No Fly Zone u Siriji

Turska poziva da se uspostavi zona zabrane leta za sve zrakoplove u Siriji, a u cilju izbjegavanja novih kemijskih napada.


09h55 – Napadi su razumljivi, smatra Njemačka

Napadi koji ciljaju sirijski režim, nakon korištenja kemijskog oružja, su razumljivi, ali bi bilo ipak bolje da se problem rješava u okviru Ujedinjenih naroda, smatra ministar Sigmar Gabriel.


09h49 – Suspenzija sigurnog leta u Siriji

Rusija suspendira Memorandum o sigurnom letenju u Siriji kojeg je potpisala sa Sjedinjenim Državama, javlja rusko Ministarstvo vanjskih poslova.


09h38 – Kina poziva na smirenje situacije

Kina poziva na smirenje situacije nakon američkih napada na sirijsku bazu, te u isto vrijeme osuđuje korištenje kemijskog oružja. “Protivimo se korištenju kemijskog oružja, bez obzira radi li se o državi, organizaciji ili osobi”, izjavio je glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.


09h30 – Ankara smatra da su napadi vrlo pozitivna stvar

Zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmus, smatra da su napadi na sirijsku bazu vrlo pozitivna stvar i da Bashar Al-Assad mora biti kažnjen.


09h10 – Istovremeno s američkim napadom na Siriju ISIL napao vladine snage u Homsu

Teroristi takozvane “Islamske države” su gotovo istovremeno s američkim napadom na zračnu bazu Al-Shayrat  u Siriji, južno od Homsa, napali položaje sirijske vojske na cesti Homs – Palmira, na širem području mjesta Furqlus.

“Je li slučajno da je ISIL istovremeno s američkim napadom na sirijsku zračnu bazu napao jedan od obrambenih položaja na vitalnoj prometnici Homs – Palmira”, u razgovoru za RIA Novosti je izjavio obaviješteni izvor u Siriji.

Rekao da su u tom području noćas teroristi napali vojne položaje u dijelu ceste Homs-Shayrat. Te da su držali položaj oko sat vremena, dok sirijska vojska nije dobila pojačanja.

Sada su sirijske snage teroriste potisnule u pustinju.

Ranije su lokalni mediji lokalni izvijestili da je ISIL pokrenuo ofenzivu na području američkog napada na bazu u središnjoj Siriji.

Guverner Homsa je rekao da su američki napadi krstarećim projektilima odigrali ključnu ulogu u pružanju podrške teroristima u sukobu protiv vladinih snaga.

Podsjetimo, američki predsjednik trump je bez odobrenje Vijeća sigurnosti i Kongresa naredio masovne udare na zrakoplovnu bazu Al-Shayrat  u pokrajini Homs na koju je ispaljeno preko 50 projektila.

Prema preliminarnim podacima, ubijeno je pet osoba, a ranjeno sedam.

Sirija - napad na bazu
Sirija – napad na bazu
Sirija - napad na bazu
Sirija – napad na bazu
Sirija - napad na bazu
Sirija – napad na bazu

08h10

Američki noćašnji napadi na sirijsku zračnu bazu predstavljaju agresiju na suvrenu državu, izjavio je Vladimir Putin


08h00

Marine Le Pen je veoma iznenađena ishitrenom odlukom američkog predsjednika Donalda Trumpa. Marine Le Pen smatra da je trebalo čekati rezultate međunarodne istrage, prije nego se krene u napade. Posebno je iznenađena jer je mislila da je dolaskom Trumpa, Amerika napustila ulogu svjetskog policajca. Le Pen se boji sličnog scenarija kojeg smo već vidjeli u Iraku i Libiji, gdje su vojne intervencije izazvala samo kaos. Na pitanje treba li razgovarati s Bachare Al-Assadom, Marine Le Pen je izjavila sljedeće: “Uzimajući u obzir da u Siriji ne postoji niti jedna osoba s kredibilitetom koja je u stanju preuzeti dogovorene obveze, najbolje bi bilo organizirati demokratske izbore na kojima će narod Sirije izabrati svog predsjednika.”


07h50

Izraelska vojska znala unaprijed sve detalje o napadu koji će se dogoditi.


07h45

Iran je sa svoje strane osudio američke napade na sirijsku zračnu bazu, prema riječima glasnogovornika iranskog Ministarstva vanjskih poslova, Bahram Qasemija. „Takve mjere samo jačaju teroriste u Siriji i stvaraju puno složeniju situaciju”, izjavio je Bahram Qasemi.


07h40

Britanska vlada podržala odluku Donald Trumpa da izvrši udare na sirijsku bazu, nazivajući ih „odgovor na barbarske kemijske napada sirijskog režima.”


07h35

“Samo dva sata nakon kemijskog napada, Donald Trump je bio siguran da je zločin počinila sirijska vojska, što je vrlo čudno”, izjavljuju ruski dužnosnici.


07h35

“Samo dva sata nakon kemijskog napada, Donald Trump je bio siguran da je zločin počinila sirijska vojska, što je vrlo čudno”, izjavljuju ruski dužnosnici.


07h30

Saudijska Arabija je upravo izjavila da daje punu podršku američkim napadima na sirijsku vojnu bazu, potvrđujući da se radi o vrlo hrabroj odluci Donalda Trumpa.


07h15

Službenom izjavom Rusija tvrdi da nije bilo nikakvog upozorenja o eventualnim napadima na Sririju i da se radi o kršenju međunarodnog prava gdje su Sjedinjene Američke Države napale jednu suverenu državu. Rusija zahtjeva hitno zasjedanje Vijeća sigurnosti UNa.


07h12

Sirijska baza je gotovo u potpunosti uništena.


06h48 – Evakuacija

Svjedok s lica mjesta govori o organiziranom povlačenju sirijske vojske prije napada, javlja kanal ABC. Vjerojatno je sirijska vojska upozorana prije napada od strane ruske vojske kojoj je već unaprijed javljano da će doći do napada.


06h35 – Prve kritike

Domokrat Tim Kaine spotiče Trumpu što je reagirao bez dozvole Kongresa, međutim predsjedničke ovlasti dozvoljavaju pojedinačne napade, kao što je to učinio i Obama u slučaju Libije.


06h20 – Upozorenje Kini

Američki desni mediji tvrde da se radi o vrlo jasnoj poruci Kini, čiji je predsjednik Xi Jinping večerao s Trumpom odmah nakon odluke o napadu na Siriju.


06h15 – Podrška Izraela

“Izrael daje punu podršku “čvrstoj poruci” Donalda Trumpa”, poruka je glasnogovornika izraelske vlade.


06h13 – Detalji napada

Napada na sirijsku zračnu bazu je počeo u 03h40. Ispaljeno je 59 krstarećih raketa Tomahawks koje su pogodile zrakoplove, skladišta, skladištna municije, sustave obrane, radare i spremišta goriva. Sirijska strana potvrđuje da je bilo dosta mrtvih s njene strane.


05h40 – Američki sateliti su pratili sirijske zrakoplove

Donald Trump je na temelju satelitskih snimaka na kojima se vidi let sirijskih zrakoplova, odlučio pokrenuti napad, javlja NBC News.

Plan leta sirijskih zrakoplova
Plan leta sirijskih zrakoplova

05h25 – Sirijska “opozicija” pozdravlja napad

Sirijska opozicija pozdravlja američke napade i poziva na nastavak vojne akcije sve to potpune neutralizacije vladinih snaga.


05h15 – Moskva zakazala

Rusija nije ispunila svoje obveze u Siriji, optužuje Rex Tillerson, ali je unaprijed upozorena o napadu, s ciljem izbjegavanja nepotrebnih žrtava među ruskim vojnicima.


05h03 – Moskva unaprijed upozorena da će biti pokrenut napad

Rusi su bili informirani da će krenuti napad putem specijalne linije između Rusije i Amerike, a u cilju da se izbjegnu incidenti, izjavio je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.


04h55 – Izjava Donalda Trumpa

“U utorak je Bashar Al-Assad izvršio strašan zločin kemijskim oružjem i to nad nedužnim civilima. Radi se o barbarskom činu!”


04h30

John McCain pozdravlja napad kao i senator Lidsey Graham, izjavljujući da je Donald Trump poslao jasnu poruku kako Sjedinjene Države više neće biti pasivne.


04h00

Sirijska televizija napad kvalificira agresijom.


Sjedinjene Države napale sirijsku zračnu bazu, kao odgovor zbog navodnog kemijskog napada kojeg pripisuje Damasku, izjavili američki dužnosnici.

U napadu je korišteno 59 projektila. Projektili su pogodili zračnu bazu Shayrat, koja je prema Washingtonu, „povezana s programom” kemijskog oružja koje je korišteno u napadu na Khan Cheikhoun u pokrajini Idlib.

Sjedinjene Države su optužile Siriju za korištenje bojnog otrova sarin, kojim je usmrćeno 86 osoba.

Ranije u večernjim satima, članovi Vijeća sigurnosti UN-a nisu uspjeli postići dogovor o napadu koji se dogodio u utorak.

Rusija, je preko svog veleposlanika u UN-u, upozorila SAD za bilo kakvu mogućnost vojne intervencije protiv svog sirijskog saveznika.

„Ako dođe do vojne akcije, sva odgovornost će biti na strani onih koji su sve to organizirali”, rekao je ruski veleposlanik Vladimir Safronkov nakon zatvorenog sastanka Vijeća sigurnosti o Siriji.

Rakete su ispaljene s američkih ratnih brodova USS Ross i USS Porter koji su trenutno u istočnom Mediteranu, rekao je drugi američki dužnosnik.

Ciljano je više ciljeva u zračnoj bazi: zrakoplovi, pista i gorivo.

Napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
213 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
7 godine prije

Prije 6 godina

Bolidi
7 godine prije

Majke vam najbijem doce i vama kraj.

Travis
7 godine prije

Rusija tu ne može ništa. Može stajati i gledati. U šumu se vratila zvijer.

Bracki Kamen
7 godine prije

Prica o zajednickoj borbi protiv terorista je upravo zavrsila….
Upravo pocinje jos brutalniji rat…
Svi vi koji ste hvalili Trumpa …
Sestre vam nabijem….
Pre dobro sam odgojen da idem na mame….
Svakako braco Hrvati zna se sto slijedi…
Podizanje borb. Gotovosti i put pod noge….
Neka nam se dragi Bog smiluje…

basso
7 godine prije

Ovo je vec javna podrska amerikanaca Isis-u.Braca po terorizmu.

picolo
7 godine prije

Jadni su sirijci kao i huti osuđeni na propast, jedne se moze klat druge se ne smije ni pipnit, nema pravde na ovom svijetu.

gost
7 godine prije

Jucer je bio clanak na der Spiegel-u ko je su americke opcije i jedna opcija je bila i ova sad da tramp sacuva obraz i da ne nanese veliku stetu siriji.

čitalac
7 godine prije

Nijedan drugi medij to ne javlja.
Čak ni Pravda.rs koja je inače ima stare veze i dobro je informirana.

xyz
7 godine prije

Ovi koji siru da se nemamo sto bojati nuklearnog rata su opasni kao McCain.
I te kako postoji mogucnost od nuklearnog rata, tvoja ideologija ide na ruku Dr. Strangelove.
Za vrijeme hladnog rata 1.0 smo bili par puta na ivici nuklearnog rata.
Bili smo i za vrijeme Obame.
Previse si neozbiljan da nosis ime Zukov, za tebe su igracke a ne baviti se svj. dogadjajima.
Za vrijeme Obame su znastvenici metnuli kazaljku tri minute do 12.
Kad bude tocno 12 onda nece nitko moci reci “vidis bio sam u pravu”.
Ovo su ozbiljne stvari.

tabula
7 godine prije

Trump optužio pa bez dokaza osudio i najzad izvršio egzekuciju nad suverenom državom. Amerima je plin opsesija. Bez dokaza napadoše Irak, bez dokaza napadoše i Siriju.Kakva je razlika izmežu Trumpa, Obame i Busha sa jedne strane i Hitlera? Razlika je u “ideologiji”, a rade isti posao.

Sinisa
7 godine prije

O Bože da li je to došao kraj?

Jalijas
7 godine prije

A gdje su te “svemocne” ruske rakete S300 i S400. Gdje ta “zelja” da se pomognu “prijatelji”. Ovaj Putin mi lici na GB premijera Chamberlaina prije II sv. rata koji je sve popustao Hitleru samo da ne dojde do rata, a na kraju je ipak do njega doslo. Neka nam je svima sa srecom.

Ana
7 godine prije

Pitam se pitam se, zasto li u Jemenu crkavaju sto od gladi, sto od zedji, sto od Saudijskih raketa, a veleposlanica USA u UN ne mase fotografijama Jemenske djece poluleseva??
Pitam se pitam se, zasto li je Saudijska Arabija jos u jednom komadu, i zasto za Jemen (i Palestinu, i Donbass; i Libiju….) vrijede jedna druga pravila…. Na primjer , ono- TISINA, UBIJAMO!!!

jale
7 godine prije

Previše je znakovito da je USA tačno prije 100 godina stupila u I Svjetski rat, upravo 6. aprila 1917. godine!

Sarajevo
7 godine prije

Izrael testirao Rusiju i javio Trumpu

Slagerpjevac
7 godine prije

Pitanje kolika je zapravo tu šteta. Zatvorio je usta jastrebovima i pokazao odlučnost,a također je dao odriješene ruke Rusima da imaju sličnu intervenciju gdje god zatreba u budućnosti. Rusi sada po potrebi mogu bombardirati saude ili erdogana u svjetlu borbe protiv terorizma. Mislim (nadam se) da nece biti eskalacije.

kolo
7 godine prije

@ Jalijas – A gdje su te svemocne ruske rakete………..vidim po plusovima da dobro kuri takva ideologija.
Jel ti mozes shvatiti da je NATO 20 puta jaci od Rusije?
Ali ne u A-ratu, tu su tocno pojednaki.
Lako je zapoceti nuklearni rat.
Ipak nuklearni rat nece doci takvom brzinom.
Trebat ce jos provokacija s strane SAD-ista da odemo svi u 3 p.m.

Tomica
7 godine prije

Bilo je jasno da će to SAD napraviti, jedino me je iznenadila brzina jer sam mislio da će Trump ipak malo razmisliti o svemu. Očigledno da je CIA već odavno imala plan i dobro pripremila sve korake. Ne znam zašto se sad iko čudi, sve je ovo već viđeno i shema je uhodana. “Imamo pouzdane obavještajne podatke, čvrsto smo uvjereni, bla-bla truć-truć”. Ko je očekivao da će Rusija direktno odgovoriti je sigurno razočaran ali to je ona bitna razlika između njih i SAD. SAD su bahate, spremne na sve i sa svojim saveznicima nedodirljive. Za njih nema posljedica a za druge ih nije briga. Ono što me čudi je koji su ku*rac UN i VS. Zar niko tamo nema toliko obraza da se bar ne složi kad se otvoreno zagovara brutalno kršenje međunarodnog prava. Ko tamo uopće sjedi kad se tako lako donose rezolucije koje osuđuju nekoga na osnovu rekla-kazala,… Čitaj više »

Andrej
7 godine prije

Jesu li krstarece projektile Tomahawk ispalili saveznici ISILa ili nasi zapadni partneri? Zaharova ce morati u rijecniku potraziti novi izraz za NATO alijansu.

subaru
7 godine prije

Čekaj jel ovdje treba još nešto objašnjavati ili ću opet dobivati minuse hehehe. Jučer je Putko potrčko dobio poziv od satan jahua i rekao mu je da promptno brani riječima svog saveznika Assada hehehe. E sad jednom reče maršal Žukov da ako se dolje zakuha a ne budu se tukli rusi i njihovi ahbabi ciokaubojgusari da je sve to dolje šarada akustika, dakle maršale tvoja sumnja je bila opravdana, ostali neka i dalje vjeruju……………………

stipa
7 godine prije

Znači ipak su ono od S400 “makete”, ničemu ne služe… kako su ih dovezli neka ih spakiraju i pošalju doma… Kad bi bila bolja demonstracija tog sustava nego u ovom trenutku?.. Ali ništa od toga viđeno… Kinez večera s “luđakom” koji bez dokaza (dokaze mu dala Al-Quida) napada drugu UN priznatu državu i vladine institucije… Mic po mic… UN će završiti kao i LIga Naroda… KInezi sjede na 3 stolca… Rusi su sami u nekoj igri protiv daljnjeg širenja tumora zvanog USrA i štamparija USrA-dolara čiji profit osigurava 10 nosača i 20 razarača te 880 baza po svijetu … Ruska baza u Siriji će završiti kao i hitlerova u Norveškoj gdje je skrivao svoj glavni bojni brod Bismarck ili džepni bojni brod kod Argentine, satrani kao i škorpion stjeran u kut… priča je gotova… USrA je sagradila zračnu bazu u Siriji, poslala svojih 500 specijalaca koji operiraju među Kurdima i… Čitaj više »

subaru
7 godine prije

Trubim odavno da je Rusija dolje da bude strana u sukobu za radi armagedona koji će izroditi grosse okupirana Palestina, vidim ostvaruje se.

mario
7 godine prije

Rusija ce ovo,rusija ce ono.nece rusija nista jer nista nemoze,moze samo nastavit lajat na mjesec u cemu je neprikosnovena i ima skoro stoljetno iskustvo u tome dok ih ameri gaze na svakom podrucju zivotu vec skoro stoljece.nije mi jasno samo sta se rusi uopce pokusavaju nadmetat sa takvom silom kao sto je sad kad im je vrhunac vanjske politike ostro upozorenje i besmisleni sastanci i poneki vojni napad na raspale susjede

subaru
7 godine prije

Apeliram na ruske generale, ispalite koji kalibar na ovaj brod koji je ispalio rakete, pokažite kako se brani saveznik, nemate više kamo, stjerali su vas u kut.

Baba Vanga
7 godine prije

Koji komentari,sad bi Rusi trebali napasti Americke brodove te Putin se boji,a taktika ratovanja navlacenje protivnika na gresku,to je ovo sad,ponovo cjeli svjet vidi ko je Amerika cak i oni koji su uz njih se sada iz straha solidarisu sa njima,kao da Sirijci nisu mogli oboriti bez Rusa bar jednu raketu,ja mislim da sve ide kako treba po taktici Kutuzova,a ovo je osveta Izraela za oboreni avion a ne zbog laznog napada sa otrovima cisto mazanje ociju jer je Putin razgovarao sa Netanjahom prije napada a ne Amerikom.

Antonio
7 godine prije

Ovo je pokaz za sve one koi su verovali da ce Tramp da bude razlicit. Kako ono bese izjavio – nece SAD biti svetski policajac.
Kako ono bese izjavio- napravicemo medzunarodnu koaliciju protiv terorista. A ko se danas raduje ovim raketiranjem – teroristi i Saudiska Arabija.
Svi koji ovde komentarisete da je Rusija zakazala – pogledajte detalj – SAD ih je upozorio za da nema zrtava medzu Rusima. Znaci… i nemojte misliti da bas sada Iran i Rusija ne deluju na terenu.
Bice ovo duga igra krvavog saha. Steta za Sirijski narod.

MilanCZ
7 godine prije

Ovim napadom je americka drzavna elita sama sebi iskopala jamu,sve je to organizovano a sto rusija suti,čuti ce s euskoro..mislim da mnogi od vas u komentarima neshvacate da jedan udar odvraca situaciju drugim stvarima a to je dolar..ovim udarom u narednih mjesec i kusur dana vidjeti cete sto ce biti sa dolarom,samo pratite situaciju..nuklearnog rata nece biti između rusije i amerike,nema sanse,to bi bio kraj svijeta..ovaj udar je samo rezija globalista da pokazu svijetu sto ih ceka ako bude vladati drzavna americka elita..sve je to organizovano da se u americi rijese neke stvari,zato rusija nije reagirala..treba znati citati između redova u globalnoj politici..

Tomica
7 godine prije

@mario Naravno da Rusija trenutno ne može ništa. Lagano pitanje, na čijoj strani bi se ti borio? Ne pitam šta bi želio, to fakat nema veze jer o tome odlučuju drugi. Koliko njih će se boriti na strani Rusije a koliko na strani SAD? Svi, manje više, imamo prodanu vlast koja će uraditi sve u korist onih koji su ih doveli i održavaju na vlasti. Razumijem poziciju Rusije i jasno je da bi ostala sama čim malo zagusti a “saveznici” bi se zdušno pridružili siledžijama. Ostavite se huškanja. Bilo kakva akcija protiv SAD je akcija protiv NATO. Ako niste primjetili, već neko vrijeme je NATO opkolio Rusiju i znatno pojačao snage. Sve je jedna velika slagalica i svi neredi, krizna žarišta, nesreće i terorizam su dio nje. Taktika čopora, valjda ste nekad vidjeli kako hijene savladaju mnogo veći plijen od sebe. Sad je faza probnih ugriza, grickanje čas s jedne,… Čitaj više »

subaru
7 godine prije

Rusija suspendira siguran let iznad Sirije sa “partnerima”, bolje bi vam bilo da ispalite sve što imate i molite boga da upali. Shvatit će te vi i ostali ima vremena zašto su vas odabrani preko Putka doveli dolje. Nije vaša svrha da pobijedite več da izgubite i da to dolje bude upaljač armagedona koji će izroditi sotonino čedo.

Laki Topalović
7 godine prije

Da ga bem, 59 Tomahawka i ostade S200 cijel i radarska ploča tamo iza. ?????? Na slikama gore

subaru
7 godine prije

Eto zašto su rusi razoružali Assada od kemijskog naoružanja (da se ne može braniti a vjerovao da će ga rusi braniti) a ovaj vjerovao Putinu da je na njegovoj strani a on ciokukavičije jaje u srcu Rusije.

Brane
7 godine prije

Dakle, sotonisti su povukli svoj potez i napokon skinuli maske do kraja. Nažalost, Rusija nije odradila svoje i zaštitila saveznike. Istina, to golom silom nije ni mogla, ovakav masovni napad sa stotinjak tomahawka preorao bi i Hmeiymim i Tartus, PZO bi srušila prvih dvadesetak i ostala bez projektila. Sad je na redu Putin, hoće li se povući i podviti rep ili povisiti uloge. Što bi mogao samo najavljenim prelaskom na nuklearno oružje, i targetiranjem izrahella u prvom naletu, nastavi li se agresija.

subaru
7 godine prije

Reče jednom jedan rus usred Beograda: Ima li ovdje srba? Misleći pritom na one solunaše borce. E sad se ja pitam slično: Ima li ovdje na planetu rusa? onih što pobijediše 4 puta aždaje sa ciozapada.

MilanCZ
7 godine prije

Citam komentare i nevjerujem da jos uvijek ima glupih i naivnih,bez ljutnje..Sve je to potez globalista na racun amerike,dogovoreno sa rusima,jer je Putin glavni igrac globalista kao i Trump..Sve je to da se unisti drzavna americka elita,da s epokazu svijetu da su opasni za svijet i sto bi se dogodilo da oni dođu na vlast,doslo bi do potpunog unistenja ..Nista se nece desiti osim sto ce u narednom periodu doci do unistenja dolara,doci ce to totalnog preformiranja amerike inace im prijeti građanski rat i unistenje..Pratite dobro sto ce se sada događati,ovaj napad da se svijet okrene tom problemu,da mediji o tomu pisu,tv dnevno pricaju o tome a sa druge strane borba se bije u americi oko dolara i građanskog rata.Zato,gospodo komentatori,treba razumijeti poltiku,globalnu poltiku da bi mogli kvalitetno komenirati a ne pisati gluparije..

Tadmur
7 godine prije

Šta ste se raskokodakali? Putin ovo Putin ono.Šta treba da uradi Putin? Polako, tek je prošlo nekoliko sati od napada čiji učinak još nije poznat,bar ne nama.Ako mislite da treba kao neki što govore raspaliti po šestoj floti stvarno ste maloumni.

subaru
7 godine prije

Jučer CNN javlja da će bijesni ciopas Metis predložiti Trampu napad krstarečim raketama, dakle tko tu koga sluša vidljivo je hahaha.

MilanCZ
7 godine prije

Mislim da nema smisla trositi energiju na citanje glupih komentara i odgovaranje na njih ,mnogi vi neshvacate o cemu ja pisem a pisao sam o nekim stvarima..vrijeme ce pokazati sto i o cemu sam pisao..dali sma bio u pravu ili ne..

Prolaznik
7 godine prije

Hoće Trump bombardirati i one što su pobili 250 civila prošli tjedan u Mosulu ?

Tomica
7 godine prije

Izgleda da se ponavlja stara priča. Tek s nekim vremenskim odmakom se situacija izbistri i puno stvari ispadne potpuno drugačije nego što se mislilo u početku. Treba sačekati par dana da bi se jasnije vidjeli razlozi i posljedice ovih napada.

subaru
7 godine prije

Tilerson najavljuje koaliciju za svrgavanje Assada prije ovih udara i prije puta u Moskvu, rusi i vi čete ga primiti, vašeg partnera u cionističkom zlu, hočete naravno. Baba Hitleri jučer zaziva Trampa da udari, vidim poslušao ju je. Iz te baze sirijske vojske koja je bombardirana su i poletile rakete na cionističke zrakoplove koji su neki dan udarili po Siriji, čekaj Putinu ništa nije jasno? Jučer mu je satan jahu objasnio sve, galami na partnere, to je sve što ti je dozvoljeno hahaha. Čekaj, jel se ono Moskva brani u Siriji kako trubim od rata, ma Putin zna bolje, dogovorit će se sa partnerima u rasturanju Sirije a uvlačenju Rusije u armagedon cionistički………………

dalmata
7 godine prije

Trump ti si jadnik,kao i sva ostala tvoja klika.Jesi president US(r)A ali si bjednik,nikad neces imat ni “C” od covika.Zakrvavija si ruke ka i oni krvoloci prije tebe.Proklet si.Svima koji su ka ti,jadnici,i ako ima Boga(ne virujen)ili bilo koja sila dobra,onoliko ti (ciloj US(r)A,EU,NATO)traja rod i porod koliko dobra napravili.Prok leti bili.sime vam se zatrlo

čitatelj portala
7 godine prije

G. Trump me razočarao. Izgleda da je i on američki siledžija (bully).

Guest
7 godine prije

Mislim da ovo lagano zavrsava,sad se pocelo koristit najjace sta se ima. To radis samo ako gubis,a sta ce bit sa onim tko izgubi,nije problem okolo vec kod kuce…

Perun
7 godine prije

Ja se sjećam kad je 2014. izbio državni udar u Ukrajini organiziran, financiran i osmišljen na Zapadu kako su mnogi govorili “Vidi kako je Rusija slaba, neće da intervenira u Ukrajinu. Ne smije poslati vojsku u Ukrajinu…” Slično je bilo i kad su Turci 2016. kukavički iza leđa srušili ruski bombarder na granici Sirije i Turske, i tad su mnogi govorili: “Vidi kako je Rusija slaba. Ne smije vratiti…” A pogledajte danas kakva je situacija – Ukrajina je Rusiji u šaci, a istovremeno je Rusija čista kao suza jer nije izvršila vojnu agresiju na Ukrajinu. Slično je i sa Turskom koja se Rusiji javno ispričala za rušenje aviona, izrazila spremnost da plati štetu i molila Rusiju da joj ukine sankcije. Dakle ono što želim reći Rusija je pod sadašnjim vodstvom ozbiljan igrač koji igra pametno i ne dopušta da joj emocije i vruća glava upravlja važnim odlukama. Takva politika dugoročno… Čitaj više »

Michael Collins
7 godine prije

Od čuđenja i diplomatskih nota nema ništa. Iran može koliko hoće osuđivati američku agresiju na Siriju, ali ako im nije jasno da i njih sve ovo čeka ako ne reagiraju… Ovo je dobrim dijelom izraHELLsko maslo, jer 2013. se nisu javljali kod ondašnjih kemisjakih napada (koje je dijelo Nusre, kasnije se ispostavilo). Sa Obamom su bili u vrlo lošim odnosima, i znali su da on neće nikad napasti ni Siriju ni Iran. I sada kada više ne smiju sami bombati SAA, zamolili su svoje američke sluge da to naprave umjesto njih. Za napad na SAA zio-nazijima i ne treba nikakav povod. A ovo je pljuska i Rusiji, da se ne lažemo. Da im i inscenirani napad kemijskim oružjem prođe ispod radara, i da Turci stvaraju nove koljačke postrojbe u Idlibu (jedva dočekali ovo tomahavčenje)… A Rusi prave nekakve mirovne centre u Afrinu, organiziraju zelene buseve (a vladinim se vojnicima odsijecaju… Čitaj više »

mars
7 godine prije

Svi odjednom pametni, svi odjednom “gotovo je” Rusi su lažnjaci, slabi, nemoćni, a još juče “Bogovi i batine”. Ko je taj od kometatora koji može apsloutno tvrditi da je to tako, bilo da tvrdi da su slabi, bilo da tvrdi da su “bogovi i batine”? Na stranu lične simpatije, želje i stavovi, svi smo mi neupućeni u mogućnosti, strategiju i ponašanje i jednih i drugih u budućnosti, i jedino što možemo je samo, naglašavam, SAMO da trezveno i hladne glave POKUŠAMO dokučiti makar i 1% budućih događaja, bez euforije i i “vruće-hladno” emocija onda kada se neki događaj podudara ili ne podudara sa našim ličnim željama. Sve ostalo je puko navijanje ili omalovažavanje koje neće doprinijeti našem razumjevanju čak ni onih 1% budućih događaja.

bato
7 godine prije

zadnje je vreme da SAD pomogne ISIS koji je več na koljenima

m.ivanisevic
7 godine prije

Samo 40% tomahawka pogodilo cilj, ili su oboreni, ili su se sami srušili.

goltanco
7 godine prije

Iz ruske vlade kazu da je pod pokroviteljstvom UN sav kemijski otrov u rukama sirijske vlade uklonjen i da je ovo slicna situacija kao u Iraku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI