fbpx

Angažman Von der Leyen sa Rusijom oko vakcina je pokušaj da “spasi obraz”

Von der Leyen - Sputnik V vakcina

Nedavna primjedba šefice Evropske komisije Ursule von der Leyen o mogućem odobrenju ruske vakcine protiv COVIDA-19 Sputnjik V nagovještava pokušaj da se sačuva obraz i njen položaj, rekao je Roman Haider, poslanik EU iz Slobodarske partije Austrije.

Haiderovi komentari prate pokušaje vlasti EU da se uhvate u koštac sa kritikama zbog usporavanja vakcinacije u 27-članom bloku.

EU bi mogla odobriti rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa ako njihovi programeri “pokažu transparentnost”, rekla je von der Leyen u utorak.

„Bilo bi smiješno da nije tako tužno, a takođe i opasno po život: vakcina iz„ zle“ i mnogo zlokobne Rusije sada bi trebalo da nadoknadi potpuni neuspjeh rukovodstva EU u nabavci vakcine protiv Corone i sačuvati poziciju najvećeg neuspjeha EU, Von der Leyen“, rekao je Haider.

Komentari Von der Leyen uslijedili su odmah nakon što je recenzirani medicinski časopis The Lancet objavio privremenu analizu iz faze 3 ispitivanja ruske vakcine, pokazujući njenu efikasnost od 91,6 odsto protiv simptomatske COVID-19.

Mađarska je prva od zemalja EU započela upotrebu ruske vakcine, dok se Srbija nada da će uspostaviti zajedničku proizvodnju Sputnjika V.

U januaru je njemačka kancelarka Angela Merkel rekla da bi Berlin mogao da sarađuje na proizvodnji vakcine Sputnjik V u Evropi nakon njene registracije.

Do sada su samo tri vakcine – iz kompanije Pfizer, Moderna i AstraZeneca – odobrene za upotrebu u EU, jer je jedan od kriterijuma za ugovore o vakcinama bio da proizvođači imaju kapacitet da ih naprave unutar bloka.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
30 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
nekoime
Gost
nekoime
20 dana prije

Pošalji Ursulu po vodu i plači.

tihobl
Gost
tihobl
20 dana prije
Reply to  nekoime

Odziv za vakcinaciju u EU je nikakav. Narod nema povjerenje u bilove vakcine. Ovi iz Briela se nadaju da ce popraviti procenat vakcinisanih sa putinovom vakcinom i da ce se pojacati odziv, kao sto se desilo u Srbiji. U Istocnoj Njemackoj to ce se desiti, pa ce onda poljaci iz inata navaliti na americke vakcine, ali nisam siguran za ostatak unije.

Max
Member
Famed Member
Max
20 dana prije

Sve što Ursula Van Der Leyen uhvati propalo je.

nekoime
Gost
nekoime
20 dana prije
Reply to  Max

Rasturila je Vermacht bolje nego Staljin.

Noman
Gost
Noman
20 dana prije
Reply to  nekoime

Dobar!

Tatanka Yotanka
Gost
Tatanka Yotanka
20 dana prije
Reply to  nekoime

Mnogo je poznatih europskih političara u ono vrijeme, kad je Von der Leiyen izabarana na čelo EU govorilo, da je nesposobna i da će se sa EU dogoditi isto što i sa njemačkim Bundeswehrom, u vrijeme, kad je ona bila obrambena ministrica Njemačke i sad se njihove riječi obistinjuju. Ta ženska ne bi bila sposobna voditi jedan obični kućni savjet a kamoli jedan veliki konglomerat država kao št je EU. U zadnjoj godini dana ona je počinila mnogo štete i povukla mnoge katastrofalne poteze, tako da ju je iskritizirao čak i notorni pijanica Junker.
Ovo sa cjepivom je vrhunac njene nesposobnosti, a tu je još i nekritički i bez ikakvih uvjeta sklopljen gospodarski sporazum EU sa Kinom koji uvelike favorizira Kineske interese i dugoročno je vrlo štetan po Europsku zajednicu. Merkelica zagriženo brani Uršulu Von der Leiyen , koju su sve žešće počeli napadati i u samoj Njemačkoj i njen izbor na čelo Europske komisije još jednom svjedoči o promašenom načinu izbora kandidata za vodeće funkcije EU. Kad bi to bili nekakvi širi demokratski izbori, Uršula nikad ne bi bila izabrana na čelo EU, a za njeno postavljanje na čelo EU naj zaslužnija je upravo Angela Merkel!

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
20 dana prije

Ursula je savršena za rastakanje povjerenja u EU.
Tko god ju je postavio na to mjesto (a nije ju izabrao narod) to mu je i bio cilj.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Max

Max, onda muška populacija treba pripazit da ih UVDL ne uhvati za “ćunu”.😊

Gost
Gost
Gost
19 dana prije
Reply to  Max

Rose Nekako, svi su oni mijenjali imana. Kao i kod nas.

Skeptik
Gost
Skeptik
20 dana prije

A jeste licemjeri i sitne duše …. sad vam je dobra Rusija , dajte barem ostanite dosljedni kao sto ste dosljedni u gluposti!!!😕😕

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
20 dana prije

Nikakvo to spašavanje obraza nije nego je to dio psiholoßkog rata u kojem se želi do kraja sjeßat percepcija masama koju su već u zomboidnom stanju. Taktika je što gpre, to bolje. Kako uvjeriti mase da bi se cijepile osim permanentnim igrokazom koji traje 24/7/365 kako umovi masa ni trenutka nebi bili slobodni za s duhom povezivanje.
Ma dajte, tko to misli kako oni memogu proizvesti miljardu cijepiva dnevno, tko će vjerovati korporacijama i eurobirokratima neka vjeruje. Ja ne.

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, tako je, vodi se najveća i najsloženija operacija protiv čovječanstva u povijesti.
Yebena je ovo igri, a evo ukratko malo amaterskog razmišljanja.
Meni ovdje “bode oči” to što je fokus i previše usmjeren na cjepiva, što po obrascu obično znači da se skreće pažnja s nečeg bitnijeg.
Osim što se digitalni obruč oko svih nas “uredno” steže , najbogatiji su kroz ovu godinu dana preuzeli većinu zanimljive imovine, a novi krediti idu bolje nego ikad u povijesti, tako da je tu zadovoljen i osnovni postulat svake krize, a to je da poslije svake krize bogati postaju još bogatiji.
Zato se čini da bi pažnju trebalo usmjeriti na koncentraciju moći, tj. tko tu gubi, a tko dobiva.
Po meni su ovdje najveći gubitnici velike religije i religijske vođe koji su lukavo izvedeni na čistinu i kompromitirani pred vjernicima, a s ovim su potezom majstori vjerojatno ciljali i na duhovnost velikog djela onih koji, u svojoj prostodušnosti, duhovnost izjednačavaju s religijom.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
20 dana prije
Reply to  Mrčikola

Pa čim je lani počela korona napisao sam kako je FED otpustio sve kočnice za proizvodnju dolara i to na Trumpov poticaj kad je njegov ministar fonancija objavio “what ever it takes” politiku neograničene likvidnosti. A sad je upravo onaj koji je izmislio sintagmu”what ever it takes” kad je 2012 “spašavap euro”, bivši šef ECB-a, Mario Draghi od Talijanaca nikad izabran nekim čudom preuzeo talijansku vladu. Kao što sam napisao u drugom komentaru o cijepivima danas, sve se već dogodilo, a većina će se tek počet čuditi i pisati o nemoralu i nepravdi i pitati će Subarua tko su ti varani, gdje su i imamo li dokaze kako varani uopće postoje 🙃🙃🙃

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodo, evo se čudom čudim da je talijanski predsjednik ponovo pozvao supermaria da pokuša “sastaviti” vladu.
Majstori se sad, u ovome korona modu, stvarno pribojavaju parlamentarni izbora u Italiji jer ako do njih dođe Cicia će im morati posvetiti ogromnu pažnju baš kao i prvim poslijeratnim talijanskim izborima kad su od “komunističke pošasti” morali zaštititi talijanski feudalni sustav i KC s kojom se ovi potonji od tada izvrsno nadopunjavaju.
Govori Talijan koji je u susjedstvo oženio našu curu i živi malo tamo, malo ovamo, da je Italija na rubu “pucanja” i građanskih nemira.

Što se tiče Subarua i varana, Subaru s varanima trenutno vodi ispred Nostradamusa i babe Vange. 😁

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
20 dana prije
Reply to  Mrčikola

Sjeti se prosvijeda u Grčkoj, pobjede Syrize 2015, pa čak i referenduma od 64% za neprihvaćamje diktata eurobirokrata. Rezultat je bio taj da je Tsipras odveden tamo negdje u specijalne prostorije u Bruxellesu i Tsipras je potpuno psihički slomljem, nakon čega je Tsipras do kraja mandata bio politička biljka, a vjerojatno mu se više i nediže. Ne podcjenjuj varane, pitaj Subarua 🙃🙃🙃

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo, bit će da ga je, tada još vježbenica, UVDL “ćapala za ćunu”.😁

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
20 dana prije
Reply to  Mrčikola

A još je bio za neizlazak Grčke iz EU i nije bio za uvođenje drahme, u suprotnom nebi imao posla s njom nego s anonimnom crnčugom od 2 m i 140 kg i danas bi bio obnevidio, oči bi mu ispale tamo negdje po specijalnim prostorijama Euromonstruma 🙃🙃🙃

Mrčikola
Gost
Mrčikola
20 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

Spacevoodoo… 😁

Istražuj
Istražuj
19 dana prije
Reply to  Spacevoodoo

“… Nikakvo to spašavanje obraza nije nego je to dio psiholoßkog rata u kojem se želi do kraja sjeßat percepcija masama koju su već u zomboidnom stanju….”

Slazem se u potpunosti.
Cijeli ovaj tekst je upravo i napravljan u tu svrhu…
Ocito je da je samo preveden bez ikakvog kritickog osvrta, a i bez poveznice.

mislim
Gost
mislim
20 dana prije

ko su korona igrači?pa očigledno proizvođači cijepiva.
ko je proizveo cijepivo? rusi, kinezi, ameri, britanci,
europa nema svoje cjepivo, znači da je samo poslušnik jakih igrača.
a obična raja će da nastrada u svakom slučaju , bez i sa cjepivom, koronom.

mmne
Gost
mmne
20 dana prije

kad je muka dje si djuka, kad je**te djuku ne zovete!

Zabrinuti
Gost
Zabrinuti
20 dana prije

Nije njoj stalo do ” obraza” ,polozaj je vazan.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
20 dana prije

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije koja traži Covid-certifikate:

EU considers Covid-19 vaccination passport to travel (brusselstimes.com)

Trebali bi svi necijepljeni za nekoliko mjeseci iz protesta početi nositi žute trake na nadlaktici.

rebel
Gost
rebel
20 dana prije

Nemoj Ursula,koji ti je vrag?.Pa uvalit će vam Putin novičok,jesi’l normalna?

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
20 dana prije
Reply to  rebel

Ma neće sada, ne mogu naći Rusa u EU da im odigra ulogu zbog Covid-19 mjera.

Mali Boro
Gost
Mali Boro
20 dana prije

Pak bu Rusija morala spašavati Evropu , samo sad od njezinih saveznikof Amerike i Engleske.

I love EU
Gost
I love EU
19 dana prije

VELIKA ZAHVALA Ursuli von der Leyen na njenom doprinosu za zdravlje ljudi unutar Europske unije!!! Tako to rade pošteni političari, kad je zdravlje ljudi u pitanju onda se ne dijeli svijet na istočni i zapadni blok. Vidi se da su žene 100 puta bolje političarke, jer gledaju da zaštite svoj narod, a ne ko onaj brabonjak Trump. Zbog Ursule i Angele če i Rusija dobiti dozvolu za sputnik cjepivo tako da če narod u EU opet normalno zaživjeti. A svi vi oprani antivakseri slobodno uzmite put pod noge do majke Kine, samo pazite da vas gospodin Ši ne pretvori u đubrivo za GMO soju.

Bezvezni Stranac
Gost
Bezvezni Stranac
19 dana prije

Što EUniji vrijedi ako pfizer ima kapacitete proizvoditi svoje cjepivo u EU, ako je ono toliko kvarljivo da ga se mora držati na -70 stupnjeva???

Za usporedbu – Kad je temperatura u Sibiru -40 stupnjeva, tada, ako pljuneš na zemlju, pljuvačka se pri padu već pretvori u kristaliće leda.

Što tek reči na temperaturu od -70 stupnjeva

Janko
Gost
Janko
19 dana prije

A sto od Ursule očekivati kad joj u Vladi sjedi jedna Šuica,kojoj bi i članstvo u mjesnoj zajednica bio problem

B7ranko Spehar
Gost
B7ranko Spehar
18 dana prije

Umjesto nje na čelo EU predlažem Plenkija da bude totalno sranje i ludnica.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik