fbpx

Anti-Trump aktivisti vraćaju se sa “kipom” u Portlandu koji povezuje Putina s navodnom policijskom brutalnošću

Kip - Portland - o6r

Aktivistička grupa otkrila je novi ‘kip’ u Portlandu, Oregon, za koji se čini da povezuje Vladimira Putina s optužbama o policijskoj brutalnosti u gradu. Nije li to malo ksenofobično?

Grupa, poznata kao Trump Statue Initiative (TSI), koristi žive glumce prekrivene zlatom i postavljene na veliko postolje, kako bi stvorila utisak da je u ponedeljak u gradu postavljen novi spomenik.

Njihovo umjetničko djelo pokazuje Donalda Trumpa koji drži selfie štap i podiže palčeve dok muškarci koji nose gas-maske i opremu za nerede uvlače u kombi demonstranta koji drži plakat “BLM”. Na postolju kipa je napisano “Oda Putinu”. TSI, navodno, uvodi i Instagram filter koji naglašava Trumpovu navodno problematičnu vezu sa ruskim predsjednikom.

Činilo se da je „kip“ satirična izjava o tome da su savezni agenti, poslati u Portland radi zaštite gradske savezne kuće, koristili neoznačena vozila za hvatanje i pritvaranje demonstranata bez valjanog razloga.

Grupa aktivista prekrivenih zlatom je na društvenim medijima hvaljena zbog „hrabrog izražavanja onoga što se dogodilo“ u Portlandu. Ali mnogi drugi su kritikovali „kip“.

Neke pristalice pokreta Black Lives Matter tvrdili su da prikaz nije učinio ništa kako bi pomogao njihovom cilju.

Novinar Yasha Levine ismijavao je štos kao smiješan „psy-op“.

„Rusi su u potpunosti odgovorni za Trumpa i Portland. Daaa, Rusi,” tvitnuo je.

Drugi su pokušaj povezivanja Rusije sa nemirima u Portlandu opisali kao jasan primjer ksenofobije.

Jedan smjeli komentator sugerisao je da grupa očigledno vjeruje da Putin svakog mjeseca šalje Trumpu listu obaveza, koje američki predsjednik poslušno izvršava.

TSI je stvorio dva druga ‘kipa’, jedan koji se rugao Trumpovim ponovljenim izjavama protiv glasanja putem pošte i drugi koji je kritikovao predsjednikove primjedbe o optuženom trgovcu seksom Ghislaine Maxwell.

Ovo nije prvi put da je Rusija povezana sa navodnim prekršajima policije u Sjedinjenim Državama.

Prošlog mjeseca, popularni „Russiagate“ zagovornik sugerisao je da je Trump opremio američku policiju zastrašujućim futurističkim oklopima, po nalogu Putina. Kako se ispostavilo, fotografije zastrašujućih sajberpank policajaca zapravo su bile CGI grafika koja potiče iz 2006. godine.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
8 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ante
Gost
Ante
1 mjesec prije

Ti Amerikanci misle da Amerikom upravlja Putin. Oni sebi ne mogu predočiti činjenicu da su oni u krivu od onoga dana kada su počeli paliti i rušiti po državi. masovni prosvjedi da, ali ne da ruše i pale . I sada kada ih policija privodi, prosvjednici krive policiju i Putina. Što je još zanimljivije ne vide da sa njima upravlja korumpirana američka vlada, koja je pokrenula novi hladni rat. Kada kažem korumpirana vlada mislim na situaciju gdje korporacija Mikrosoft želi kupiti Kinesku aplikaciju Tik Tok, Kinezi su odbili ponudu. Sada je došlo do toga da Mikrosoft koristi Američku vladu da ucjeni Kinu. Američka vlada je doslovce dala ultimatum Kini, da ako do 15 rujna Kina ne proda Tik Tok Mikrosoftu, da će Tik Tok biti zaranjan u Americi. Eto tko stoji iz prosvjeda nereda hladnih ratove i svega što se događa u svijetu, Američke korporacije koje žele upravljati sa svime. Od proizvodnje sjemena, do proizvodnje softvera za kompjutere, i lijekova. Svaka korporacija ima svoj cilj da uništi sve ostale. Korporacije direktno upravljaju sa događajima na prosvjedima i sa prosvjednicama.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Amerikanci ne misle da upravlja Putin, vec oni to znaju.
Isto tako znaju da su u pravu, jer izuztni ne mogu biti u krivu.
Cudi me da nisu zakljucili da je Lukasenko na njihovoj strani jer je pohapsio putinova pojacanja Trampu.

nessy
Gost
nessy
1 mjesec prije

Pa, da, vec je javna tajna da Putin vlada sa USA. Na tjednoj bazi Trumpu salje direktive i naredjenja, to valjda vec svi znaju. Jedini stvarni problem je sto se Trump malo muci sa cirilicom, ali, covjek njegovog kapaciteta i to ce savladati uskoro. Za sada, zna sto znaci “spasiba” i “haraso”.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije

Cirilicu zna Melanija.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Propagandna provokatorska akcija.

Lexilio
Gost
Lexilio
1 mjesec prije

Posljedice Hladnog Rata se još uvijek osjećaju. Nema više SSSR-a ali tu je jaka Rusija kojoj ipak ti performeri daju preveliku moć u svojim glavama. Kad bi Putin mogao kontrolirati Trumpa i američke savezne agente onda bi bilo jednostavnije da proglasi aneksiju SAD od strane Ruske Federacije dok bi Trump mogao biti guverner sjevernoameričkog dijela Ruske Federacije. Po njihovim teorijama Putin vlada Amerikom, ne znam što se čeka više kod te aneksije 😀

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 mjesec prije

Propagandni “geopoliticki” cirkus – za lokalnu upotrebu.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
1 mjesec prije

Zanimljivo je što su 80% članova/aktivista pokreta terorističke organizacije BLM (Black lives matter) bijelci i to anglo-saksonski i židovski pripadnici visoke klase. To dovoljno govori o “ozbiljnosti” brige za crnačka prava. A još više o agendi takvih organizacija.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
8
0
()
x