Armenija će na prijetnju Azerbejdžana sustave “Iskander” koristiti i bez pristanka Rusije

Iskander
17 komentara

Armenski veleposlanik u Rusiji Vardan Toganian je izjavio kako će njegova zemlja u slučaju sigurnosnih prijetnji koristiti raketne sustave “Iskander” bez koordinacije s Rusijom.

“Mislim da je to moguće zbog činjenice da su ta oružja u sastavu oružanih snaga Armenije. Na temelju izjave predsjednika, on u slučaju prijetnje, kao vrhovni zapovjednik, ima pravo koristiti odgovarajuće oružje. Unatoč činjenici da smo uspostavili zajedničku vojnu skupinu s Rusijom, da imamo zajednički obrambeni protuzračni sustav, a tu je i koordinacija o mnogim pitanjima, kada je u pitanju donošenje odluke o korištenju oružja koje je u službi naše vojske, takvu odluku će donijeti armenska država”, rekao je diplomat u intervjuu za Interfax.

“Danas vodimo pregovore o obnovi naših oružanih snaga i kupnji novih oružja. Detalji nisu poznati, ali su sustavi “Iskander” već na području Armenije, a druge isporuke su tema rasprave”, dodao je Toganian.

Armenski veleposlanik u Rusiji kaže kako se vodi aktivni dijalog između dvije zemlje, koji obuhvaća i suradnju vojno-industrijskog kompleksa.

“Svjedoci smo militarizacije Azerbejdžana, te suradnje u ovom području s Rusijom, jer ne samo da mi surađujemo ​​s Moskvom, nego i Baku. Vidimo i njihovu suradnju s drugim akterima, poput Turske i Izraele. Sjećamo se što se dogodilo prije godinu dana, kada je krvavi četverodnevni rat rezultirao stotinama poginulih i uništena su sela na granici. Vjerujemo da samo poštivanje međunarodnih obveza u očuvanju mira i potraga za političkim dijalogom može održati stabilnost u regiji. Ideologija militarizma ništa dobro neće donijeti. Dakle, mi smo dobili sustave “Iskander” i oni služe samo da osiguramo sigurnost naših građana.

Nedavno je armenski predsjednik jasno i otvoreno rekao da ćemo, ako postoji opasnost po sigurnost naših granica i naših građana, primjenjivati i to oružje”, naglasio je veleposlanik Vardan Toganian.

AzerbedžijanVardan Toganian
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Berlusconi
7 godine prije

A Rusi prodaju oruzje i jednima i drugima!
Rusija je kao ” saveznik ” Srbije , a prodala Hrvatskoj sistem s-300 i to uoci Oluje ( pa sada ruski ” veleposlanik ” potrazuje pare od Hrvatske , a i veliki je obozavaoc lika i dela Franje Tudjmana ) .
Dvolicna igra….

MilanCZ
7 godine prije

Te dvije drzava Rusija ima pod potpunom kontrolm..

Brane
7 godine prije

Točno je da Rusija naoružava i Armeniju i Azerbejdžan, obje države koriste Rusku vojnu tehnologiju, to nije ništa novo. Takođe, obe države su pod dosta čvrstom kontrolom Moskve, premda se turčini pokušavaju umiješati u igru, podržavajući pri tom Azerbejdžan (što je i za očekivati, s obzirom da su Armence genocidirali pred stotinjak godina).

Vijest je inače totalno nebitna.

Što se tiče prodaje S-300 hrvatskoj, to je po običaju kriminalno-koruptivna, a ne vojno-odbrambena priča. Hrvatska je nabavila nekompletan sustav, s operativnog stajališta totalno bezvrijedan(osim možda psihološki), a po običaju netko je ugrabio ogromne provizije. Klasika.

Jenkison
7 godine prije

Negdje sam procitao, jadan je onaj koga Rusi pomazu.
Takode, Rusija nista nije donijela svijetu dobrog,
od komunizma, sada Putina, …
Vrijeme ce pokazat, da su Rusi i Nijemci uvjek na pogresnoj strani.

kolo
7 godine prije

@ Berlusconi – Na komentiranju se istice Berlusconi uvjek s jednom idejom.
– Ako netko nije dao “nista” covjecanstvu on nema pravo zivjeti u sadasnjem svijetu.
Tako po njemu od nekih 200 drzva ljude iz nekih 170 drzava bi trebalo potamaniti.
Uz on je taj koje ima monopol da definira tko je sto dao, njegova rijec je zavrsna. Skriveni Hitlerovac, rasista i bigot.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI