Austrija traži “ruskog špijuna” koji je radio za vojnu obavještajnu službu GRU-a

Ruski špijun
5 komentara

Izdana je međunarodna tjeralica za navodnim “ruskim špijunom”, za kojeg se sumnja da je odradio tajne aktivnosti za rusku vojnu obavještajnu agenciju GRU u Austriji.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je podatke o potrazi na internetu, rekavši da se Igor Egorovich Zaytsev sumnjiči da je “tajno” radio za GRU. Zaytseveve akcije, navodi se u priopćenju, išle su “na štetu Republike Austrije”.

65-godišnji Rus rođen je u Moskvi i traži se zbog “izdaje državnih tajni” i “namjernog otkrivanja vojnih tajni.”
Pretraga je najavljena u utorak, objavilo je državno odvjetništvo u Salzburgu, ali nije objavljeno puno detalja. U nekim medijskim izvješćima navodi se kako je potraga vjerojatno povezana sa slučajem umirovljenog pukovnika savezne vojske iz Salzburga, koji je optužen za nabavu informacija za Rusiju između 1992. i 2018. godine.

Pukovnik, nazvan Martin M. zbog zakona o privatnosti, optužen je prošle godine i trenutno je u pritvoru. Vijest je izazvala skandal, a jedan je austrijski list izvijestio da su ga identificirali Britanci, koji su pokušavali ukloniti svađu između Beča i Moskve.

ruski špijun
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neko ime
4 godine prije

…”Britanci, koji su pokušavali ukloniti svađu između Beča i Moskve.”…
Ova je dobra…Britanci pokušavali ukloniti svađu…inače su širom kugle poznati po svom požrtvovnom radu na izmirenju naroda…ahahaha
nadam se da se nisu pretjerano umorili od pokušaja…
znači lagano otvaramo i satiričnu rubriku 😉

palermo
4 godine prije

Špijuni špijuniraju?! Nem’reš bilivit! Što mislite da je nemoguće da i Rusi špijuniraju druge. ili je to samo rezervirano za CIA-u, Mossad…

nessy
4 godine prije

Ima li koja nagrada? Ja ga znam, vidio sam ga u filmu ‘Neprijatelj pred vratima’, to je onaj snajperista Zajcev, cak se i zove isto.

Perun
4 godine prije

austrijanci (citaj pljackaski narod sa padina Alpa ) zrtva je uspjesnog spijunskog poduhvata pripadnika GRU-a i namjernog otkrivanja vojnih drzavnih tajni austriske republike (citaj otkrivanje prljavog vesa ove paradrzavne tvorevine sa padina Alpa ) ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI