Austrijski liječnici protestiraju – tvrde da je stanje u zdravstvu loše i da građani više nemaju adekvatnu medicinsku skrb

Medicinski radnici protest
9 komentara

U četvrtak poslijepodne zdravstveni radnici ponovno su prosvjedovali ispred bolnica u Austriji. U Beču su liječnici i medicinske sestre prosvjedovali ispred AHK (gospodarska komora).

Zdravstveni radnici ponovno su se okupili u četvrtak poslijepodne na prosvjedu ispred bolnica i zdravstvenih ustanova. Na to je pozvala “OffensiveGesundheit”, Udruga radničkih i liječničkih komora te sindikata u zdravstvu i dugotrajnoj skrbi. Ujedno je pokrenuta i saborska građanska inicijativa koja traži bolje uvjete rada i pravedniju plaću za sve zaposlene.

Akcije su se ponovno održale u četvrtak poslijepodne pod motom “pet do 12” ispred bolnica i zdravstvenih ustanova diljem Austrije, najveća ispred AKH u Beču. “Dosta”, objavili su demonstranti ispred AKH. Oko 100 ljudi različitih struka prekinulo je rad zbog prosvjeda. Na svoju zabrinutost skrenuli su pozornost zviždaljkama i plakatima.

Zaposlenici su još u studenom prošle godine u sličnoj kampanji pod istim motom tražili reformu obuke, pravedne plaće i više osoblja. A budući da smatraju da ih političari nisu dovoljno čuli, predstavnici “Offensive Gesundheit” u prosincu su ministru zdravstva Wolfgangu Mücksteinu (Zeleni) predali takozvano “izvješće o opasnosti” o preopterećenosti zdravstvenog sustava. Upozoreno je da se “u sadašnjim okolnostima više ne može jamčiti odgovarajuća opskrba stanovništva”.

Nakon posljednje akcije medijski je odjek bio velik, naglasili su okupljeni u četvrtak ispred AKH. No, uzalud se čeka na poboljšanja, nakon kojih se “ništa nije dogodilo”. U kratkim govorima predstavnici “Offensive Gesundheit” istaknuli su svoje zahtjeve. Edgar Martin iz sindikata rekao je da se savezna vlada ne bi trebala skrivati. Svaki potpis na građansku inicijativu važan je glas za zdravlje. Slično stav je zauzela i predstavnica Radničke komore Silvia Rosoli. Moraju se poboljšati uvjeti osposobljavanja i rada, potrebne reforme su “ulaganje u ljude”.

Pokrenutom saborskom građanskom inicijativom, od Nacionalnog vijeća se traži da poduzmu hitne mjere za konačno okončanje akutne krize u zdravstvenom sustavu i dugotrajnoj skrbi. “Prazni kreveti u bolnicama i staračkim domovima te dugo čekanje na mobilne usluge njege pokazuju krizu opskrbe zbog akutnog nedostatka osoblja”, navodi “Ofensive Gesundheit”.

Budući da se u sadašnjim okolnostima adekvatna skrb za stanovništvo više ne može jamčiti, građanska inicijativa odmah traži veća financijska sredstva za zdravstveni sustav i proširenje dugotrajne skrbi, te popunjavanje upražnjenih radnih mjesta i dodatnih povećanje osoblja. Nadalje, potrebno je više mjesta za obuku i uključivanje njege u propis o teškom radu.

AustrijaLiječniciProsvjedprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Hahaha…
Nema više raznih bonusa i mita od korona bajke.
Nema više snimanja videa za društvene mreže u radnom vremenu.
Nema više toliko bonusa za pelcovanje.
Nema više praznih bolnica.

Sada, nakon dvije godine, “hrabro” medicinsko osoblje opet mora raditi na radnom mjestu i tu je najveći problem.

Max
2 godine prije

Poslijedica plandemije a to je i njezin cilj.

pirat sa kariba
2 godine prije

glasine postoje da ide oko 200 000 kamiona u americi prema washingtonu , ako je istine bit ce veselo uskoro

Praetorian
2 godine prije

Neka svi cijepljeni doktori i oni koji su gurali cjepiva krepaju u mukama

drago
2 godine prije

200 000 kamiona naoruzanih demonstranata nije kao sto je bilo u Kanadi.
Ipak ns smijemo nikad zaboraviti Kanadske vitezove koji su se prvi oduprjeli fasizmu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI