Biden izražava sumnju u ponovni izbor

Trump i Biden
4 komentara

Prijetnja Donalda Trumpa potaknula je predsjednika SAD-a da se kandidira za drugi mandat, navodno je ustvrdio na skupu za prikupljanje sredstava

Moguće je da se američki predsjednik Joe Biden ne bi ponovno kandidirao da njegov prethodnik, Donald Trump, nije bio u utrci, citirano je da je rekao publici pristaša tijekom brzog događaja prikupljanja sredstava izvan Bostona u utorak.

Establišment Demokratske stranke vidi bivšeg predsjednika i pretpostavljenog republikanskog kandidata kao jedinstvenu prijetnju demokraciji u zemlji. Trump se suočava s brojnim kaznenim optužbama; protivnici ga optužuju da je sudjelovao u navodnoj zavjeri da se ponište rezultati izbora 2020. u Georgiji, kao i u neredima na Capitol Hillu.

“Da se Trump nije kandidirao, nisam siguran da bih se kandidirao”, rekao je Biden okupljenim pristašama. “Ne možemo mu dopustiti da pobijedi.”

Izbornost je bila ključni argument Bidenove kampanje posljednji put kada su Amerikanci izašli na izbore da izaberu svog predsjednika; vodstvo Demokratske stranke stalo je iza političara veterana na primarnim izborima.

Dobio je zamah protiv progresivnog vatrenog vođe Bernieja Sandersa nakon što se nekoliko drugih kandidata povuklo uoči Super utorka, kada nekoliko ključnih država održava predizbore.

Sposobnost 81-godišnjeg predsjednika da ponovno pobijedi Trumpa u hipotetskom revanšu dovedena je u pitanje prošlog mjeseca, nakon što je anketa New York Timesa projicirala njegov poraz u ključnim swing državama.

Vodstvo stranke i mediji koji ga podržavaju tretiraju Bidena kao pretpostavljenog demokratskog kandidata još prije nego što je službeno pokrenuo kampanju za ponovni izbor u travnju. Njegovi klevetnici, međutim, tvrdili su da je nedostatak pravih predizbora loša usluga naciji.

Kritike su istaknute prošlog tjedna, nakon što su demokrati na Floridi branili svoju odluku da na predizborima u ožujku kandidiraju Bidena kao jedinog kandidata. Zastupnik Dean Phillips, koji je pokrenuo svoju ponudu za nominaciju u listopadu, osudio je odluku kao potez “da se liše prava glasa milijuni demokratskih glasača”. Unatoč tome, anketa PBS-a NewsHour u listopadu pokazala je da je samo 14% birača odbacilo i Bidena i Trumpa u korist kandidata treće strane.

Bidenov rejting nedavno je pogođen ratom između Izraela i Hamasa i gotovo bezuvjetnom potporom njegove administracije kampanji bombardiranja Gaze, koju je Zapadni Jeruzalem pokrenuo kao odmazdu za smrtonosni napad palestinske militantne skupine 7. listopada. Muslimanski američki organizatori iz swing država zaprijetili su da će “napustiti Bidena” zbog takvog stava.

američki izboriBidenDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Raskoljnikov
4 mjeseci prije

Nije bitno tko glasa nego tko broji glasove, rekao bi kamarad Staljin. Dakle, uzalud vam trud birači.

Gregor Samsa
4 mjeseci prije

Meni se ipak čini da se pomalo sprema teren za micanje Bidnog Joea i zamijenjivanje mlađim kandidatom. Spominje se sve više korumpirani i “ultraliberalni” kalifornijski guverner Gavin Newsome. Iako mislim da ni on ne predstavlja toliku prijetnju za Trumpa jer je duboko kompromitiran i ne previše popularan. Prava opasnost može nastati ako demokrati za predsjednika nominiraju Mišel (ili Majkla) Obamu. Budući da on(a) popunjava skoro sve “kućice” – navodno je žensko, crna je i ekstremno “woke” u svakom pogledu, a imati će i potporu svog muža koji je, iako je do pojave Bidena bio daleko najgori predsjednik SAD i dalje iz nekog razloga vrlo popularan i utjecajan. A ako ipak ostave Bidena kao kandidata, to može značiti samo jedno. Da su odlučili ukloniti Trumpa svim mogućim sredstvima, pa čak ga i fizički likvidirati ako treba. Uvije se može naći neki “mentalno bolesni” fanatik koji že biti spreman izvršiti takav zadatak,… Čitaj više »

Metabaron
4 mjeseci prije

Izbori su i ovako i onako obicna priredba za djecu a sve je manje vjerojatno da ce uopce biti ikakvih izbora. A ako ih bude , pa makar Trump pobijedio – brzo ce i on poceti puhati u istu tikvu kao i ostali …

Max
4 mjeseci prije

Nema on pojma gdje je.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI