Biden nosi masku pri susretu sa bjeloruskom aktivisticom, bez maske u gužvi u Pensilvaniji

Biden sa maskom razgovara sa Tikhanovskaya
19 komentara

Američki predsjednik Joe Biden stavio je masku na sastanku sa bjeloruskom opozicionarkom Svjetlanom Tihanovskom u Bijeloj kući, ali ju je skinuo na putovanju u Pensilvaniji, gdje se pomiješao sa gomilom dok je promovisao svoj ekonomski plan.

Na fotografiji objavljenoj u srijedu na zvaničnom predsjedničkom nalogu na Twitteru se vidi kako Biden stoji blizu Tihanovske i kaže da su se sastali u Bijeloj kući.

SAD „stoje uz narod Bjelorusije u njihovoj potrazi za demokratijom i univerzalnim ljudskim pravima“, izjavio je Biden, u skladu sa Vašingtonovim priznavanjem Tihanovskinih tvrdnji da su predsjednički izbori u zemlji 2020. bili lažni.

Nekoliko sati poslije sastanka sa ambicioznom Bjeloruskinjom, međutim, na Bidenovom događaju u Allentown, Pensilvanija, jedva da se mogla vidjeti neka maska. Predsjednik je posjetio to područje kako bi obišao fabriku kamiona i održao govor o svom ekonomskom programu „kupi američko“.

Fotografije nakon govora prikazuju ga bez maske, kako hoda među malom masom nemaskiranih ljudi, pa čak i grli neke od njih.

Biden je takođe odbio da odgovori na pitanja o glasinama o mandatima za vakcine za državne službenike, već na snazi za medicinsko osoblje u Odjeljenju za boračka pitanja.

“Govorim o Made in America danas, to je sve o čemu ću pričati”, rekao je Biden nakon izlaska iz Air Force One i čuvši pitanje o mandatu za vakcinu za vojsku. “Sutra ću razgovarati o svemu o čemu želite da razgovarate, uključujući i Covid.”

Iako Bijela kuća i dalje insistira na tome da su vakcine bezbjedne i efikasne i da bi ih svi trebali primiti, vlada se ponovo maskira i poručuje Amerikancima da učine isto, navodeći porast slučajeva Covid-19 koji se pripisuju takozvanom Delta soju virusa.

U utorak je CDC promijenio svoje savjete, rekavši nekim potpuno vakcinisanim Amerikancima da ponovo nose maske u određenim okolnostima. Potpredsjednica Kamala Harris i njeno osoblje brzo su stavili maske na događaju u Washingtonu, dok je glasnogovornica Nancy Pelosi (D-Kalifornija) ponovo predstavila naredbe o maskama u Predstavničkom domu.

Preporuka CDC odnosi se na „javna okupljanja u zatvorenom“ u „oblastima sa značajnim i visokim prenosom virusa“. Prema sopstvenim podacima CDC, okrug Lehigh se trenutno smatra „umjerenim“, dok je Biden putovao u okrug Columbia, označen kao „značajan“.

Biden, koji ima 78 godina i spada u rizičnu grupu za Covid-19, potpuno je vakcinisan. U prošlosti je insistirao na maskama – u jednom trenutku na nošenju dvije maske – da bi u maju promijenio stav u okviru popularizacije vakcinacije.

BidenMaska
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Bolje bi mu bilo da stavi kondom kad se sastaje sa triperasicom.

2 godine prije

🤣
Ma moooze budalama gojimima i talibanima pseudo-nauke sta god mu gazde kazu…
Uskoro ce se satstati i sa “vanzemaljcima” a i onaj judizerski masonski smrad “papa” ce mu garant biti prevodioc 🤣

I sve ce to talibani popusisi ko odlicnu ganju… 🤣
(A i oni origgi talibani sa maskicama – kao da gledam – uskoro ce na modne casopise tipa Vogue 🤣 … talibani pseudo nauke-religije-geopolitike bukvalno sve puse… i bore se za “bolje sutra” upravo po vizijama Grete Tunberg…)

Mikojan
2 godine prije

Bjeloruski izbori su bili lažni, sad će deda Biden da je poduči kako se lažiraju demokratski izbori gdje demokratije uvjek dobiva !!
A koji državno politički status ima “Bjeloruska aktivistica” ? Jel to u rangu premijera, predsjednika parlamenta, čuvarica državnog pečata ?

Max
2 godine prije

Lud zbunjen ali ne i normalan.

ledeno doba
2 godine prije

uvijek ista priča…

Svetlana Tihanovskaja,- tipična kriptovka, – odabrana i dresirana od strane kabale, propagandom zapadnih medija, od nje prave nekakvu heroinu protiv mrskog “diktatora” (lukašenka)..
njen muž Sergej Tihanovski–još tipičniji kriptić… on je naravno jutjuber, bloger, dizident, aktivist za demonkraciju..

pa majku mu.. uvijek se pitam, kako to da neki dizident i borac za demonkraciju nikad nije neki rudar, seljak, radnik iz čeličane, smećar, ribar, pekar i slično… već uvijek neki dresirani kabalin aktivist, pseudo intelektualac
Od ovog kriptića, kabala je preko svojih medija napravila mučenika..
Kabalina organizacija Amnesty International (koju su 60-ih, osnovali, ne biste povjerovali, pripadnici bezgrešnih), proglasila je Tihanovskoga “zatočenikom savjesti” , prisoner of conscience

Lobos
2 godine prije

Hehe. Poznato je da voli da ljbi djecu / gdje stigne. A kako s maskom preko usta_ ?

Karma
2 godine prije

COVID KABALA TALIBAN

nekoime
2 godine prije

Boji se da ga Staljin ne otruje.

ZriBra
2 godine prije

Nakon konfuzno trampavog Trampa ,bidni puk dobija i veseli se bidnom , senilnom Bidenu.Novo normalna demokracija.

centil100
2 godine prije

Lažeš! Prave brojke su 96% i 63%!!!
Lažove!

Mali Ivica
2 godine prije

Budan je maloumni kriminalac kao i oni koji su ga lažima i prevarom postavili za prenadsjednika jamerice.

Noštromo
2 godine prije

A tko je Bidnoga prcojebio?

piždro
2 godine prije

Sad se vidi odakle je droca sponzorirana i financurana…

Kolaps
2 godine prije

Cjepivo štiti ravnih 0% od bilo čega

centil100
2 godine prije

Čmaru, našao sam te još negdje kako lažeš o postotcima 😂
comment image

Boba Lazarević
2 godine prije

Dosadno… Zijev.

Boba Lazarević
2 godine prije

Njemu je lagati kao drugima disati. On vjerojatno ni sam ne razlikuje istinu od laži.

To što je takav lik prvo bio potpredsjednik a onda i predsjednik, dosta govori o prirodi demokracije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI