Biden odgovoran za izraelsko uništenje bolnice u Gazi

Biden Izrael napad na Gazu
5 komentara

Američki predsjednik Joe Biden odgovoran je za izraelsko uništenje bolnice Al-Shifa u Gazi i civile koje je izraelska vojska ubila tijekom racija, priopćilo je Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR), najveća skupina za zagovaranje građanskih prava muslimana u zemlji.

Izraelske snage povukle su se u ponedjeljak iz bolnice Al-Shifa nakon dvotjedne racije koja je glavni medicinski kompleks ostavila u ruševinama.

“Kroz svoju stalnu retoričku, političku i vojnu potporu genocidnoj kampanji koju provode snage krajnje desne izraelske vlade u Gazi, predsjednik Biden snosi izravnu odgovornost za masovni pokolj, rasprostranjeno uništavanje i mučenje civila u i blizu bolnice Al-Shifa,” rekao je Nihad Awad, izvršni direktor CAIR-a, u priopćenju u ponedjeljak.

Dužnosnik je pozvao Bidena da izvrši pritisak za okončanje onoga što je nazvao “genocidom” nad Palestincima od strane Izraela.

“On konačno mora djelovati kako bi okončao genocid, etničko čišćenje, sveobuhvatno uništavanje domova i infrastrukture, mučenje, ‘zone ubijanja’ i prisilno izgladnjivanje koje je njegova administracija podržavala i opravdavala”, rekao je.

‘Bezubi, beskoristan odgovor’

Organizacija je također osudila “bezubi, beskorisni” odgovor Bidenove administracije na izraelsko ubojstvo sedam humanitarnih radnika Svjetske centralne kuhinje (WCK) u Gazi ranije ovog tjedna.

Svjetska centralna kuhinja priopćila je da je njihov konvoj pogođen dok je napuštao skladište u gradu Deir al-Balahu na jugu Gaze, gdje je tim istovario više od 100 tona humanitarne pomoći u hrani. Od tada je pauzirao svoje operacije u regiji.

“Glasnogovornik Bijele kuće John Kirby, iako je osudio masakr, odbio je priznati da su akcije Izraela bile namjerne ili promijeniti politiku Bidenove administracije o slanju oružja Izraelu”, rekao je CAIR u priopćenju u srijedu.

“Bidenova administracija trebala bi se sramiti zbog svoje neosjetljive, bezube i beskorisne reakcije na drsko, namjerno ubojstvo izraelske vlade sedam humanitarnih radnika Svjetske centralne kuhinje, uključujući američkog državljanina”, rekao je zamjenik direktora CAIR-a Edward Ahmed Mitchell.

“Ovaj masakr izraelske vlade nad radnicima humanitarne pomoći dogodio se jer je Bidenova administracija mjesecima jasno davala do znanja da Sjedinjene Države neće smatrati Netanyahuovu vladu odgovornom za ratne zločine koje počini”, dodao je Mitchell.

“Sada ponovno pozivajući Izrael da sam sebe istraži i besmisleno tvrdeći da nema dokaza o namjernom ciljanju tih humanitarnih radnika dok su putovali u tri različita jasno označena automobila, Bidenova administracija daje izraelskoj vladi zeleno svjetlo za ubijanje mnogo više nevinih ljudi.”

Izrael je vodio vojnu ofenzivu na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske skupine Hamas 7. listopada koji je odnio oko 1200 života.

Najmanje 32.916 Palestinaca je otada ubijeno osim što je uzrokovalo masovno uništenje i raseljavanje.

Izrael je također uveo paralizirajuću blokadu Pojasa Gaze, ostavljajući njegovo stanovništvo, posebno stanovnike sjeverne Gaze, na rubu gladi.

BidengazaIZRAELPalestinaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
25 dana prije

On i sotonjahu su najodgovrniji.

goran
25 dana prije

krepaj više stoko bezobrazna

Trajko
24 dana prije

Egipat je dokazao da je njegova vlada nedorasla situaciji, najblaže rečeno.

Bruno
24 dana prije

Demokracija je mogla funkcionirati samo u državama gradovima u staroj Grčkoj. Pa 60 % Amerikanaca uopće nezna ko je Bajden, a fol sjeda, senilna budaletina odlučuje o životima ljudi na cijelom svijetu. Najplaćeniji posao na svjetu je držač Bajdenove ćune kada piša i brisač guzice kada sere. Samo što taj sere 24 sata dnevno.

Bruno
24 dana prije

U Ukrajini za više od 2 godine rata nije ubijeno civila ni desetina od tog broja. Sa ruske strane.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI