Biden privatno osuđuje Netanyahua

Netanyahu i Biden
8 komentara

Američki predsjednik Joe Biden navodno je nazvao izraelskog premijera ‘šupkom’ zbog izraelske nepopustljivosti u Gazi

Američki predsjednik Joe Biden nije promijenio svoju izraelsku politiku unatoč sve većoj frustraciji zbog odbijanja premijera Benjamina Netanyahua da postigne kompromis u Gazi, što je izbilo u prozivke u privatnosti, izvijestio je NBC u ponedjeljak, pozivajući se na više izvora.

“Samo osjeća da je ovo dovoljno. To mora prestati,” rekao je jedan od insajdera novinskoj kući. Biden se žalio da mu Netanyahu “pravi pakao” odbijajući razmotriti primirje s Hamasom u Gazi, rekli su izvori, dodajući da je američki predsjednik uzrujan što je izraelski čelnik odbio nekoliko “dobrih dogovora” koji su mu stavljeni.

Bidenova frustracija prelila se u to da je izraelskog premijera navodno nazvao “šupkom” u tri odvojena navrata, prema njegovim osobama od povjerenja. “U zadnje vrijeme mi je gnjavaža”, navodno je američki predsjednik rekao maloj skupini donatora na nedavnom prikupljanju sredstava, kvalificirajući svoju frustraciju inzistirajući na tome da je još uvijek “cionist” koji vjeruje da Hamas mora biti uništen, a Izrael zaštićen.

Prošli tjedan Politico je izvijestio da je Biden svog izraelskog kolegu nazvao “lošim jebenim tipom”, što je njegov glasnogovornik Andrew Bates negirao. NBC-jevi izvori potvrdili su da je predsjednik smatrao “kontraproduktivnim” da bude “prestrog prema Netanyahuu javno”.

Međutim, krajem prošlog tjedna opisao je izraelski napad na Gazu kao “pretjeran”, nakon čega je inzistirao da se zapadni Jeruzalem suzdrži od planiranog kopnenog napada na južni grad Rafah dok ne dobije “vjerodostojan i izvediv plan” za zaštitu tamošnji palestinski civili.

Četiri mjeseca neprekidnog izraelskog bombardiranja raselilo je više od 85% stanovnika Gaze, mnogi od njih više puta. Više od milijun Palestinaca nagurano je u šatorskom gradu koji je na brzinu izgrađen u Rafi, gdje su Izraelske obrambene snage ipak uhvatile većinu stanovnika enklave, ali su sravnile s zemljom Gazu City i Khan Younis.

Nekoliko izraelskih političara pozvalo je na preseljenje Palestinaca izvan Gaze. Iako je zapadni Jeruzalem službeno odbacio ovu politiku, još uvijek planira kopnenu invaziju na Rafah, unatoč tome što Palestinci više nemaju kamo pobjeći unutar enklave.

SAD nepokolebljivo podržava Izrael unatoč optužbama za genocid podignutim protiv židovske države pred Međunarodnim sudom pravde i Međunarodnim kaznenim sudom. Bidenova administracija opetovano je zaobišla Kongres kako bi opskrbila IDF sa stotinama milijuna dolara u naoružanju, iako su dužnosnici od tada tvrdili da razmatraju potencijalno zaustavljanje ili usporavanje toka prodaje oružja, kako bi izvršili pritisak na Izrael da prestane ubijati toliko palestinskih civila.

Otkako ju je Hamas napao prošlog listopada, Izrael je ubio više od 28.000 Palestinaca u Gazi, većinom žena i djece, prema ministarstvu zdravstva enklave.

BidengazaIZRAELNetanyahuPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

U međuvremenu, Izrael je napao jug Libanona.

nastran
2 mjeseci prije

i moj pokojni deda isto

Max
2 mjeseci prije

Jaka stvar.

Jasno
2 mjeseci prije

To je sve gluma i to loša za glupi američki narod.Kao osuđuje tog cionistu-fašistu,a sa svojih brodova i baza u siriji i iraku gađa Gazu i ubija Palestince.Evo danas im opet šalje ogromne pare,a avioni i brodovi bez prestanka dovoze oružje masovnog uništenja koje njegov prijatelj po genocidu i nastavlja masakrirati Palestince.Do sada su ih zsjednički pobili nešto više od 29 000 dok ovo pišem,a do sutra ce biti gotovo 30 000 ubijenih Palestinaca i dva puta toliko ranjenih.

Ivan Bgd
2 mjeseci prije

Mnogo velika i vazna vest, sto Biden osudjuje …

Mozda bi bilo dobro da objavite i ovu vest:

Australijski političar Kreg Keli, nacionalni direktor Partije Ujedinjene Australije, objavio je zvanične podatke britanske vlade o stopi smrtnosti i uzrocima.
Čini se da podaci pokazuju da je ogroman broj starijih osoba ubijen injekcijom leka Midazolam.
Uzrok njihove smrti tada je naveden kao „Kovid“, što ukazuje da virus ubija mnogo više starijih ljudi nego što je to zaista.
Prema Keliju, pacijenti su eutanazirani kako bi se povećala „smrtnost od Covida“ i pojačao strah javnosti kako bi se dobila podrška za vakcine i razna ograničenja.
Upozoravajući javnost o podacima, Keli je izjavio da oni razotkrivaju „zločin veka“.

Nekoime
2 mjeseci prije

Sprema se razgovarati s Goldom Mair ne bi li ona pokušala urazumiti Netanyahua.

netko
2 mjeseci prije

sve je to gluma za običan narod, a kad se kamere ugase skupa jedu, piju i smiju se naivnom narodu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI