Biden se zakleo da će biti „transparentan“ o naporu da se vakciniše 100 miliona ljudi za 100 dana

Biden-vakcinisanje ljudi
10 komentara

U četvrtak je novoizabrani američki predsjednik Joe Biden predstavio „Američki plan spašavanja“, prijedlog za stimulaciju od 1,9 biliona dolara koji uključuje treći krug direktnih isplata pomoći zbog COVIDA-19 Amerikancima i 416 milijardi dolara sredstava za napore administracije da vakciniše 100 miliona Amerikanaca i ponovo otvori američke škole u prvih 100 dana predsjedništva.

Manje od nedjelju dana prije inauguracije 20. januara, izabrani predsjednik SAD obratio se Amerikancima u petak, opisujući pristup njegove administracije u više koraka uvođenja vakcine protiv COVIDA-19, koji bi trebalo djelimično da se finansira iz „Američkog plana za spasavanje“ predstavljenog dan ranije.

„Istini za volju, ostajemo u vrlo mračnoj zimi“, priznao je Biden, bilježeći u Sjedinjenim Državama trenutni broj od blizu 400.000 smrtnih slučajeva povezanih sa COVIDOM-19. „Predstavljanje vakcine u Sjedinjenim Državama do sada je bio mračan neuspjeh.“

Plan za borbu protiv pandemije novoizabranog predsjednika zahtijeva sedam tačaka: obezbjeđivanje pouzdanog i besplatnog testiranja Amerikanaca; rješavanje svih poznatih problema sa LZO; pružanje nacionalnih smjernica i resursa za zajednice; planiranje „efikasne, pravične“ raspodjele liječenja i vakcina; zaštita ranjivih zajednica, uključujući starije osobe; obnova američkog zdravstvenog sistema kako bi „predvidio, spriječio i ublažio prijetnje od pandemije“ i sprovođenje nacionalnog mandata za maske.

Novoizabrani predsjednik obavezao se da će zaustaviti zabunu oko distribucije vakcina i brzo primijeniti „transparentan“ pristup u distribuciji vakcina državama.

U svom nastojanju da vakciniše 100 miliona Amerikanaca u prvih 100 dana svog predsjedavanja, Biden je u petak naglasio da vjeruje da je neophodno pozabaviti se rasizmom povezanim sa posljedicama koronavirusa COVID-19 u SAD.

„Kritično je objasniti tragičnu stvarnost nesrazmjernog uticaja ovog virusa na Crnce, Latinoamerikance i Indijance“, rekao je Biden.
Prema podacima o COVIDU-19 američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Crnci, Latino i Hispano Amerikanci imaju 2,8 puta veću vjerovatnoću da umru od novog koronavirusa u poređenju sa bijelim Amerikancima. Američki Indijanci ili domoroci sa Aljaske imaju 2,6 puta veću vjerovatnoću da umru nego bijelci u SAD.

„Ovo je suštinski drugačiji pristup od Trumpove administracije“, rekao je Jeff Zients, koordinator COVIDA-19 za Bidena. „Ovo će biti pristup savezne vlade zasnovan na nauci i informacijama, a vodi ga posebna grupa stručnjaka.“

Međutim, istorijski događaji poput Eksperimenta Tuskegee iz 20. vijeka, „etički neopravdanog“ ispitivanja sifilisa koje je rezultiralo smrću desetina crnih muškaraca i druga sumnjiva naučna ispitivanja iz prošlosti ostavili su mnoge Crne Amerikance sumnjičavim u pogledu transparentnosti vladine vakcinacije i medicinskog liječenja.

Bidenov tim za vakcine na čelu sa Davidom Kesslerom, bivšim šefom Uprave za hranu i lijekove i trenutnim savjetnikom za pandemiju izabranog predsjednika SAD, će naići na otpor kao rezultat nedostatka povjerenja u vladu.

Bidenvakcinavakcinisanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
3 godine prije

U međuvremenu:
NEW – Bill Gates, the 4th richest person in the world, has been quietly snatching up 242,000 acres of farmland across the U.S. — enough to make him the top private farmland owner in America. It is not entirely clear how Gates’ farmland is being used. (Forbes)

ajmo
3 godine prije

Prednost glasačima demokrata!

3 godine prije

A u medjuvremenu Washington izgleda kao “zelana zona” u Bagdadu…
Na hiljade vojnika i punktova za kontrolu…
Svi do zuba naoruzani…

Sto kaze ovaj lik:
“Biden – ako ti je ovo sve potrebno da bi se zastitio od naroda na dan inaguracije – mozda narod i nije glasao za tebe…!”
https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/worker-showing-video-military-checkpoints-dc-need-protect-inauguration-people-maybe-people-didnt-elect/

3 godine prije zadnji put uredio Žx
nekoime
3 godine prije

Nadam se kako će prvo cijepiti svoje pristaše.

Hattori Hanzo
3 godine prije

Nije sve tako crno,danas je odapeo jedan Rothschild.

bauštelac
3 godine prije

čim je rekao vakciniše laže

Mitra Mitar
3 godine prije

Nema se taj u sta zakuniti,taj nema Boga,za njega je samo para svetinja…..RISE UP

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI