fbpx

Biden se zakleo da će biti „transparentan“ o naporu da se vakciniše 100 miliona ljudi za 100 dana

Biden-vakcinisanje ljudi

U četvrtak je novoizabrani američki predsjednik Joe Biden predstavio „Američki plan spašavanja“, prijedlog za stimulaciju od 1,9 biliona dolara koji uključuje treći krug direktnih isplata pomoći zbog COVIDA-19 Amerikancima i 416 milijardi dolara sredstava za napore administracije da vakciniše 100 miliona Amerikanaca i ponovo otvori američke škole u prvih 100 dana predsjedništva.

Manje od nedjelju dana prije inauguracije 20. januara, izabrani predsjednik SAD obratio se Amerikancima u petak, opisujući pristup njegove administracije u više koraka uvođenja vakcine protiv COVIDA-19, koji bi trebalo djelimično da se finansira iz „Američkog plana za spasavanje“ predstavljenog dan ranije.

„Istini za volju, ostajemo u vrlo mračnoj zimi“, priznao je Biden, bilježeći u Sjedinjenim Državama trenutni broj od blizu 400.000 smrtnih slučajeva povezanih sa COVIDOM-19. „Predstavljanje vakcine u Sjedinjenim Državama do sada je bio mračan neuspjeh.“

Plan za borbu protiv pandemije novoizabranog predsjednika zahtijeva sedam tačaka: obezbjeđivanje pouzdanog i besplatnog testiranja Amerikanaca; rješavanje svih poznatih problema sa LZO; pružanje nacionalnih smjernica i resursa za zajednice; planiranje „efikasne, pravične“ raspodjele liječenja i vakcina; zaštita ranjivih zajednica, uključujući starije osobe; obnova američkog zdravstvenog sistema kako bi „predvidio, spriječio i ublažio prijetnje od pandemije“ i sprovođenje nacionalnog mandata za maske.

Novoizabrani predsjednik obavezao se da će zaustaviti zabunu oko distribucije vakcina i brzo primijeniti „transparentan“ pristup u distribuciji vakcina državama.

U svom nastojanju da vakciniše 100 miliona Amerikanaca u prvih 100 dana svog predsjedavanja, Biden je u petak naglasio da vjeruje da je neophodno pozabaviti se rasizmom povezanim sa posljedicama koronavirusa COVID-19 u SAD.

„Kritično je objasniti tragičnu stvarnost nesrazmjernog uticaja ovog virusa na Crnce, Latinoamerikance i Indijance“, rekao je Biden.
Prema podacima o COVIDU-19 američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), Crnci, Latino i Hispano Amerikanci imaju 2,8 puta veću vjerovatnoću da umru od novog koronavirusa u poređenju sa bijelim Amerikancima. Američki Indijanci ili domoroci sa Aljaske imaju 2,6 puta veću vjerovatnoću da umru nego bijelci u SAD.

„Ovo je suštinski drugačiji pristup od Trumpove administracije“, rekao je Jeff Zients, koordinator COVIDA-19 za Bidena. „Ovo će biti pristup savezne vlade zasnovan na nauci i informacijama, a vodi ga posebna grupa stručnjaka.“

Međutim, istorijski događaji poput Eksperimenta Tuskegee iz 20. vijeka, „etički neopravdanog“ ispitivanja sifilisa koje je rezultiralo smrću desetina crnih muškaraca i druga sumnjiva naučna ispitivanja iz prošlosti ostavili su mnoge Crne Amerikance sumnjičavim u pogledu transparentnosti vladine vakcinacije i medicinskog liječenja.

Bidenov tim za vakcine na čelu sa Davidom Kesslerom, bivšim šefom Uprave za hranu i lijekove i trenutnim savjetnikom za pandemiju izabranog predsjednika SAD, će naići na otpor kao rezultat nedostatka povjerenja u vladu.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
10 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

U međuvremenu:
NEW – Bill Gates, the 4th richest person in the world, has been quietly snatching up 242,000 acres of farmland across the U.S. — enough to make him the top private farmland owner in America. It is not entirely clear how Gates’ farmland is being used. (Forbes)

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Kupuje da bi imao kontrolu nad proizvodnjom hrane, drugim riječima oduzima zemlju farmerima. Hunger games je idući korak prlljavog plana poremećenih milijardera.

tihobl
Gost
tihobl
1 mjesec prije
Reply to  Bosanac

Zemljak ovo je trebala biti tema – nije Bil jedini iz elite koji kupuje milione hektara ovih dana. A i sto se tice bajdenovog obracuna sa rasistickim virusom moglo se pomenuti da Bajden planira svakome vakcinisanom donirati 1400-1500 dolara.

ajmo
Gost
ajmo
1 mjesec prije

Prednost glasačima demokrata!

Istražuj
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

A u medjuvremenu Washington izgleda kao “zelana zona” u Bagdadu…
Na hiljade vojnika i punktova za kontrolu…
Svi do zuba naoruzani…

Sto kaze ovaj lik:
“Biden – ako ti je ovo sve potrebno da bi se zastitio od naroda na dan inaguracije – mozda narod i nije glasao za tebe…!”
https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/worker-showing-video-military-checkpoints-dc-need-protect-inauguration-people-maybe-people-didnt-elect/

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Nadam se kako će prvo cijepiti svoje pristaše.

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
1 mjesec prije

Nije sve tako crno,danas je odapeo jedan Rothschild.

Komunjara
Gost
Komunjara
1 mjesec prije
Reply to  Hattori Hanzo

Hvala majstore, uljepšao si mi dan. Da je takvih vijesti više…

bauštelac
Gost
bauštelac
1 mjesec prije

čim je rekao vakciniše laže

Mitra Mitar
Gost
Mitra Mitar
1 mjesec prije

Nema se taj u sta zakuniti,taj nema Boga,za njega je samo para svetinja…..RISE UP

POVEZANE VIJESTI

Izbornik