Bidenov režim kaže režimu Zelenskog da prestane bombardirati ruske rafinerije nafte jer bi to moglo uzrokovati skok globalnih cijena energije

Napad na skladiste nafte u Rusiji
8 komentara

Potpredsjednica Kamala Harris održala je ovaj tjedan privatni sastanak s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kako bi ga pozvala da se suzdrži od daljnjeg bombardiranja ruskih rafinerija nafte.

Budući da Rusija proizvodi veliki dio svjetske nafte, bombardiranje ruskih rafinerija nafte nije ni u čijem najboljem interesu, rekla je Harris, dodajući da bi globalne cijene energije mogle još više porasti ako Ukrajina ošteti još koja ruska energetska postrojenja.

Washington Post je izvijestio da je šef ukrajinske države “odbacio preporuku”, odbijajući tu ideju. Unatoč tome, Sjedinjene Države upravo su poslale više milijardi dolara američkih poreznih obveznika u Ukrajinu kako bi nastavile s bombardiranjem, pa očekujte 10 dolara plina po galonu u nadolazećim mjesecima.

Ukrajina i zapad to traže

Sastanak između Bidenovog režima i režima Zelenskog održan je nakon što su ukrajinske bespilotne letjelice gađale energetsku infrastrukturu u ruskoj regiji Smolensk, prema lokalnom guverneru Vasiliju Anohinu.

“Naša regija ponovno je napadnuta od strane ukrajinskih bespilotnih letjelica”, napisao je Anohin na Telegramu, dodajući da ruska protuzračna obrana već reagira na situaciju.

Napad ukrajinskih bespilotnih letjelica bio je usmjeren na “civilna postrojenja za gorivo i energiju”, što je rezultiralo brojnim požarima u okrugu Smolensky i Yartsevsky u Rusiji. Vatrogasci su bili na terenu gaseći požare i umirujući mještane da ostanu mirni i ne brinu.

Smještena oko 300 kilometara jugoistočno od Moskve, ruska regija Smolensk graniči s Bjelorusijom. Grad Smolensk nalazi se oko 400 km od granice s Ukrajinom.

Ukrajina je nastavila pokušavati bombardirati još jedno nepoznato naftno postrojenje u Smolensku otprilike u isto vrijeme, ali su te bespilotne letjelice oborile ruske obrambene snage. Krhotine iz presretanja navodno su pale na skladište ulja i maziva, što je također izazvalo požar.

U drugim zapadnim područjima Rusije ruska protuzračna obrana presrela je brojne napade ukrajinskih bespilotnih letjelica, uništivši više od 50 njih iznad graničnih regija Belgoroda, Brjanska i Kurska, kao i nekih teritorija poput Smolenska, Rjazanja, Kaluge i Moskve koji su istočnije od ukrajinska granica.

Ukrajinski napadi bespilotnim letjelicama na ruska energetska postrojenja započeli su još u siječnju kada je režim Zelenskog pokrenuo niz dalekometnih napada na skladišta nafte i rafinerije koristeći bespilotne letjelice kamikaze.

Svrha ovih napada nije nužna da bi se bilo što postiglo na ratnoj bojišnici, već da se pokuša impresionirati zapadne podupiratelje Kijeva dok režim Zelenskog pokušava nadoknaditi nedostatak napretka na prvoj liniji, prema riječima ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.

Iako SAD, primarni financijski i oružarski podupiratelj Ukrajine, poziva na suzdržanost, Ukrajina nastavlja napadati ruska energetska postrojenja, do svoje konačne smrti.

“U stvarnosti, Ukrajina sama po sebi nema taj kapacitet”, napisao je jedan komentator na RT-u o napadima dronovima. “Većinom projektila i bespilotnih letjelica upravljaju izraelski i europski cionistički neokonski NATO teroristi.”

“Opet, Rusija bi također trebala početi davati okus stvari ne samo ukrajinskim nacistima, već i europskim i američkim naftnim i plinskim kompanijama diljem svijeta.”

“Prilično brzopleto i tužno što je Herr Zelensky izveo daljnje napade na rusku naftnu infrastrukturu što podiže cijene plina i goriva za Amerikance koji su upravo bili prisiljeni dati Zelenskom više vila, jahti i imovine u stranim državama”, napisao je drugi o ratnim zločinima bivšeg glumca i stripera Volodimira Zelenskog, cionističkog Židova.

“Kakva zahvalnost. Podsjeća me na mini-Netanyahua.”

Kamala HarrisRafinerija NafteSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
roberto
11 dana prije

Ovo mora da je bio konstruktivan razgovor,sa dosta alkohola i težih droga.Samo su se dogovarali o podjeli profita,a ne o ruskim rafinerijama.

Max
11 dana prije

Posao je posao

DUŠAN ,
11 dana prije

Deri bato ,samo DEEEERRI !!!💪💪💪👍👍👍👍

tihobl
11 dana prije

Ma neka udara, rusi su vec osposobili 90% pogodjenih rafinerija. Zamjene par cijevi i rade dalje.
Ali,
Ruski odgovor je po HE i TE. Do sada su ugasili 7GW. Neka Zelenski i dalje gadja ruske refinerije ima dvije netaknute HE kod Kijeva, a za jednu kijevski stucnjaci govore godinama da je brana dotrajala i da svakog momenta moze puci (naravno Zelenski i ne pokusava da sanira branu i rizikuje da Kijev bude poplavljen).

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI