Bidenova kampanja vršila je pritisak na Facebook da cenzuriše Trumpa mlađeg, otkrivaju mejlovi

Biden-Trump
2 komentara

„(…) da su napori i mentalna gimnastika preduzeti kako bi se omogućilo da ovaj post ostane na vašoj platformi umjesto toga bili posvećeni izvršavanju vaše priznate odgovornosti prema demokratiji, mogli bismo vidjeti određeni napredak“, napao je Bidenov zvaničnik platformu društvenih medija zbog Trumpovog videa koji govori o „milionima lažnih glasačkih listića“.

Predsjednička kampanja demokrate Joe Bidena 2020. godine lobirala je da Facebook ograniči govore iz kampanje bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, navodi se u mejlovima koje je dobio Bidenov saveznik CNN.

U pitanju je bio video snimak Tima Trump od prošlog septembra u kojem je predsjednikov sin Donald Trump mlađi optužio demokrate da planiraju da koriste „milione lažnih glasačkih listića“ za pobjedu i pozvao „svakog radno sposobnog muškarca i ženu da se pridruže vojsci za Trumpove operacije bezbjednosti izbora “.

22. septembra, Bidenova kampanja požalila se Facebooku da je video „i dalje na vašoj platformi“ mada je „nemoguće to uskladiti sa bilo kojom politikom u vezi sa glasanjem i suzbijanjem birača koju je Facebook objavio u protekle tri godine i naglasio nam privatno u nekoliko desetina razgovora “, izvijestio je CNN.„ Društvena mreža je u početku zaključila da video ne krši njene politike, što je Bidenova kampanja proglasila „nedostatkom”.

„Borim se da vjerujem da je to presedan koji namjeravate da ispravite… da su napori i mentalna gimnastika preduzeti da ovaj post ostane na vašoj platformi umjesto toga bili posvećeni izvršavanju vaše priznate odgovornosti prema demokratiji, mogli bismo vidjeti izvjestan napredak “, napisao je zvaničnik Bidenove kampanje.

Iako Facebook nije cenzurisao video zapis, CNN je primjetio da je na kraju (kao i Twitter) „nalijepio etikete na video snimke ukazujući na tačne informacije o glasanju“ i da je „uveo novu politiku protiv militarizovanog jezika i biračkih mjesta“.

Dok CNN sa simpatijama predstavlja akcije Bidenovog tima kao dobronamjerno suprotstavljanje „dezinformacijama“ i „nasilnoj retorici“, Breitbartov stariji tehnološki dopisnik Allum Bokhari nazvao je priču „očiglednim popuštanjem pritisku demokrata“, što „očigledno nije dovoljno za partijske aktiviste, a jedan kojeg je citirao CNN nazvao je Facebook – koji je potencijalno trajno zabranio predsjednika Trumpa, kao i brojne druge visoke konzervativce, „desničarskom propagandnom mašinom“. “

Facebook očigledno ograničava sadržaj jedne političke kampanje po nalogu protivničke kampanje, što dalje dovodi u pitanje tvrdnje kompanija društvenih medija da su samo privatni subjekti koji se bave njegovanjem „zdravih razgovora“. Taj je narativ nedavno imao više pogodaka, od presude Vrhovnog suda u Teksasu da Facebook može biti odgovoran za omogućavanje trgovine seksom na svojoj platformi do tužbe Centra za američke slobode koji optužuje Twitter da je u dosluhu sa vladom Kalifornije ućutkivao konzervativce.

BidenDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
2 godine prije

Bajden i Tramp rade za istu ekipu-vlasnike FED-a, tako da su ova prepucavanja i “optuzbe” putem kontrolisanih medija predstava za mase

bauštelac
2 godine prije

zašto

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI