Bidenova obitelj i suradnici primili više od 17 milijuna dolara nezakonitih isplata od Burisme i drugih stranih državljana

Hunter i Joe Biden
4 komentara

Obitelj Biden zaradila je više od 17 milijuna dolara kroz poslovanje sa stranim državljanima između 2014. i 2019., nedavno je posvjedočio specijalni agent Porezne uprave pred Odborom za nadzor Predstavničkog doma.

Prema posebnom agentu Porezne uprave Josephu Ziegleru, sredstva su stigla putem niza višemilijunskih uplata korporacijama povezanima s obitelji Biden od subjekata koji se nalaze u Kini, Rumunjskoj i Ukrajini.

Zviždač je objasnio da je otprilike polovica novca otišla Hunteru Bidenu. Ziegler i još jedan agent Porezne uprave, Gary Shapley, navodno su se prije nekoliko mjeseci obratili Odboru za načine i sredstva Predstavničkog doma kako bi ih obavijestili da se u vladinoj istrazi Hunterovog oružja i poreznih zločina odvija zataškavanje na visokoj razini.

U svjedočenju pred Odborom za načine i sredstva u lipnju, Ziegler je izvijestio da je ukrajinska energetska tvrtka Burisma Holdings platila “svima uključenima” ukupno oko 7,3 milijuna dolara. U međuvremenu, njihovi poslovi u Rumunjskoj donijeli su oko 3,1 milijun dolara obitelji Biden i njihovim suradnicima, dok su transferi u Hunterovo poslovanje iz kineske tvrtke CEFC ukupno iznosili oko 6,9 milijuna dolara, čime je ukupni iznos iznosio 17,3 milijuna dolara.

Predsjednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma James Comer okarakterizirao je inozemna plaćanja kao “šemu trgovanja utjecajem za obogaćivanje Bidena”.

Zatim je objasnio kako je obitelj Biden primila milijune dolara od tih stranih subjekata koristeći tvrtke suradnika, a zatim povukla novac u obliku inkrementalnih uplata na razne bankovne račune.

“Ove komplicirane financijske transakcije korištene su namjerno kako bi se prikrio izvor sredstava i ukupni iznosi. Nijedan normalan posao ne funkcionira ovako”, dodao je.

Comer je nedavno naznačio da namjerava pribaviti bankovne podatke koji pokazuju da je obitelj Biden zapravo prihvatila blizu 30 milijuna dolara od raznih stranih subjekata tijekom godina. Osim Huntera, neki od ostalih članova obitelji koji su navodno primali prihode iz inozemstva su predsjednikov brat i bratova supruga, James i Sarah Biden, zajedno s Hunterovim sadašnjim i bivšim suprugama, Melissom Cohen Biden i Kathleen Buhle, te udovicom Bidenovog sina Beaua, Hallie Biden, koja je također imala romantičnu vezu s Hunterom.

FBI doušnik opisuje podmićivanje

Jučer je senator Chuck Grassley objavio dosje doušnika FBI-a koji je sadržavao navode o mitu od 10 milijuna dolara od strane Joea i Huntera Bidena.

Dosje je pokazao da je vlasnik Burisme, ukrajinski oligarh Mykola Zlochevsky, bio “prisiljen” da obitelji Biden isplati novac. Navodno je doušniku FBI-a rekao da je “platiti 5 [milijuna] jednog Bidena, a 5 [milijuna] drugog Bidena.” Hunter je također bio u Burisminom odboru i od njih je primao tisuće dolara mjesečno. U to vrijeme tvrtku je istraživao tužitelj Viktor Šokin; Joe Biden, kao potpredsjednik, iskoristio je svoj položaj kako bi pogurao Shokinovo otpuštanje, vjerojatno u zamjenu za isplate.

Na pitanje zašto bi angažirali Huntera, a ne kvalificiranije savjetnike za naftu, u dokumentu se navodi: “Zlochevsky je dao neki komentar da iako je Hunter Biden ‘bio glup, a njegov (Zlochevskyjev) pas bio pametniji’, Zlochevsky je trebao zadržati Huntera Bidena (u Burisminom odboru) ‘kako bi sve bilo u redu’.”

Kada je izvor upitao jesu li ga Joe ili Hunter potaknuli da “zadrži” Huntera, on je odgovorio: “Obojica jesu.”

Rečeno je da Zlochevsky ima 17 snimaka razgovora koji su vođeni s Bidenovima, a dvije od njih uključivale su i samog Joea. Tu su i brojne tekstualne poruke i financijski dokumenti koji pokazuju uplate koje su izvršene obitelji Biden.

Prema izvoru iz FBI-a, Zlochevsky je rekao da će dokazi dokazati da je “nekako bio prisiljen platiti Bidenima kako bi osigurali da ukrajinski glavni tužitelj Viktor Shokin bude smijenjen.” Dodao je da nije slao novac izravno “Velikom tipu” – što se široko shvaća kao referenca na Joea – i da će istražiteljima trebati puno vremena da pronađu zapise o njegovim nezakonitim isplatama njemu. Osvrćući se na Shokinovo istraživanje Burisme, Zlochevsky je naznačio da će se Hunter “pobrinuti za sve te probleme preko svog oca”.

Isti nadimak “Big Guy” korišten je kada se raspravljalo o mogućem 10-postotnom smanjenju ugovora s CEFC China Energy za Joea 2017. godine.

BidenBurismaHunter Bidenpodmićivanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Makedonec
9 mjeseci prije

Makedonec
Kada sa Belgoroda polete Posejdoni na istocni brijeg SAD , badava im svi lopovluci.

hugo
9 mjeseci prije

Njih stiti eu-atlantska-natovska kabala

eks
9 mjeseci prije

Kakav predsednik, takva i država.

Max
9 mjeseci prije

Pedofili i profiteri.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI