Bill Gates: “SAD trebaju graditi nuklearke zbog klimatskih promjena”

Bill Gates - Nuklearne centrale
14 komentara

Suosnivač Microsofta, koji je od 1994. godine navodno donirao više od 50 milijardi dolara u “filantropske svrhe”, posljednjih je godina svoju pozornost usmjerio na klimatske promjene, koje smatra jednim od najoštrijih problema s kojima se čovječanstvo suočava. Predvodio je nekoliko inicijativa za istraživanje i razvoj čiste energije.

Bill Gates je pozvao američke vlasti da grade nove nuklearne reaktore kako bi se nosili s klimatskim promjenama. Govoreći na Skupštini nuklearne energije, koju je organiziralo američko udruženje nuklearne industrije, 65-godišnjak je skrenuo pozornost na broj nuklearnih reaktora u zemlji predviđenih za mirovinu, napominjući da su oni veći od novih reaktora u izgradnji.

“Ako se ozbiljno bavimo rješavanjem klimatskih promjena, a iskreni moramo biti, prvo što bismo trebali učiniti je održavati sigurne reaktore u pogonu. Čak i tada, samo održavanje tog statusa quo nije dovoljno. Treba nam više nuklearne energije za smanjenje emisija na nulu u Americi i za sprečavanje klimatske katastrofe”, rekao je Gates. Prema američkoj Upravi za energetske informacije, 2021. mogao bi se postaviti rekord u najvećem broju ugašenih nuklearnih reaktora.

Tvrtka Terra Power, koju su osnovali Gatesi, gradi nuklearne elektrane sljedeće generacije pomoću tehnologije Natrium, koja sadrži troškovno konkurentni natrijev brzi reaktor u kombinaciji sa sustavom za skladištenje rastopljene soli. Tvrtka kaže da će njene napredne elektrane postati put za čistu energiju. Prošlog listopada američko Ministarstvo energetike uložilo je 80 milijuna u Terra Power, kao i u druge tvrtke koje proizvode nuklearna postrojenja sljedeće generacije. Međutim, Gatesov argument da će nuklearna energija pomoći svijetu da se nosi s klimatskim promjenama i dođe do nula emisija do 2050. godine osporili su znanstvenici.

Profesor Mark Z. Jacobson, koji je dodao svoj potpis na javnu peticiju kojom poziva međunarodnu zajednicu na prijelaz na 100 posto obnovljive izvore energije, kaže da će ulaganje u nuklearnu energiju umjesto toga dovesti do klimatske katastrofe. Jacobson ukazuje na rizike povezane s uporabom nuklearne energije, uključujući topljenja, radioaktivni otpad i vađenje urana. Također naglašava da će trebati puno vremena za izgradnju nuklearnih elektrana, nešto što svijet trenutno ne može priuštiti.

Zemlja s najviše nuklearnih centrala po broju stanovnika je i dalje Francuska koja također radi na svom novom nuklearnom reaktoru. Svjedočimo ratu za proizvodnju energije. Ma koliko tvrdili da zelena energija iz sunca i vjetra može pokriti sve potrebe aktualnog društva, to nije istina. Za Billa Gatesa znamo da financira GMO, cjepiva, ditigalni ID, a što svakodnevno kritiziramo, međutim i ovom slučaju Bill Gates ima pravo. Ne za besmislene klimatske promjene, nego za nuklearnu energiju nove generacija koja neće ugrožavati našu okolinu.

Bill GatesMicrosift
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
2 godine prije

Sotona i Antikrist imaju svoje “proroke” koji unaprijed upozoravaju covjecanstvo na dolazece “nevolje”. Jedan od “proroka” dolazeceg Antikrista Bil Gejts unaprijed je najavio postojecu p(l)andemiju i vakcinaciju. A drugi veliki “prorok” Novog Doba i Novog poretka Klaus Svab najavljuje globalni sajber napad kada ce doci do prestanka napajanja cijelih regiona elektricnom energijom i nestanka interneta, sto znaci da ce pasti i svjetski finansijski sistem i platni promet (moguci izgovor za ukidanje papirnog novca) cime ce se izazvati globalni kolaps. Za takav scenario se treba pripremiti, a to znaci skloniti se u ruralna seoska ili planinska podrucija i napraviti zalihe nekvarljive hrane, lijekova i ostalih potrebstina. A prica o “klimatskim” promjenama bi mogla znaciti porez na CO2 (porez na disanje!) zabranu upotrebe derivata nafte, odnosno fosilnih goriva, “probrazbi” poljoprivrede-zabrani samistalnog obradjivanja zemlje i autohtonih sjemena te odobravanja upotrebe samo GMO hrane…-drugim rijecima preduzimanje daljih koraka za siromasanje, porobljavanje, trovanje i eliminaciju… Čitaj više »

Praetorian
2 godine prije

Njemacka ce do kraja sljedece godine potpuno ugasiti sve nuklearke u zemlji. Nema mi neke logike s obzirom da niti jedna druga drzava u EU ne planira se odreci nuklearne energije

Lupus in fabula
2 godine prije

Gates se mnogo brine da i najsiromasniji dobiju (GMO) vakcine i brine zbog klimatskih promjena. Sva ta njegova silna “briga” je usmjerena ka tome da nas “beskorisnih izjelica” bude sto manje

2 godine prije

kill bill se jako zaineresirao za tzv.klimatske promjene jer je to,uz plandemiju,najbolja procedura za pretvaranje planete u globalni zatvor za ljudsku vrstu.divota.hvala.

Jomla
2 godine prije

Čovječanstvo ne može da izađe na kraj s je..nom plastikom, a hoće da uvali radioaktivno smeće!?
I kakav crni ugljični dioksid i slična sr..ja, skoro veze da nema s klimatskim promjenama…
I opet će 90% ovcoida potrčati da posluša neku G…u ili sl…
Ma nek sve ide u q..c, svijet će dobiti što zaslužuje, a razumni će biti kolateralnaq šteta i vozdra!

Bosanac
2 godine prije

Red softwera, red vakcine, red krompira pa red nuklearne energije – izmišljen je novi američki fast food.

Narog
2 godine prije

Bil.ma nabijem te do jaja..debil bolesni

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI