Bill Gates kaže da je Trumpova zabrana putovanja možda pogoršala situaciju s COVID-19 u SAD

Gates - Trump - Covid-19
11 komentara

Američki predsjednik Donald Trump izdao je 31. januara zabranu putovanja iz Kine nakon izbijanja epidemije COVID-19 u kineskoj provinciji Wuhan. U februaru i martu, Trump je zabranio putovanje u SAD iz Evrope i drugih zemalja sa žarištima koronavirusa.

Suosnivač Microsofta i filantrop Bill Gates rekao je u intervjuu za Fox News da je Trump možda pogoršao izbijanje novog koronavirusa nametanjem zabrana putovanja.

„Stvorili smo žurbu i nismo imali mogućnost da testiramo ili stavimo u karantin te ljude“, rekao je Gates. “I tako je ovdje nastala bolest. Znate, zabrana je to vjerovatno ubrzala, način na koji je izvršena.”

Milijarder je dodao da je „mart doživio ovu nevjerovatnu eksploziju – zapadna obala dolascima iz Kine, a zatim istočna obala dolascima iz Evrope, pa ipak, iako smo videli Kinu i vidjeli Evropu, kapacitet za testiranje i jasna poruka kako se ponašati je izostala“.

Prethodno je Bill Gates izrazio frustraciju američkim odgovorom na novu pandemiju koronavirusa, nazivajući situaciju „loše upravljanom“. Takođe je napao američkog komesara za hranu i lijekove Stephena Hahna, koji je pogrešno naveo nalaze studije klinike Mayo o novom koronavirusu.

AmerikaBill GatesCOVID-19Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Blut und Ehre
3 godine prije

Trump je politički mrtav. Dogodit će mu se isto ono što je on napravio Nicolasu Maduru kad pokrenuo globalnu inicijativu da se prizna Juan Guaido za predsjednika Venezuele. EU, Kina, Japan, Indija će priznati Bidena za predsjednika i Trump neće imati nikakve šansee da ospori pokradene izbore. Nije slučajno što je njegov prijatelj premijer Japana Shinzo Abe podnio ostavku pred predsjedničke izbore u SADu. Dobro Rohani kaže, SAD će uskoro ostati izolirana država.

3 godine prije zadnji put uredio Blut und Ehre
puki
3 godine prije

Članak sa portala Rubikon, malo podulji, … za one koji imaju strpljenja čitati. Za one koji nemaju strpljenja, mogu kopirati i pastirati, pa čitati malo po malo, dio po dio. autor: Nicolas Riedl Wanna be imperator „Mi ćemo cjepiti sedam milijardi ljudi.“ Tako je Gates izložio svoj plan za suzbijanje krize korone posljednjih tjedana. To bi trebalo da nas uznemiri. Kako se ta izjava stalno ponavlja, toliko je skandalozno da je iznenađujuće koliko malo ljudi kritički razmišlja o njoj. Umjesto toga, oko Gatesa se gradi ideološka tvrđava, štiteći ga od bilo kakvih kritika. Oni koji su se „usudili“ da mu protivrječe, dobivaju etiketu – više ne možete da je čujete – „teoretičara zavjere“. Iako se može raspravljati o složenim pitanjima kao u slučaju virologije, takve cezarske izjave poput Gatesa svedoče o megalomaniji. Možda se ove izjave trebaju analizirati sa gledišta drugih tema da bi se razumjelo koliko je opscena najava… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Ima’l na Engleskim kladionicama vec kakva kvota za ovog Billy-a?

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Prije par dana Demokrati nisu uspjeli sa narativom, da je prekasno reagirao i bili su raskrinkani, da su oni zahtijevali blaže mjere. E sada, kada to nije prošlo, sada novi “bombshell” da je prebrzo reagirao.

Who the f… is buying this shit?!

Stara kuka
3 godine prije

Nego da li je netko primjetio čudnu pojavu u SAD. Iako mjesecima drve o neophodnom cjepivu koje nas jedino može spasiti od istrebljenja, sada, kad je predsjednik Trump objavio da će do studenog imati cjepivo svi demokratski političari i voditelji s fake news kanala redom su počeli govoriti kako je to preuranjeno, kako cjepivo nije pouzdano i dovoljno ispitano i kako se oni s takvim cjepivom ne namjeravaju cijepiti. Najglasnija je u tome Kamala Harris.

Stara kuka
3 godine prije

Je’l to Super Billy govori o istom onom Trumpu koji je pobio 6 zilijuna Amerikanaca jer je “potcjenjivao opasnost od korone” i “nije na vrijeme reagirao”?

priceless
3 godine prije

ma koj si ti k….
kako kaze meme, nisi bio u stanju windowse ocistiti od virusa, a sada bi kao trebao svijet…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI