Bivši predsjednik Egipta Hosni Mubarak je slobodan čovjek

Hosni Mubarak
1 komentar

Bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak je napustio vojnu bolnicu Maadi, gdje se do sada nalazio u pritvoru. Vratio se u svoju obiteljsku kuću u Heliopolisu.

Hosni Mubarak, egipatski predsjednik koji je na krilima “Arapskog proljeća” 2011. godine svrgnut od strane islamista Muslimanskog bratstva, pušten je danas na slobodu, po prvi put u proteklih šest godina, izvijestio je njegov odvjetnik.

Bivši predsjednik je napustio vojnu bolnicu Maadi, gdje je bio u pritvoru, te otišao svojoj kući u Heliopolisu.

Početkom ožujka je Vrhovni sud zemlje usvojio žalbu Mubaraka i oslobodio ga optužbi zbog navodnog sudjelovanja u ubojstvu 239 prosvjednika tijekom takozvane “revolucije” 2011. godine. Nakon toga je egipatski sud naložio njegovo puštanje na slobodu.

Prema egipatskom listu Al-Masry Al-Youm, Hosni Mubarak (88), već se vratio kući, gdje je doručkovao sa svojom obitelji i nekoliko prijatelja. Njegov odvjetnik Farid Al-Deeb je istaknuo za novine da se bivši predsjednik zahvaljuje svima onima koji su ga podržali tijekom suđenja.

Protiv bivšeg lidera Egipta se vodi još jedan sudski postupak, zbog nezakonitog prisvajanja javnih sredstava, koji je pokrenut 2015. godine, tako da za sada ne može putovati u inozemstvo.

Hosni Mubarakoslobođen
Pretplatiti se
Obavijesti o
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
7 godine prije

Pa radi njega su bile revolucionarne noći tog zimskog proljeća. Neće ostati samo na tome.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI