fbpx

Bivši Trumpov savjetnik Steve Bannon izjasnio se da nije kriv u slučaju prevare sa graničnim zidom

Steve Bannon

Steve Bannon, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjasnio se u četvrtak da nije kriv na saveznom sudu zbog optužbi da je prevario donatore u višemilionskoj kampanji za prikupljanje sredstava.

Savezni sudija je pristao da pusti Bannona uz kauciju od pet miliona dolara. Moći će da se kreće samo u oblastima New York i Washington, DC.

Bannon je uhapšen u četvrtak i optužen za zavjeru da se počini telekomunikacijska prevara kroz privatnu inicijativu za prikupljanje sredstava pod nazivom “Gradimo zid”, čiji je cilj bio podržati Trumpovu inicijativu za izgradnju zida uz američko-meksičku granicu.

Prema američkom Ministarstvu pravosuđa (DoJ), Bannon se urotio sa veteranom američkog ratnog vazduhoplovstva Brian Kolfageom, Andrew Badolatoom i vršiocem dužnosti administratora DEA Timothy Sheaom, u varanju donatora inicijative.

Kampanja za masovno finansiranje „Gradimo zid“ je prevara kojom su iskorištene stotine hiljada ljudi, navodi ministarstvo pravde. Bannon i njegovi navodni saučesnici optuženi su da su novac prikupljen u crowdfunding kampanji, koja je zaradila više od 25 miliona dolara, koristili za lične potrebe.

Bannonova optužnica čini ga sedmom osobom, koja je povezana sa Trumpovom administracijom ili kampanjom 2016. godine, suočenom sa federalnim optužbama.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
4 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Prekobrda Janko
Gost
Prekobrda Janko
6 mjeseci prije

Naravno da savijetnik nije kriv za krivicu pitajte sefa koji donosi odluke.

Ive
Gost
Ive
6 mjeseci prije

Slazem se:
Savjetnik ne donosi odluke on savjetuje, a sef odlucuje i naredjuje.

Max
Member
Max
6 mjeseci prije

Ne bi on to nikad , Nevinašce sad će preko njega rušiti Trumpa.

bauštelac
Gost
bauštelac
6 mjeseci prije

pa šta bi mi trebali reć za farbanje tunela

POVEZANE VIJESTI

Izbornik