Bivši Trumpov savjetnik Steve Bannon izjasnio se da nije kriv u slučaju prevare sa graničnim zidom

Steve Bannon
4 komentara

Steve Bannon, bivši savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, izjasnio se u četvrtak da nije kriv na saveznom sudu zbog optužbi da je prevario donatore u višemilionskoj kampanji za prikupljanje sredstava.

Savezni sudija je pristao da pusti Bannona uz kauciju od pet miliona dolara. Moći će da se kreće samo u oblastima New York i Washington, DC.

Bannon je uhapšen u četvrtak i optužen za zavjeru da se počini telekomunikacijska prevara kroz privatnu inicijativu za prikupljanje sredstava pod nazivom “Gradimo zid”, čiji je cilj bio podržati Trumpovu inicijativu za izgradnju zida uz američko-meksičku granicu.

Prema američkom Ministarstvu pravosuđa (DoJ), Bannon se urotio sa veteranom američkog ratnog vazduhoplovstva Brian Kolfageom, Andrew Badolatoom i vršiocem dužnosti administratora DEA Timothy Sheaom, u varanju donatora inicijative.

Kampanja za masovno finansiranje „Gradimo zid“ je prevara kojom su iskorištene stotine hiljada ljudi, navodi ministarstvo pravde. Bannon i njegovi navodni saučesnici optuženi su da su novac prikupljen u crowdfunding kampanji, koja je zaradila više od 25 miliona dolara, koristili za lične potrebe.

Bannonova optužnica čini ga sedmom osobom, koja je povezana sa Trumpovom administracijom ili kampanjom 2016. godine, suočenom sa federalnim optužbama.

Donald TrumpGranicni zidSteve Bannon
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Prekobrda Janko
3 godine prije

Naravno da savijetnik nije kriv za krivicu pitajte sefa koji donosi odluke.

Max
3 godine prije

Ne bi on to nikad , Nevinašce sad će preko njega rušiti Trumpa.

bauštelac
3 godine prije

pa šta bi mi trebali reć za farbanje tunela

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI