Black Lives Matter kaže da su zajednice “više terorisane” pod Bidenovom upravom nego pod Trumpovom

Biden-Black Lives Matter
30 komentara

Black Lives Matter pozvao je Joe Bidena da „demilitariše“ policiju, tvrdeći da su crnačke zajednice „terorisane“ više pod trenutnim predsjednikom nego pod Donaldom Trumpom.

U utorak na Twitteru, organizacija Black Lives Matter pozvala je Bidena da okonča program 1033, inače poznat kao Kancelarija za podršku sprovođenju zakona, koji omogućava prenos viška vojne opreme lokalnim agencijama za sprovođenje zakona. Iako to ponekad može biti oružje, oprema takođe uključuje i svakodnevne „aparate za kafu, električne žice i teretne kontejnere“, navodi se u izvještaju The Washington Posta.

„Bidenovih prvih 100 dana ističe za 10 dana. Do tada nam je potreban # End1033, koji prenosi vojnu opremu u ruke policije širom zemlje – uključujući policiju u školama i kampusima. Drugi primjer? Vojska koju vidite na svojim ulicama uoči presude Chauvinu“, tvitovala je grupa.

Nastavili su optuživati Bidena da je u crnačke četvrti poslao „više vojne opreme“ od Trumpa, koji je bio veoma kritičan prema protestima Black Lives Matter koji su postali nasilni.

„Biden trenutno šalje više vojne opreme u naše četvrti nego što je to Trump radio. Dobro ste pročitali. Naše zajednice se terorišu više nego pod Trumpom“, tvitovala je ta organizacija, dodajući link do peticije koja poziva na prekid programa 1033.

Kritičari na društvenim mrežama uglavnom su se rugali BLM zbog kritike Bidena, pozivajući se na prošle kritike Bidenovog političkog dosijea o krivičnom pravu i sugerišući da ne bi trebalo da budu iznenađeni.

U izjavi na svojoj veb stranici, grupa opisuje policiju kao „nasilne pobornike nadmoći bijelaca koji ne vode računa o životu crnaca“ i pozivla Bidena da „potpuno prekine program 1033“ „potezom olovke“.

Trupe Nacionalne garde raspoređene su na mjestima poput Minneapolisa, gdje su protesti postali nasilni nakon nedavnog ubistva Daunte Wrighta.

Iako je Biden pokazao podršku pokretu Black Lives Matter, prestao je podržavati ideje poput „ne finansiranju policije“. Reagujući nakon što je Chauvin proglašen krivim za ubistvo George Floyda, Biden je i sam pozvao na policijske reforme, uključujući usvajanje George Floyd Prava u Zakonu o policiji koje bi, između ostalog, zabranilo prigušivanje i karotidne stege.

BidenBlack Lives MatterDonald TrumpTeror
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Ahaaaaaaaa
Da li je sada malo jasnije zašto sam pisao da BLM nema previše veze sa napadom na Trampa, da je to alat krugova moći viših od Establišmenta, da je urušavenja zakona (i preko BLM delovanja) uz pandemiju, ekonomski slom, klimatske promene… u cilju izazivanja haosa kojim će se opravdati promena ideologije (koja se već i javno iznosi), promene Sistema – i ko zna kakve još promene nas čekaju?

Tek kad se situacija sagleda iz mnogo uglova dobija se prava slika – tumačenje situacije preko jednog događaja daje iskrivljenu sliku. To je tako u normalnim situacijama, u situaciji kad se koriste moćni alati da bi se slika namerno iskrivila minimalne su šanse da se do realnog pogleda dođe bez duboke analize.

Mi ovde bi imali dobru šansu da udruženim snagama dođemo do kvalitetnih zaključaka – kada bi postojala razmena mišljenja. Umesto “razmene pljuvačke”.

3 godine prije zadnji put uredio Boris1953
EDO
3 godine prije

BLM se ùali? Hahaha. Samo dalje monci!

Драгогост
3 godine prije

Protest dilera droge. Propade im biznis od silne policije po školama kampusima …

Драгогост
3 godine prije

Trenutno je hit na Zapadu zakonsko utiranje puta za OBRNTU kundalini. (zvanu i đavolji rep)

Драгогост
3 godine prije

Američki indijanci su bili zgranuti belim čovekom kojim vlada Wetiko, živi u zagušljivim kućama…

Bosanac
3 godine prije

Kad Biden može bit predsjednikU.S. (u svom trenutnom stanju), onda Vam je valjda jasno u kakvom cirkusu mi danas živimo.

pozitivan pesimista
3 godine prije

…oprostite svima koji su vas ikad uvrijedili, a vi tražite oprost od svih koji su bili uvrijeđeni, htjeli ili ne htjeli.

lako je to reci, zato obicno i ostane samo na rijecima. nema oprosta dok svako
ne oprosti sam sebi svoj udio u grijehu, a sto to uistinu znaci ti mogao da znas;)

tuf
3 godine prije

Kako se usuđuju afroameričkoj tinejdžerici uskratiti pravo da izbode drugu tinejdžericu. Kako se samo usuđuju. Rasisti. Toksični bijeli muškarci.
P.S. Obavezno pročitajte aktualan članak Tuckera Carlsona na tu temu (foxnews.com/opinion/tucker-carlson-makhia-bryant-shooting-knife-fights-human-rights)

Alen
3 godine prije

Go Biden Go!!!
Hehehe….

ledeno doba
3 godine prije

jedna stvar treba svima biti jasna: sve organizacije, udruge i slično, koje u zapadnim državama, kofol predstavljaju razne manjine, ako političari i mainstream mediji, hvale i reklamiraju te organizacije – u stvari ne predstavljaju te manjine, već su kukavičja jaja kabale. Sve i do jedna, bilo da se radi o političkim ili religijskim organizacijama. BLM ne predstavlja crnce, već je to također kukavičije jaje kabale. Ivica Šola je lani u svojoj kolumni na portalu SD-a. objavo podatak da su ustvari bijelci većina u BLM-u, oko 47%, a crnaca je samo 12%. samo idioti iz manjina, padaju na to, a su te organizacije predstavnici manjina.. Stalni kaos, nered, nemir, nestabilnost, rasulo— to je princip sotonjara… Zato oni huškaju manjine na većine i obrnuto, većine na manjine. U etnički miješanom SAD-u, to je naravno najlakše. Ustvari kabalisti su najveći rasisti, samo što to veliki broj ljudi ne kuži. Oni tretiraju crnce kao malu djecu… Čitaj više »

irnfguwergtuweogrbwe
3 godine prije

Crnje i ostali če tek vidjeti svog boga kojeg im je priremio stvor i ekipa u svom glavnom gnjezdu za čitav planet.

irnfguwergtuweogrbwe
3 godine prije

+

Max
3 godine prije

To je nedvojbbeno točno.

057
3 godine prije

A dobro jutro ,loše li vam pamčenje nešto, pamet još lošija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI