Blokirat ćemo Rusiju u G7, kaže glasnogovornik Downing Streeta

Vladimir Putin i Donald Trump
17 komentara

Ujedinjeno Kraljevstvo će upotrijebit veto za blokiranje potencijalnog povratka Rusije u blok G7 nakon komentara američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je rekao da će pozvati predsjednika Vladimira Putina na samit u rujnu, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Downing Streeta.

“Ne bismo podržali ponovo prihvaćanje Rusije kao člana grupe, sve dok ne prestane agresivne i destabilizirajuće aktivnosti koje ugrožavaju sigurnost građana Velike Britanije i kolektivnu sigurnost naših saveznika”, rekao je glasnogovornik, a citirao ih Independent.

SAD će održati sljedeći samit grupe G7, koji se prvobitno trebao održati u lipnju. Međutim, Trump je u nedjelju rekao da će sastanak biti odgođen do rujna, dodajući da je trenutni format “zastario” i da će na sljedeći vrh pozvati čelnike Indije, Australije, Južne Koreje i Rusije.

“Što se tiče pozivnica koje je izdala zemlja domaćin, to je pitanje za njih. Na nedavnim sastancima G7 zemalja, domaćin je pozvao zemlje izvan grupe. Utvrđeno je načelo da to domaćin može učiniti”, glasnogovornica je izjavila, kako citiraju novine.

Nakon Trumpovih komentara, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, rekao je da Moskva još uvijek čeka informaciju o bilo kojem pozivu na predstojeći samit G7. Rusija je bila dio bloka, koji se tada zvao G8, sve do 2014. godine, kada su nesuglasice oko događaja koji su se odvijali u Ukrajini i na Krimu rezultirale izlaskom Moskve. Ostale zemlje u organizaciji optužile su Rusiju da se miješa u ukrajinske unutrašnje stvari, iako je Moskva odbacila sve navode.

Donald TrumpDowning StreetG7vladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Suze Roni
3 godine prije

Šugavi Albion se nije mijesao u unutarnje stvari u Ukrajini. Gamad licemjerna. Trebali bi se Rusi umijesat u politicki proces oko Brexita u sjevernoj Irskoj i pomoci im da se odcijepe i prikljuce Irskoj.

Pedro del negro😎
3 godine prije

East Indian company će blokirat Rusiju ….. odlično !!! Neokolonijalisti , neoimeperijlisti F…… k YOU AND. your g7

Logični
3 godine prije

Padaju maske kao nikad do sada, napokon izlazi na vidjelo tko je tko. Nema više skrivanja iza zavjese.

Sarm
3 godine prije

Pitam tog “glasnogovornika”? A zašto bi, molit ću lijepo, RF uopće trebalo članstvo u G7/G8?

Davor
3 godine prije

Još jedni prodavači magle ,za narodne mase… Putin je već prošle godine naglasio,da će se Rusija vratiti jedino ako s Rusijom uđu Kina i Indija. A ovdje Trump spominje samo Rusiju i Indiju( Australija i J.Koreja su njegovi igrači) Dakle , vjerojatno dok Trump ne pozove i Kinu,ništa od povratka Rusije. Ali,brzo se oni dogovore! Bez Kine ,koja je moćna ekonomska sila,a i stalna članica Vijeća Sigurnosti, ovaj skup G7 ili G10 bio bi nepotpun. Ma svi su oni često zajedno za stolom,jedu,piju i dogovaraju…a narod misli da su ko posvađani. Vjerojatno će ih na zajedničko djelovanje natjerati i nadolazeća svjetska recesija…Oni će uskoro prebaciti svoje ovlasti na rekonstruirani UN,koji će postati glavni svjetski stožer, Svjetska Vlada, NWO. A za tim stolom naravno odluke će donositi najjači igrači,tipa G10. Imat će neku međusobnu rezoluciju, proglasit će po svem svijetu “mir i sigurnost” (1.solunjanima 5:3) U knjizi Otkrivenje 17:11,12 su opisani… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Mislim da se Britanci precijenjuju.

Kaj ti
3 godine prije

Bogtemazo pa ovog Putina i ruse šamaraju svi po spisku. Lukašenko, Erdogan, Englezi, EU, SAD, UAE, Kina, Indija, Kazahstan…. Rusija je bespomoćna kanta za napucavanje

Bosanac
3 godine prije

Engleski politicari su najvece podmukle ‘pussy’, a kad ti ‘pussy’ kaze ne……to u vecini slucajeva znaci da

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI