Boris Johnson ugostio Bill Gatesa i farmaceutske vlasteline koji planiraju plasiranje vakcine protiv Covida-19 dok se britanska vojska priprema za „najveći napor od Drugog svjetskog rata“

Covid-19 vakcine
51 komentar

Premijer Velike Britanije Boris Johnson sastao se sa milijarderom evanđelistom vakcina Billom Gatesom i 10 izvršnih direktora kompanije Big Pharma kako bi razgovarali o uvođenju vakcine protiv Covida-19 i predstavio novi plan koji je Gates finansirao u zemlji za „sprečavanje budućih pandemija“.

Na farmaceutskom lovefestu, održanom praktično u utorak, svih 10 direktora se ponovo posvetilo osiguranju poštenog globalnog pristupa bilo kojim uspješnim Covid-19 vakcinama nakon pozitivnih, ali nejasnih vijesti o Pfizerovoj vakcini, koje tek treba da budu odobrene u UK čak i dok se Nacionalna zdravstvena služba priprema da počne vakcinisanje ljudi već u decembru.

Tokom okruglog stola, Johnson je potvrdio posvećenost korištenju predsjedavanja Velike Britanije G7 sljedeće godine za nametanje sveobuhvatnog globalnog zdravstvenog plana koji je razvila Fondacija Bila i Melinde Gates u partnerstvu sa Dobrotvornim fondom u ime sprečavanja budućih pandemija. Gates, kome nedostaje fakultetska diploma ili medicinska obuka, pohvalio je Johnsona što je dozvolio njegovoj fondaciji da oblikuje zdravstvenu politiku u Velikoj Britaniji (i potencijalno globalno) dok je premijer ponovio plan Fondacije Gates od pet tačaka za novi “globalni pristup” države “zdravstvenoj sigurnosti”.

Ambiciozna strategija, koju je Gates u početku predstavio na Generalnoj skupštini UN u septembru, imat će posljedice daleko izvan granica Ujedinjenog Kraljevstva ako se sprovede. Uključuje stvaranje globalne mreže „čvorišta za istraživanje zoonotskih bolesti“, navodno za otkrivanje potencijalno opasnih virusa u populacijama životinja prije nego što imaju priliku da zaraze ljude kako bi se započeo razvoj vakcina protiv njih, i „rano upozorenje o pandemiji“, sistem “potpomognut globalnim protokolima o razmjeni zdravstvenih podataka“.

Takođe se poziva na brzu izgradnju proizvodnih kapaciteta za „vakcine i tretmane“, a Johnson je pohvalio „srčan zajednički napor“ farmaceutskih kompanija i istraživača da razviju tretmane i vakcine protiv novog koronavirusa. Izgleda da su farmaceutski izvršni direktori bili oduševljeni Johnsonovom predloženom „novom erom saradnje za rješavanje problema“.

Izjavljujući da bi za zaustavljanje budućih pandemija bio potreban “zaista globalni poduhvat”, Johnson je zamjerio svjetskim liderima da nisu poslušali Gatesa kada je “zazvonio na uzbunu” zbog neuspjeha zemalja da se pripreme za epidemije prije nekoliko godina. Šefovi država sada moraju da „poslušaju Gatesov poziv“ kako bi spriječili da se „nešto poput Covida-19 ikada više ponovi“, upozorio je Johnson.

Velika Britanija je ugovorila 40 miliona doza vakcine Pfizer, za koju kompanija tvrdi da je 90 odsto efikasna protiv virusa – iako stvarni klinički podaci iz ispitivanja lijekova još uvijek nisu objavljeni, a britanski regulatori ne mogu da odobre vakcinisanje prije toga. Zemlja se nada da će vakcinisati sve ugrožene populacije do Uskrsa i u tu svrhu zaposlila je penzionisane ljekare, babice, pa čak i studente medicine koji će davati vakcine pored ljekara, farmaceuta i medicinskih sestara koji su obično kvalifikovani za vakcinaciju.

Stanovnici domova za njegu i zaposleni u domovima za njegu treba prvi da dobiju vakcinu, prema rasporedu koji je ranije ove godine objavio Zajednički komitet za vakcinaciju i imunizaciju, a zatim odrasli stariji od 80 godina i osoblje NHS. Slijedi starosni raspon od pet godina (preko 75, preko 70, preko 65 i tako dalje) do 50, sa prioritetnim populacijama bilo koje starosne grupe. Pretpostavlja se da je nemoguće “ubaciti se”u red, mada s obzirom na strašno stanje ekonomije Velike Britanije, koja je prošle nedjelje ušla u drugo zaključavanje, malo podmazivanja dlanova moglo bi dovesti daleko.

Vijest da je Pfizerova vakcina zasnovana na mRNK efikasna 90 odsto pokrenula je NHS pripremu za uvođenje velikom brzinom ranije ove nedjelje. Pfizerova vakcina mora biti u frižideru na minus 70 stepeni Celzijusa, što predstavlja logističku noćnu moru onima koji imaju zadatak da njom upravljaju – iako je kompanija dizajnirala sopstvene kontejnere za prevoz hiljada doza u posebnim bočicama napravljenim da izdrže ekstremno hladne temperature. Kutije veličine kofera napravljene specijalno za transport vakcina mogu se otvoriti samo na minut, najviše dva puta dnevno, prema dostupnim dokumentima iz kompanije Pfizer, odredbe koja bi potpuno skrenula s puta vladin cilj da ljekari vakcinišu ljude od 8:00 do 20:00, sedam dana u nedelji.

Ipak, centri za vakcinaciju uspostavljaju se u sportskim arenama, sportskim halama i tržnim centrima, a vojska ima zadatak da bezbjedno uvede vakcine u britanska tijela. Ministarstvo odbrane kaže da razrađuje lanac snabdjevanja hladnjačama za brzo premještanje doza od proizvođača u Belgiji do mjesta vakcinacije u Velikoj Britaniji, što je pomalo zlokobno opisano kao „najveći logistički napor od Drugog svjetskog rata.”

Bill Gatesboris johnsonCOVID-19Pfizervakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
51 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
3 godine prije

Alo Subaru! Podseti ljude da sam mnogo pre korone najavio biološki rat, da sam rekao da prvo dolazi slab virus kao izgovor za totalnu vakcinaciju, da će ići dotle da će vojsku angažovati kako bi vakcinacija bila potpuna… Specijalni uslovi koje zahteva ova vakcina ne idu kod vakcina za običan grip!?!

A kada “se pojavi” nova bolest na koju će vakcinisani Britanci (Amerikanci, Kanađani…) “nekim čudom” biti otporni. U svemu je najsmešnije da će Gejtsova vakcina zaista da bude spas (ne protiv korone, ona nije toliko bitna naspram onoga što sledi) umesto da bude u finkciji “trebljenja”.

Mada ovo poslednje nije najtačnije – Bilova vakcina će spasavati Britance, Amere ali ta ista vakcina neće biti ista i za Srbe, Hrvate…

p.s. Sada bi moglo da bude jasnija Bilova “probitačnost” i u svetu biznisa i filantropije i politike.

Tucker carlson
3 godine prije

Sva NASA stvarnost je potpuna zabluda,valjda je svima jasno.ne postoji demokracija,diktatura,fasizam,komunizam,kapitalizam..postoji samo struktura moci koja pomocu pijuna odlucuje gdje,kada i kako Ce gospodariti narodom.nas se nisha ne pita i,kako smo eutanizirani,vjerojatno nećemo imati nekog,globalnog,Matiju gubeca.koji Ce,ako Ce mozda i izgubiti,biti spreman umrijeti za slobodu.otpor Ce mozda pruziti oni koji su psihički pukli,pojedinačno..ali netko sa planom,idejom..tesko.hvala. P.s.nada umire posljednja i valjda je promijenila struku.

Karlo
3 godine prije

Super, i neka kao zdravicu ne piju šampanjac nego nega se svako cijepi s tim istim cjepivom koje žele nama plasirati i to barem 2 puta. Ali ne sa fiziološkom otopinom kao naš ministar Milinović već s njihovim otrov-cjeivom pa će me tako razuvjeriti da je štetno.
Johnson može i 3 puta on je otporan.
Ako oni prežive onda je MOŽDA sigurno.

Dokurčilomi
3 godine prije

Kao što sam i prije rekao nadam se da neće krenuti pod obavezno tj. džonom jer u toj situaciji zadnji ide meni u glavu.

Trt
3 godine prije

GE-NO-CID.

Max
3 godine prije

Najveći napor poslije Drugog Svijetskog Rata je 3 svijetski rat.

tihobl
3 godine prije

Stanovnici domova za njegu, a zatim odrasli stariji od 80 godina i osoblje NHS treba prvi da dobiju vakcinu…

Svi znamo da se kod starih slabije razvija imuni odgovor i da je uspjesnost vakcinacije 10-20% . A britnacima je prvi prioritet starce vakcinisati. A onda i medicinare da nema ko lijeciti stare kad stanu crkavati.

puki
3 godine prije

sastali se braca hazari da spremaju pokolj nehazara

puki
3 godine prije

inače, Merkelični ministar zdravlja, Bilderbergovac Jens Spahn, izjavio je da je su oko 40% stanovnika Njemačke takozvana “rizična skupina”. Na koji način je kabalin operativac došao do ove brojke? ali očito je da kabala želi što više stanovništva potrpati u takozvanu “rizičnu skupinu” (dakle čak 40%) i ako se njima dodaju još i oni koji, pored “rizične skupine”, se prvi trebaju cjepiti:;kao bolničko osoblje, policija, itd.. kabala će imati odmah nekih 50% ili više kao one, koji se navodno prvi trebaju cjepiti… Već sam rekao da je izraz “rizična skupina” ustvari prikriveni podmukli eugeničarski eufemizam za ono što se u nacizmu zvalo “bezvrijedni život” ili “nevrijedan život” (unwertes leben). To su bili oni koji su tada u eugeničkim programima u NJemačkoj, bili osuđeni na smrt eutanzijom, ukupno oko 300.000 osoba je tada ubijeno. Upravo ubrizgavajem otrvovnih injekcija. Ovo što kabala sada namjera , kofol, da najprije “rizična skupina” treba dobiti… Čitaj više »

puki
3 godine prije

kabalina mafija je odavno imala na piku da procjepi sve stanovništvo. Prije skoro 2 godine, iz WHO-a su izjavili, da su oni koji se ne žele cjepiti opasni kao i ebola. Oni su tada mislili na one roditelje, koji nisu želejeli cjepiti djecu od ospica i sličnih dječijih bolseti. Sjećam se da je o tome tada pisao o Jutarnji na svom portalu. možda se može još pronaći u arhivi JL-a. a evo stari članak iz siječnja 2019. o tome na portalu njemačkog mainstream lista Di Welt. https://www.welt.de/gesundheit/article187386070/Impfgegner-Politiker-sehen-grosse-Gefahr.html “Protivnici cjepljenja su velika opasnost” To je tada izjavila gejtsova mafija iz WHO-a. A vodeći političari u Njemačkoj su to podržali. Gle, čuda tko je najviše podržao ovo što je tada rekla kabalin mafija iz WHO-a, Jens Spahn– Merkeličn ministar zdravlja i sadašnji “Heinrich Himmler”, koji po nalogu kabaline mafije sprovodi sve mjere diktature i dr. Karl Lauterbach ( iz SPD-a), danas najveći… Čitaj više »

puki
3 godine prije

opet malo pjesničke inspiracije:

Ja sam mali virus korone
napadam samo idiote i morone.

Jer ustvari ja ne postojim
ali u mene vjeruje glupi gojim

Mene je izmislila kabala
i onda vam je koronu dala

još me nitko nije vidio okom
niti pod najvećim mikroskopom.

pa me na računalu nacrtali
i onda to u javnost dali

u obliku bodljikave loptice
prikazuju me sa svake dalekovidnice

ali čak i ta kompjuterska simulacija
oni vjeruju da sam to stvarno ja

religiozno zatupljeni ko koci,
postali su koronini svjedoci

po tome ćete ih prepoznati
nose maske i kad idu srati
i sami se idu testirati
iako je taj test prevara
daju da ih se u mozak kara

puki
3 godine prije

“Ipak, centri za vakcinaciju uspostavljaju se u sportskim arenama, sportskim halama i tržnim centrima, a vojska ima zadatak da bezbjedno uvede vakcine u britanska tijela. Ministarstvo odbrane kaže da razrađuje lanac snabdjevanja hladnjačama za brzo premještanje doza od proizvođača u Belgiji do mjesta vakcinacije u Velikoj Britaniji, što je pomalo zlokobno opisano kao „najveći logistički napor od Drugog svjetskog rata.””
—-
he, he, vec sam to vido, bas kao u holivudskom filmu “Contagion”, iz 2011. godine, na kraju filma, redatelj hazar Steven Soderbergh

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI