Brat Joea Bidena negira umiješanost u saudijski dogovor

Jim Biden dogovor sa Saudijskom Arabijom
5 komentara

Službena izjava iz 2021. godine navodi se da je Jim Biden priznao pristanak na pregovore o nagodbi od 140 milijuna dolara s Rijadom zbog nepotizma

Jim Biden, brat američkog predsjednika Joea Bidena, zanijekao je da je bio angažiran da pomogne u pregovorima oko 140 milijuna dolara vrijedne nagodbe između američke građevinske tvrtke i saudijske vlade nakon što se u utorak pojavila izjava pod prisegom u kojoj se tvrdi da je priznao da je dobio poziciju zbog svog prezimena. Bivši dužnosnik američkog ministarstva financija koji je postao privatni istražitelj Thomas Sullivan tvrdio je u izjavi pod zakletvom da je Jim Biden priznao da je imenovan da predstavlja građevinsku tvrtku Hill International u pregovorima o nagodbi s Rijadom 2012. godine zbog njegovih obiteljskih veza s tadašnjim potpredsjednikom. “Naravno, prezime Biden ovdje nije naštetilo”, rekao je političarev brat Sullivanu, prema izjavi pod zakletvom, čiji je sadržaj u utorak objavio Daily Mail.

Predstavnik Jima Bidena kategorički je opovrgao Sullivanovu izjavu pod zakletvom, međutim, rekavši New York Postu u srijedu: “Biden nikada nije pregovarao sa saudijskom vladom u ime Hilla ili bilo kojeg drugog subjekta.”

“Cijela priča je još jedan pokušaj ocrnjivanja Jima Bidena”, rekao je.

Izjava pod prisegom iz svibnja 2021. podnesena je u vezi sa sporom s odvjetničkom tvrtkom, koju je Hill angažirao u pokušaju povrata 140 milijuna dolara, koje Saudijci navodno duguju za postrojenje za desalinizaciju, koje je Hill izgradio 1980-ih. Na postavljeno pitanje konkretno o tome je li prisustvovao sastanku sa saudijskim Ministarstvom trgovine, “kako bi primio konačnu isplatu za posao koji je Hill obavio”, Biden je navodno rekao Sullivanu da je “koliko ga se sjeća, bio na takvom sastanku i da je razlog zbog kojeg je prisustvovao bio ‘zbog njegovog položaja i odnosa’ s bratom.

U izjavi pod zakletvom iz svibnja 2022., partner V. Thomas Lankford iz odvjetničke tvrtke Lankford & Reed potvrdio je da je “Hill, djelujući preko [svog glavnog izvršnog direktora Irvina] Richtera, poslao Jima Bidena” na sastanak u Rijadu 2012. “jer se KSA, Kraljevina Saudijska Arabija ne bi usudila usprotiviti bratu potpredsjednika koji bi bio ključan za dogovor.”

Predsjedavajući Odbora za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma James Comer (R-Kentucky) citirao je izjave pod zakletvom kao “dokaz da je obitelj Biden koristila ime Joea Bidena za sklapanje poslova diljem svijeta kako bi se obogatili”, nazivajući ugovore “prijetnjom nacionalnoj sigurnosti”. Predsjednik je zanijekao bilo kakva saznanja o inozemnim poslovima svoje obitelji, unatoč e-porukama i drugim dokazima pronađenim na “laptopu iz pakla” njegovog sina Huntera Bidena koji sugeriraju da se sastao s čak 14 poslovnih suradnika svog sina.

BidenJim BidenSADsaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amar
1 godina prije

Mafijaska familija.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ovo je samo dokaz koliko su izuzetni okupirani sami sobom.

Hebe ih je li ili nije brat tadašnjeg američkog predsjednika prije 10 godina vršio pritisak na Saudijsku Arabiju zbog nekog (ne)plaćenog računa prije 40 godina za postrojenje za desalinizaciju, a to što stotine ukrajinskih i ruskih vojnika ginu na dnevnoj bazi u Europi zbog njihovog slanja oružja, što su zbog sankcija plin i struja višestruko skuplji u Europi, što je “NN” rasturio Sjeverne Tokove im nije interesantno.

Lopov
1 godina prije

Jok, eto priznace.

Max
1 godina prije

Ovi Bidenovi su gori od razbojnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI