Budimpešta je trebala održati referendum o LGBTQ zakonu početkom 2022., nakon nove agresije usmjerene iz Bruxellesa

LGBTQ zastava
8 komentara

Pomoćnik premijera Viktora Orbana najavio je da će Mađarska do početka 2022. održati referendum o zakonu koji zabranjuje promicanje LGBTQ + maloljetnicima, nakon prijetnji Europske unije.

Gergely Gulyas izjavio je tijekom brifinga vijesti u četvrtak da će se referendum o Zakonu o zaštiti djece održati najranije krajem ove godine, ili najkasnije u siječnju i veljači 2022. godine.

To slijedi iz Orbanove najave nastale u srijedu koja govori da će zemlja održati referendum u pet točaka. Pitanja se tiču niza tema, od lekcija o seksualnoj orijentaciji u školama do promjene spola. Gulyas je u četvrtak ponovio važnost referenduma za ocjenu javnog mnijenja.

Zakon, usvojen krajem lipnja, zabranio je prikazivanje LGBTQ + sadržaja, poput netradicionalnih odnosa i rodnih uloga ili promjene spola u školama u dječjim medijima. Mađarska potvrđuje da je zakon neophodan za zaštitu djece i da Bruxelles “napada” zemlju zbog te inicijative.

EU je zaprijetila zadržavanjem 7,2 milijarde eura sredstava koje je Mađarska zatražila za svoj nacionalni plan oporavka od koronavirusa, ako Orban ne izmijeni zakon. U četvrtak je Gulyas prenio da mađarska vlada još uvijek pregovara s Europskom komisijom (EK) o pristupu fondu i da se nada da će se postići sporazum između Bruxellesa i Budimpešte.

EK je 15. srpnja objavila da pokreće pravnu akciju protiv Mađarske zbog kršenja sloboda LGBTQ +, što tijelo vidi kao napad na šira ljudska prava. Predsjednica bloka Ursula von der Leyen u više je navrata govorila protiv zakona i obećala da “Europa nikada neće dopustiti da dijelovi našeg društva budu stigmatizirani”.

LGBTQmađarskaReferendum
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bosanac
2 godine prije

Dok narod “demoktatski” odluči hoćel postojat, ovi će ga do tad totalno uništit.

Dokurčilomi
2 godine prije

Nema potrebe, treba to odraditi kao Švicarci. Gospodo vi bi ste održali LGBTQ manifestaciju, nema problema, gdje? Za to je potrebno: Zatvaranje cesta, zatvaranje radnji, prekid prometa, prekid javnog prijevoza, osiguranje… to vam košta toliko i toliko. Nemate? Kada skupite javite nam se.

Logan
2 godine prije

Nije mi jasno!? Koga, guranje nečeg u dupe (muško, žensko svejedno) daje mu pravo da se bori da je to ispravno? Po meni, Hitler je imao više argumenata, kad je rekao da je Njemački narod superioran i da treba vladati svim drugim narodima. Ta borba za “prava” mi ima više smisla.

Flint
2 godine prije

Legenda

Bruno
2 godine prije

 Predsjednica bloka Ursula von der Leyen u više je navrata govorila protiv zakona i obećala da “Europa nikada neće dopustiti da dijelovi našeg društva budu stigmatizirani”.
Odnosi lise ovo stigmatiziranje i na nevakcinisane?????

Hercegovac
2 godine prije

More proteraj ih k’o i krvopije iz Soroševe skolice.

Zbljuvacina
2 godine prije

Znaci ako se ne radi propaganda maloljetnicima i djeci u vrticima ne pere mozak, onda je to stigmatizacija. Zbljuv

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI