Cenzorski savez Demokrata-Big Tech upravo održala masterklas o kontroli medija za diktatore širom svijeta

Cenzorski savez Demokrata-Big Tech
31 komentar

Uprkos metežu američkih medija bez kičme, pravi državni udar ove nedjelje nisu počinile pristalice predsjednika Trumpa, već njegovi protivnici. Pišu priručnik o modernoj promjeni režima i spreman je za izvoz.

Kada su se pristalice predsjednika Donalda Trumpa u srijedu probile unutar američkog Kapitola, nisu djelovale kao objedinjena sila koja je usmjerena na zauzimanje vlasti. Umjesto toga, pucali su selfije, pljačkali suvenire i bavili se sitnim vandalizmom. Iako je divljanje završilo tragedijom po demonstranta koga je policija ubila, policajca koji je smrtno povrijeđen i troje ostalih koji su pretrpjeli „hitne medicinske povrede“ i umrli, ubrzo je ugušeno i Kongres se te večeri vratio na posao kako bi potvrdio izborni glas i pobjedu Joea Bidena.

Njihov kolovođa ih je čak nagovarao da odu kući i obavezao se na „miran“ prelazak vlasti na Joea Bidena. Najgori državni udar ikad izveden.

Pa ipak, političari na svim stranama i njihovi pokretači u medijima su to brzo proglasili „oružanom pobunom“, „pokušajem puča“ i primjerom „domaćeg terorizma“. Republikanac Kurt Bardella „nikad Trump“ opisao je događaje u srijedu kao „simbolično gore od Pearl Harbora ili 11. septembra“, dok su stručnjaci opisivali smeće i huliganizam kao napad na „hram naše demokratije“ – znate, u istom tom hramu ugledni političari glasaju u kojoj će stranoj zemlji njihovi mladi vojnici sljedeće godine poginuti.

Bezbrojni su argumenti kojima se poziva na licemjerje američkih elita, koje su besposleno stajale dok su izgrednici Black Lives Matter i Antifa čitavo ljeto palili i pljačkali zemlju, ali principi nisu bitni za ove ljude. Samo gola snaga i volja da se njome raspolaže.

I njima se bave. Kao što je postalo potpuno jasno od srijede, pravi puč nije bio protiv vladajuće klase Amerike, već protiv njih.

Mediji i poslanici u obje stranke odmah su osudili predsjednika Trumpa, kao što se i očekivalo. Međutim, osudu je pratio hor izabranih zvaničnika koji su zahtijevali da Trump bude smijenjen sa funkcije zbog nepodobnosti da rukovodi, koristeći 25. amandman. U nedostatku toga, demokrate su počele na brzinu da sastavljaju članke o impičmentu protiv predsjednika, a glasanje o njima očekivalo se već u ponedjeljak.

Predsjedavajuća doma Nancy Pelosi odlučila je da ograniči Trumpova ovlaštenja vrhovnog komandanta, savjetujući se sa vojnim vrhom kako bi spriječila, kako je nazvala, „nestabilnog predsjednika da započne vojna neprijateljstva ili pristupi lansirnim kodovima i naredi nuklearni udar“.

Dolazeći predsjednik Joe Biden uporedio je protrumpovske republikance sa nacistima i obećao da će uputiti Ministarstvo pravde da vodi akciju protiv „domaćeg terorizma“. Ovdje se podrazumjeva jednačenje Trumpovih pristalica sa teroristima.

Dok su političari koristili svaki alat koji im je na raspolaganju za napadanje Trumpa, njihovi saveznici u Silicijumskoj dolini povukli su potez bez presedana. Trumpu je trajno zabranjen nalog na Twitteru, njegovo primarno sredstvo komunikacije sa javnošću, dok su hiljade naloga koji su pripadali njegovim pristalicama izbrisani. Mnoštvo drugih kompanija iz društvenih medija na neodređeno je vrijeme suspendovalo predsjednika, Facebook je otišao dalje i zabranio sve postove koji nude „pohvalu i podršku“ izgrednicima, zabranjujući dijeljenje slika iz unutrašnjosti Kapitola i zabranjujući organizovanje sličnih protesta.

Značaj umiješanosti Silicijumske doline ne može se precijeniti. Big Tech je sarađivao ruku pod ruku sa velikom vladom da bi uklonio ličnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i spriječio njegove pristalice da se organizuju.

Zašto bi takva represija bila pokrenuta sa samo nešto više od nedjelju dana preostalog Trumpovog predsjedništva? Kompanije za društvene medije ponudile su opravdanje „čuvanja naše sigurnosti“, ali to je vjerovatno laž.

Umjesto da su Trumpu pružili tretman Alex Jonesa, oni su ga faktički načinili političkim otrovom i omeli svaki pokušaj objavljivanja kandidature za 2024. godinu. Takođe su postavili putokaz kako će se savez Washington / Silicijumska dolina nositi sa svim budućim prijetnjama svojoj moći. Bivša prva dama Michelle Obama to je jasno rekla u četvrtak kada je pozvala tehnološke kompanije da pojačaju svoje napore na cenzuri kako bi se mogla spriječiti buduća “pobuna”.

Ukidanje protivničkog pristupa medijima je prvi korak u priručniku za promjenu režima, a američka vlada to zna, napisala je nekoliko njih. Kada su demonstranti koje sponzorišu Sjedinjene Države svrgnuli srpskog lidera Slobodana Miloševića 2000. godine, prva zgrada koju su zauzeli nakon parlamenta bila je TV stanica. Turski predsjednik Redžep Tayyip Erdogan izbjegao je zastoj u komunikaciji upotrebom FaceTimea za obraćanje javnosti tokom pokušaja puča protiv njega 2016. Egipćanin Hosni Mubarak prekinuo je pristup internetu kad su demonstranti organizovani protiv njega 2011. Svaki puč ili kontra-puč zavise od kontrole medija, a jedina razlika između deformacije Trumpa i gornjih primjera je ta što Amerikanci po prvi put otvoreno primjenjuju strane strategije promjene režima protiv Amerikanaca u Americi.

Dok najadekvatniji novinari i stručnjaci u zemlji navijaju za neodgovorne tehnološke tirane, nadobudni diktatori u inostranstvu sigurno vode bilješke. Izgradnja odnosa sa tehnološkim titanima savremeni je ekvivalent zauzimanja televizijskog studija, a popularni pokreti se lako mogu suzbiti njihovom saradnjom. Ako to radi najglasnija i najponosnija demokratija na svijetu, zašto to ne bi mogli i drugi?

I ko može reći da bi se sami giganti Silicijumske doline zaustavili na američkoj granici? Šta će ih spriječiti ako ne vole nekog prekomorskog političara i da ga uguše poput Donalda Trumpa? Uostalom, ako vođa najmoćnije nacije na Zemlji može biti izbrisan, kakve šanse imaju oni ostali?

Vratimo se na SAD, Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol. Ima ih 75 miliona, više od stanovništva Velike Britanije. Da li bi neko bio iznenađen kad bi se odlučio na drastičniju akciju, lišen mogućnosti da slobodno govori na mreži i sa svojim stavovima koji su žigosani kao „ekstremistički“?

Na kraju, priručnik za promjenu režima zatvara se upozorenjem: pokušaj državnog udara uvijek se odnosi samo na „neposredna pitanja i kratkoročne, a ne dugoročne interese“. Za SAD bi ove dugoročne posljedice mogle imati naginjanje političke klase za povratak na huliganizam u srijedu.

Američke demokrateAmerički kongresBidenBig TechDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Weteran
3 godine prije

11.09.2001.
Tada je Neko krenuo u obračun sa “Globalnim Terorizmom”. Sa svim tadašnjim, raspoloživim alatima.
Naravno da nikad nismo saznali pravu istinu o rušenju Kula Bliznakinja i drugih objekata.
06.01.2021.
Sada Neko kreće u obračun sa Unutrašnjim terorizmom!? Sa svim aktuelnim alatima!
Uskoro će neko od Nekog biti bombardovan ?!

Stara kuka
3 godine prije

“Umjesto toga, pucali su selfije, pljačkali suvenire i bavili se sitnim vandalizmom. Iako je divljanje završilo tragedijom” 

“Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol.”

“..a SAD bi ove dugoročne posljedice mogle imati naginjanje političke klase za povratak na huliganizam u srijedu.”

Dakle gospon autor, je u tim prosvjedima nekako vidio huliganizam rulje čije divljanje nakon provaljivanja u Kongres se manifestiralo kao pljačkanje suvenira i sitni vandalizam a sve je završilo tragično. Hmmm…

“…Umjesto da su Trumpu pružili tretman Alex Jonesa…”

Trumpu i jeste pružen tretman kao i Alexu Jonesu. Razlika je samo u tome što je taj tretman proveden nad Trumpom koordinirano i odjednom dok je u slučaju Alexa Jonesa bilo ušutkavanje išlo postepeno korak po korak.

Karma
3 godine prije

MISLIO sam da je David Icke ludjak a sada vec vidim da covjek zna sta prica. Dolazi mracno doba. Vrlo mracno. Sile zla zbijaju redove.

car Dušan Labinski
3 godine prije

To je dobro, zašto?
Zato šta postaje očito da se narodi diljem svijeta pude i da je plan hazara pri rušenju ikolapsu, a onda počima lov na njih ka na divlju prasad jer oni to jesu.
Auuuu al ćemo ih loviti i na zid njihove glave kao trofeje.

Slonica
3 godine prije

Nema cenzure.
Jasno je da jedna strana može sve,druga ništa.
I mrtvi nemaju jednak tretman.
Inače vojni veterani su cijenjeni i pokapaju se uz najviše dužnosti, a gospođu ubijenu i ne spominju,ni tko ju je ubio ..ništa.
Valjda se to zove opravdano ubojstvo .
Hoće li se suditi policajcu koji ju je ubio ili je će dobiti odličje..
Prekomjerna upotreba sile…
Ništa

3 godine prije

Mislim da je fraza “cenzorski savez” – poprilicno blag opis ovog SATANIZMA. Dakle, vec duze vremena tvrdim da nam se pred nosom – odvija spaljivanje Aleksandrijske biblioteke – tj Informacija, koje se brisu, skidaju ili jos gore i falsifikuju na Internetu… Desava nam se gore od Orwelowe 1984 – ali na zalost – jos je poprilican broj onih koji ocekuju da ce sa “zvanicnih” medija – dobiti informaciju…. Jos je veci broj onih, koji ce bez imalo razmisljanja – ekstremisticki se pozvati na neki clanak iz Wikipedije (koju odavno zovem CIO-pedija), jer upravo samo oni “odabrani” (Antifa ili BLM ili LGBT ili idiotska tzv “progresivna ljevica”…) – mogu mijenjati sadrzaj… KO ne vjeruje – neka proba SAM “promijeniti” bilo sta, pa da vidim koliko ce daleko dogurati… Evo sada nakon nevidjeno UKRADENIH tzv “izbora u SAD” .(uz ogromni OKEAN dokaza...).. jos je poprilican broj glupaka – koji ce ustvrditi da… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
TiranKonstant
3 godine prije

Postoji jedna prica o pobuni robova . Mozda neko zna ime voďe pobune i kada ke bila. Ali ovako ide prića. Kaze voďa : ko se od vas tisucu spreman borit za slobodu neka istupi jedan korak. Sivi istupe . A ko je spreman ucinit ama bas sve za slobodu pa cak i umrijet istupi njih 900. A onda on rece sad vas 900 zakoljite ovih 100 jer oni su najveca prepreka u ostvarivanju slobode.

TiranKonstant
3 godine prije

Tramp i Bidden su lutke i glumci njima upravlja smrdljiva inteligencija. Ljidi su jadni i izmanipilirani i zrtvovani. Nakon svega je izjavio da ce oni koji su provalili u kongres platit. Volio bi da me demantira ali ako je iko koga izda tramp je izda amerikance i americki ustav. Ogranicia je slobodu posjedovanja osobnog oruzja. Dopustio je da facebook ogranici slobodu izrazavanja

Boba Lazarević
3 godine prije

Bome, Trump je izvukao sve zmije na svjetlo dana. Sve do jedne. Sad zveckaju, sikću i pljuju otrov. Vrijeme je za bacač plamena.

Bosanac
3 godine prije

Vrijeme je da se zasuču rukavi i pošamaraju te “Big Tech – pi#kice”.

Vidimanemogunista
3 godine prije

Hmm,sve moze samo ne istina.
Lazovi provjeravaju istinu,dileri se bore protiv droge,korumpirani se bore protiv korupcije,pedofili paze na djecu…itd!
Ludilo od svijeta,sve je naopako i izopaceno. Umalo zaboravi na carobnjake koji imaju izravnu vezu s imaginarnim entitetima tamo negdje gore a mozda i dolje!

rimtu
3 godine prije

“Vratimo se na SAD, Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol”.

MSM propaganda.

3 godine prije zadnji put uredio rimtu
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI