fbpx

Cenzorski savez Demokrata-Big Tech upravo održala masterklas o kontroli medija za diktatore širom svijeta

Cenzorski savez Demokrata-Big Tech

Uprkos metežu američkih medija bez kičme, pravi državni udar ove nedjelje nisu počinile pristalice predsjednika Trumpa, već njegovi protivnici. Pišu priručnik o modernoj promjeni režima i spreman je za izvoz.

Kada su se pristalice predsjednika Donalda Trumpa u srijedu probile unutar američkog Kapitola, nisu djelovale kao objedinjena sila koja je usmjerena na zauzimanje vlasti. Umjesto toga, pucali su selfije, pljačkali suvenire i bavili se sitnim vandalizmom. Iako je divljanje završilo tragedijom po demonstranta koga je policija ubila, policajca koji je smrtno povrijeđen i troje ostalih koji su pretrpjeli „hitne medicinske povrede“ i umrli, ubrzo je ugušeno i Kongres se te večeri vratio na posao kako bi potvrdio izborni glas i pobjedu Joea Bidena.

Njihov kolovođa ih je čak nagovarao da odu kući i obavezao se na „miran“ prelazak vlasti na Joea Bidena. Najgori državni udar ikad izveden.

Pa ipak, političari na svim stranama i njihovi pokretači u medijima su to brzo proglasili „oružanom pobunom“, „pokušajem puča“ i primjerom „domaćeg terorizma“. Republikanac Kurt Bardella „nikad Trump“ opisao je događaje u srijedu kao „simbolično gore od Pearl Harbora ili 11. septembra“, dok su stručnjaci opisivali smeće i huliganizam kao napad na „hram naše demokratije“ – znate, u istom tom hramu ugledni političari glasaju u kojoj će stranoj zemlji njihovi mladi vojnici sljedeće godine poginuti.

Bezbrojni su argumenti kojima se poziva na licemjerje američkih elita, koje su besposleno stajale dok su izgrednici Black Lives Matter i Antifa čitavo ljeto palili i pljačkali zemlju, ali principi nisu bitni za ove ljude. Samo gola snaga i volja da se njome raspolaže.

I njima se bave. Kao što je postalo potpuno jasno od srijede, pravi puč nije bio protiv vladajuće klase Amerike, već protiv njih.

Mediji i poslanici u obje stranke odmah su osudili predsjednika Trumpa, kao što se i očekivalo. Međutim, osudu je pratio hor izabranih zvaničnika koji su zahtijevali da Trump bude smijenjen sa funkcije zbog nepodobnosti da rukovodi, koristeći 25. amandman. U nedostatku toga, demokrate su počele na brzinu da sastavljaju članke o impičmentu protiv predsjednika, a glasanje o njima očekivalo se već u ponedjeljak.

Predsjedavajuća doma Nancy Pelosi odlučila je da ograniči Trumpova ovlaštenja vrhovnog komandanta, savjetujući se sa vojnim vrhom kako bi spriječila, kako je nazvala, „nestabilnog predsjednika da započne vojna neprijateljstva ili pristupi lansirnim kodovima i naredi nuklearni udar“.

Dolazeći predsjednik Joe Biden uporedio je protrumpovske republikance sa nacistima i obećao da će uputiti Ministarstvo pravde da vodi akciju protiv „domaćeg terorizma“. Ovdje se podrazumjeva jednačenje Trumpovih pristalica sa teroristima.

Dok su političari koristili svaki alat koji im je na raspolaganju za napadanje Trumpa, njihovi saveznici u Silicijumskoj dolini povukli su potez bez presedana. Trumpu je trajno zabranjen nalog na Twitteru, njegovo primarno sredstvo komunikacije sa javnošću, dok su hiljade naloga koji su pripadali njegovim pristalicama izbrisani. Mnoštvo drugih kompanija iz društvenih medija na neodređeno je vrijeme suspendovalo predsjednika, Facebook je otišao dalje i zabranio sve postove koji nude „pohvalu i podršku“ izgrednicima, zabranjujući dijeljenje slika iz unutrašnjosti Kapitola i zabranjujući organizovanje sličnih protesta.

Značaj umiješanosti Silicijumske doline ne može se precijeniti. Big Tech je sarađivao ruku pod ruku sa velikom vladom da bi uklonio ličnost predsjednika Sjedinjenih Američkih Država i spriječio njegove pristalice da se organizuju.

Zašto bi takva represija bila pokrenuta sa samo nešto više od nedjelju dana preostalog Trumpovog predsjedništva? Kompanije za društvene medije ponudile su opravdanje „čuvanja naše sigurnosti“, ali to je vjerovatno laž.

Umjesto da su Trumpu pružili tretman Alex Jonesa, oni su ga faktički načinili političkim otrovom i omeli svaki pokušaj objavljivanja kandidature za 2024. godinu. Takođe su postavili putokaz kako će se savez Washington / Silicijumska dolina nositi sa svim budućim prijetnjama svojoj moći. Bivša prva dama Michelle Obama to je jasno rekla u četvrtak kada je pozvala tehnološke kompanije da pojačaju svoje napore na cenzuri kako bi se mogla spriječiti buduća “pobuna”.

Ukidanje protivničkog pristupa medijima je prvi korak u priručniku za promjenu režima, a američka vlada to zna, napisala je nekoliko njih. Kada su demonstranti koje sponzorišu Sjedinjene Države svrgnuli srpskog lidera Slobodana Miloševića 2000. godine, prva zgrada koju su zauzeli nakon parlamenta bila je TV stanica. Turski predsjednik Redžep Tayyip Erdogan izbjegao je zastoj u komunikaciji upotrebom FaceTimea za obraćanje javnosti tokom pokušaja puča protiv njega 2016. Egipćanin Hosni Mubarak prekinuo je pristup internetu kad su demonstranti organizovani protiv njega 2011. Svaki puč ili kontra-puč zavise od kontrole medija, a jedina razlika između deformacije Trumpa i gornjih primjera je ta što Amerikanci po prvi put otvoreno primjenjuju strane strategije promjene režima protiv Amerikanaca u Americi.

Dok najadekvatniji novinari i stručnjaci u zemlji navijaju za neodgovorne tehnološke tirane, nadobudni diktatori u inostranstvu sigurno vode bilješke. Izgradnja odnosa sa tehnološkim titanima savremeni je ekvivalent zauzimanja televizijskog studija, a popularni pokreti se lako mogu suzbiti njihovom saradnjom. Ako to radi najglasnija i najponosnija demokratija na svijetu, zašto to ne bi mogli i drugi?

I ko može reći da bi se sami giganti Silicijumske doline zaustavili na američkoj granici? Šta će ih spriječiti ako ne vole nekog prekomorskog političara i da ga uguše poput Donalda Trumpa? Uostalom, ako vođa najmoćnije nacije na Zemlji može biti izbrisan, kakve šanse imaju oni ostali?

Vratimo se na SAD, Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol. Ima ih 75 miliona, više od stanovništva Velike Britanije. Da li bi neko bio iznenađen kad bi se odlučio na drastičniju akciju, lišen mogućnosti da slobodno govori na mreži i sa svojim stavovima koji su žigosani kao „ekstremistički“?

Na kraju, priručnik za promjenu režima zatvara se upozorenjem: pokušaj državnog udara uvijek se odnosi samo na „neposredna pitanja i kratkoročne, a ne dugoročne interese“. Za SAD bi ove dugoročne posljedice mogle imati naginjanje političke klase za povratak na huliganizam u srijedu.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
31 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Weteran
Gost
Weteran
3 mjeseci prije

11.09.2001.
Tada je Neko krenuo u obračun sa “Globalnim Terorizmom”. Sa svim tadašnjim, raspoloživim alatima.
Naravno da nikad nismo saznali pravu istinu o rušenju Kula Bliznakinja i drugih objekata.
06.01.2021.
Sada Neko kreće u obračun sa Unutrašnjim terorizmom!? Sa svim aktuelnim alatima!
Uskoro će neko od Nekog biti bombardovan ?!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
3 mjeseci prije

“Umjesto toga, pucali su selfije, pljačkali suvenire i bavili se sitnim vandalizmom. Iako je divljanje završilo tragedijom”  “Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol.” “..a SAD bi ove dugoročne posljedice mogle imati naginjanje političke klase za povratak na huliganizam u srijedu.” Dakle gospon autor, je u tim prosvjedima nekako vidio huliganizam rulje čije divljanje nakon provaljivanja u Kongres se manifestiralo kao pljačkanje suvenira i sitni vandalizam a sve je završilo tragično. Hmmm… “…Umjesto da su Trumpu pružili tretman Alex Jonesa…” Trumpu i jeste pružen tretman kao i Alexu Jonesu. Razlika je samo u… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
3 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

BLM su demonstranti, a za ove horski kazu da je rulja. Toliko o nepristrasnom i nezavisnom novinarstvu.

rimtu
Gost
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Slažem se, loše prepisivanje sa msm, isto ko i Z.Milić.
Nadam se da će ti ovog puta ostavit komentar.

Karma
Gost
Karma
3 mjeseci prije

MISLIO sam da je David Icke ludjak a sada vec vidim da covjek zna sta prica. Dolazi mracno doba. Vrlo mracno. Sile zla zbijaju redove.

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije
Reply to  Karma

Ako si spreman umrijet za slobodu čeka te svijetlo

car Dušan Labinski
Gost
car Dušan Labinski
3 mjeseci prije

To je dobro, zašto?
Zato šta postaje očito da se narodi diljem svijeta pude i da je plan hazara pri rušenju ikolapsu, a onda počima lov na njih ka na divlju prasad jer oni to jesu.
Auuuu al ćemo ih loviti i na zid njihove glave kao trofeje.

Filip F
Gost
Filip F
3 mjeseci prije

Riječi ti se pozlatile!

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije

Narodi se pretvaraju pudle pojedinci se bude . Ovo je bitka covjeka protiv zla. Zlo je covjka ponarodilo da se osjecaca pripadnikom nekakve zajednice koja je bitnija od zajednice boga i covjeka.

Slonica
Gost
Slonica
3 mjeseci prije

Nema cenzure.
Jasno je da jedna strana može sve,druga ništa.
I mrtvi nemaju jednak tretman.
Inače vojni veterani su cijenjeni i pokapaju se uz najviše dužnosti, a gospođu ubijenu i ne spominju,ni tko ju je ubio ..ništa.
Valjda se to zove opravdano ubojstvo .
Hoće li se suditi policajcu koji ju je ubio ili je će dobiti odličje..
Prekomjerna upotreba sile…
Ništa

nekoime
Gost
nekoime
3 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Navodno da je i crn, pa ima svako pravo ubiti bijelu kučku koja mu se šeta pred nišanom.

rimtu
Gost
rimtu
3 mjeseci prije
Reply to  nekoime

Ne vidi se na snimci baš najbolje, ali bi mogao i rukavice imat, zbog onemogućavanja uzimanja čestica baruta s ruku.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije

Mislim da je fraza “cenzorski savez” – poprilicno blag opis ovog SATANIZMA. Dakle, vec duze vremena tvrdim da nam se pred nosom – odvija spaljivanje Aleksandrijske biblioteke – tj Informacija, koje se brisu, skidaju ili jos gore i falsifikuju na Internetu… Desava nam se gore od Orwelowe 1984 – ali na zalost – jos je poprilican broj onih koji ocekuju da ce sa “zvanicnih” medija – dobiti informaciju…. Jos je veci broj onih, koji ce bez imalo razmisljanja – ekstremisticki se pozvati na neki clanak iz Wikipedije (koju odavno zovem CIO-pedija), jer upravo samo oni “odabrani” (Antifa ili BLM ili… Pročitaj više »

Fulio si poentu
Gost
Fulio si poentu
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Trump je vise uradio za cioniste od svih USA predsjednika zajedno. Od prebacivanja ambasade u Jerusalem do Kusnera i dogovora sa UAE, Marokom i ostalim. Sve si fulio druze. Lp.

Bik Koji Leži
Gost
Bik Koji Leži
3 mjeseci prije

Fulao si druže ti. Kakav Jeruzalem, kakvi bakrači… to je samo da se resursi imaju oko čega gložiti međusobno…

@Istražuj

Meni bi bilo vrlo interesantno saznati, ako je ikako moguće – tko je uništio Aleksandrijsku knjižnicu. Kompletna povijest i znanje antičkog svijeta izbrisano… ubrzo nakon toga slijedi “mračni srednji vijek” koji je praktično početak “zapadne civilizacije”…

Slutim da bi to mogli biti davni preci iste ove ekipe…

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije
Reply to  Bik Koji Leži

Ko ti kaze da je postojala i kad je postojala i kad je i jeli je unistena. Sve su to mozda istina pomjesane sa lazima da potkrjepe i opravdaju trenutak u kojem zivimo i da nas pripreme za svoje podle planove

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Bik Koji Leži

“… Slutim da bi to mogli biti davni preci iste ove ekipe …”

Samo pretci iste ekipe i niko drugi…
Po A. Fomenku, to se desilo pocetkom 17-tog vijeka…
(Judaizeri uz pomoc “carskih” Romanova – uz teror – mijenjeaju dotadasnju religiju i istoriju….pokusavaju izbrisati sve sto je dostupno… Inkvizicija je spaljivanje Aleksandrijske biblioteke, a najgora je u Moskvi...)

Naravno, Judaizeri (Hazari) jesu stari – ali definitivno nisu “drevni”…

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije

Jedini koji se bori protiv jedinog opasnog virusa na ovom svjetu je gospodin koji je imao specifične brčiće

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  TiranKonstant

Kolega, mislim da je i to zabluda – tj hazarska obmana.

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Pa zablude dusu griju i nadu daju. I zivot je maja ili zabluda. Sve se bazira na mitovima. A hitler je i te kako imao smisla za mitove za razliku ovih danas kojima su on off vrhunac mastovitosti. Borba hitlera protiv zapada je borba mašte protiv digitalnog koncenzusa. Daleko od toga da san fan discipline i radnih navika po kojima su njemci poznati. Ali neprijatelj mojih neprijatelja je moj prijatelj. Malo prouci davida irvinga. Pa ces vidit da ako ne nista drugo hitler nije veci zlocinac od ruzvelta bil gejtsa tita i ostalih paja pataka iz diznilenda .

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Najveci dokaz je da mozda nije hazarska tvorevina . To sto nemozes objavit komentar s njegovim imenom

Crvogmiz
Gost
Crvogmiz
3 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Mozda je Mit. Mozda je laz. Mozda je zabluda, ali u borbi protiv nevidljivog neprijatelja treba traziti lijeka pa makar placebo

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Crvogmiz

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
3 mjeseci prije
Reply to  Crvogmiz

“… ali u borbi protiv nevidljivog neprijatelja treba traziti lijeka pa makar placebo…” Kolega – upravo ovu lobotomiju idiotiziranih Gojima – Hazari i koriste… Protiv kakvog cete se protivnika boriti – kada ga u opce i nema? To se kosi sa zdravim razumom. Ali Gojimi su i onako izdresirani i programirani da NE koriste zdrav razum… Zato se potrudila pseudo-nauka “epidemiologija”… A evo hladno cu ustvrditi da je i cijela tzv “renomirana medicina” jedan obicni satanisticki Kult. I IMA sve karakteristike – satanistickog Kulta. Ono OKO na vrku piramide je WHO (a iz njega Rockfelleri i Gates izdaju komende cijelom… Pročitaj više »

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije

Postoji jedna prica o pobuni robova . Mozda neko zna ime voďe pobune i kada ke bila. Ali ovako ide prića. Kaze voďa : ko se od vas tisucu spreman borit za slobodu neka istupi jedan korak. Sivi istupe . A ko je spreman ucinit ama bas sve za slobodu pa cak i umrijet istupi njih 900. A onda on rece sad vas 900 zakoljite ovih 100 jer oni su najveca prepreka u ostvarivanju slobode.

TiranKonstant
Gost
TiranKonstant
3 mjeseci prije

Tramp i Bidden su lutke i glumci njima upravlja smrdljiva inteligencija. Ljidi su jadni i izmanipilirani i zrtvovani. Nakon svega je izjavio da ce oni koji su provalili u kongres platit. Volio bi da me demantira ali ako je iko koga izda tramp je izda amerikance i americki ustav. Ogranicia je slobodu posjedovanja osobnog oruzja. Dopustio je da facebook ogranici slobodu izrazavanja

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
3 mjeseci prije

Bome, Trump je izvukao sve zmije na svjetlo dana. Sve do jedne. Sad zveckaju, sikću i pljuju otrov. Vrijeme je za bacač plamena.

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
3 mjeseci prije

Jedino bih još dodao da su masterclass iz uspostavljanja diktature još davno održali Nacisti. Demokratska stranka i Big Tech ih samo kopiraju kao vjerni fanovi, slovo po slovo. Nadajmo se da se povijest neće ponoviti i da se iz nje nešto naučilo.

Stop the Steal!

Bosanac
Gost
Bosanac
3 mjeseci prije

Vrijeme je da se zasuču rukavi i pošamaraju te “Big Tech – pi#kice”.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
3 mjeseci prije

Hmm,sve moze samo ne istina.
Lazovi provjeravaju istinu,dileri se bore protiv droge,korumpirani se bore protiv korupcije,pedofili paze na djecu…itd!
Ludilo od svijeta,sve je naopako i izopaceno. Umalo zaboravi na carobnjake koji imaju izravnu vezu s imaginarnim entitetima tamo negdje gore a mozda i dolje!

rimtu
Gost
rimtu
3 mjeseci prije

“Vratimo se na SAD, Trump ima mnogo više pristalica od rulje koja je u srijedu provalila u Kapitol”.

MSM propaganda.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik