Civili ubijeni u izraelskim napadima

Napadi na Siriju
16 komentara

Dva civila ubijena su u izraelskom zračnom napadu na glavni grad Sirije, izvijestili su državni mediji, ističući da su projektili pogodili i južno područje zemlje. Napad je uslijedio usred niza sličnih napada posljednjih dana, u kojima je nekoliko Sirijaca ozlijeđeno, a dva iranska vojnika poginula.

Projektili ispaljeni iz smjera okupirane Golanske visoravni pogodili su Damask i druga područja na jugu u utorak rano ujutro, javlja Sirijska arapska novinska agencija (SANA), koja se poziva na neimenovani vojni izvor.

Osim dva ubijena civila, napad je također rezultirao “materijalnom štetom” u Damasku, rekao je izvor, dodajući da je sirijska protuzračna obrana presrela većinu nadolazećih projektila.

Najnoviji napad uslijedio je nakon nekoliko dana bombardiranja u Damasku i okolnim selima, kao i u Homsu, gdje je pet sirijskih vojnika ozlijeđeno u zračnim napadima u nedjelju. U drugom zračnom napadu u petak ubijen je vojni savjetnik iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC), što je Teheran osudio kao “zločinački” čin koji neće ostati “bez odgovora”. Također je ubijen časnik IRGC-a u još jednom raketnom napadu prošlog tjedna, a dužnosnici u Damasku sve su to nazvali “izraelskom agresijom”.

Samo nekoliko sati nakon nedjeljnih napada na Homs, izraelska vojska je rekla da je otkrila “zrakoplov” koji je ušao u njihov zračni prostor iz Sirije. Borbeni zrakoplovi i helikopteri raspoređeni su da presretnu neidentificiranu letjelicu, za koju je izraelski vojni izvor kasnije ustvrdio da je “iranska bespilotna letjelica”, ističući da je oborena “elektroničkim ratovanjem”.

Iako Izraelske obrambene snage (IDF) rijetko potvrđuju operacije u Siriji, premijer Benjamin Netanyahu prethodno je priznao “stotine” napada na zemlju tijekom godina, dok su dužnosnici često upozoravali na prisutnost militanata koje podržava Iran. Nakon izvješća o zračnom napadu u nedjelju, Netanyahu je rekao zastupnicima da Izrael “naplaćuje visoku cijenu od režima koji podržavaju teroriste” izvan svojih granica, ali nije dao detalje.

Damask je u više navrata prosvjedovao protiv napada kao čina agresije prema međunarodnom pravu, i dok su Ujedinjeni narodi pozvali Izrael da “poštedi civile i civilne objekte u vođenju neprijateljstava” nakon napada na zračnu luku u Aleppu prošlog mjeseca, čini se da su operacije samo eskalirale od tada.

damaskIZRAELsirijazračni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jupiter
11 mjeseci prije

nosonje koriste guzvu, uvek tako podlo

Odisea
11 mjeseci prije

Sankcije Izraelu 15 krugova, naoružati Siriju .
Pošto ovo za genocidni zapad nije napad na suverenu državu onda ništa.
Čekamo Božju kaznu jevrejskoj državi,niko na svijetu neće ni zamisliti šta ih čeka.Primjer je Sodoma i Gomora

prika
11 mjeseci prije

Svi ubijaju ako neko misli da rusi ili ameri dijele cvijece u raketama neka ne zivi u zabludi… Sve su to ubice vece od bilo koje zivotinje .

Kardinale
11 mjeseci prije

Sotona zaplesala cijepivo, bombe, svakog lijepog za ovu napacenu planetu nakaza koji se ubivaju i mrze jedni druge. Otimaju, kradu.
Prekinite sve ludilo i jeebene ratove. Mrznju koja i vas same zdere

Keki
11 mjeseci prije

Pa di Siriju?! Il ja ne pratim nešto kako spada

Max
11 mjeseci prije

Dok god Sirija ne ojača vojno do razine da može parirati Izraelu, Ovi napadi će se nastaviti.

Žile
11 mjeseci prije

ajmo zapadni politici gde su sankcije za ovu tvorevinu od izraela ili za njih ne valja oni su vaši prijatelji mamu vam pokvarenu

Ariel
11 mjeseci prije

Poginulih civila u Libanonu 8.025, u izraelskom bombardiranju 1982.

Jadranka
11 mjeseci prije

Židovi se smatraju superiorni narod i mogu napadati bez da budu kažnjeni .

MNK
11 mjeseci prije

Zasto Basar Al-asad koji je alavita vlada drzavom gdje vecina stanovnistva to su suniti i ne zeli dijeliti vlast s njima, a iranski saveznik dovede sijite? Zamislite da katolici vladaju u pravoslavnoj Srbiji gdje vecina stanovnistva su pravoslavni a katolicki diktator ima militarnu i financijsku podrsku Vatikana i uvozi druge naoruzane katolike u Srbiju da ucvrsti vlast protiv volje vecine pravoslavnih Srba? Odakle vama i rusima podrska Basaru? Ne ma logike u tome.

Kosir i Bat
11 mjeseci prije

U zapadnim msm se ovo ne spominje na naslovnicama ….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI