Čižov potvrđuje svoj odlazak iz Brisela u bliskoj budućnosti

Vladimir Čižov
13 komentara

Odnosi Rusije sa Evropskom unijom nikada neće biti kao što su bili prije trenutne krize, rekao je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji.

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov potvrdio je svoj odlazak iz Brisela u bliskoj budućnosti nakon završetka svoje 17-godišnje misije.

“Uskoro odlazim. Mandat mog zadatka se završio. Osjećam se neugodno što sam živi spomenik strateškog partnerstva između Rusije i Evropske unije”, rekao je on novinarima u ponedjeljak.

Odbio je reći ko će ga naslijediti. “Mogu samo da kažem da sam tokom svojih oproštajnih posjeta upozorio Evropljane da je mnogo lakše spaliti čamce nego ih graditi”, rekao je.

“Evropska unija tvrdoglavo i namjerno odbija samostalnu ulogu koju već dugo proklamuje kada se govori o svojoj strateškoj autonomiji. Svi su na to zaboravili”, rekao je Čižov i dodao da se Evropska unija zapravo pretvara u “NATO-ov ekonomski dodatak.”

Prema njegovim riječima, vraćanja na ranije odnose sa Evropskom unijom neće biti.

ČizoveurusijaVladimir Čižov
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krim
1 godina prije

Opet teorija zavjere kojom se opravdava OČIGLEDNO !!!
gospodin dobro zna, da aneksija krima nije bila dobro prihvacens a AGRESIJA na ukrajinu je prelila čašu.
Europa se jako trudila postati mirno mjesto na Zemlji i rusko divljaštvo nije dobrodoslo.
Rusi, veliki ste, jaki, složite si svoju uniju gdje će vas svjetonazori biti s veseljem prihvaceni.

1 godina prije

pucanje mostova – evo prilog i trgovina cvate ………. a ima li možda ovo veze?…..misteriozne smrti oligarha? – Ivan Pečorin – Putinov glavni čovjek za razvoj golemih ruskih arktičkih resursa. Pao je s boka broda u vodu blizu otoka Russky pod misterioznim okolnostima. – Ravil Maganov preminuo nakon “pada s bolničkog prozora”. 64-godišnjak, koji je bio na čelu ruskog naftnog diva Lukoil, navodno je preminuo nakon pada s prozora šestog kata u moskovskoj Centralnoj kliničkoj bolnici. – tijelo Aleksandra Tjulakova, višeg dužnosnika Gazproma za financije i sigurnost ,Vrat 61-godišnjaka bio je u omči u njegovoj kući vrijednoj 500.000 funti. – Leonid Šulman, šef transporta u Gazprom Investu, pronađen je mrtav. 60-godišnjak je pronađen s više ubodnih rana u lokvi krvi na podu kupaonice. – Vladislav Avajev (51), bivši potpredsjednik Gazprombanke i bivši dužnosnik Kremlja, pronađen je ubijen iz vatrenog oružja u svom elitnom moskovskom penthausu.Vladislav Avajev (51) pronađen je ubijen iz vatrenog oružja zajedno… Čitaj više »

Hobart
1 godina prije

Iskreno se bojim da će uskoro “puknuti” i onaj Krimski ….😢😢

Josip
1 godina prije

Do kada će EU trpjeti divljanje one lude Ursule? Kako Europljani ne shvaćaju tko je uzrokova nesagledivu krizu, inflaciju i štete cijeloj EU? Kako se je to korumpirano smeće dokopalo vlasti mimo bilo kakovih demokratskih metoda?

Max
1 godina prije

Bolje za njega.

Dragan Bumbar
1 godina prije

Narod je postao previse uspavan i pasivan. Iskreno i treba da ovako maltretiraju kada im moze biti. Dok god ne shvatimo da nije vazno moje ili tvoje trenutno stanje nego stanje vecine, i ne stanemo skupa protiv ovog nece biti bolje.

Roccos
1 godina prije

“Europska unija se pretvara u Nato-ov ekonomski dodatak”.Savršena definicija situacije,ništa dodati ni oduzeti.👏

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI