Crna Gora počinje da zamrzava nekretnine u vlasništvu ruskih državljana

Crnogorski parlament
25 komentara

Crna Gora je počela da zamrzava nekretnine u vlasništvu ruskih državljana, navodi se u odgovarajućem dokumentu objavljenom na sajtu vlade u srijedu.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je 10. juna da će 44 nekretnine u vlasništvu ruskih državljana biti zamrznute u zemlji u sklopu antiruskih sankcija uvedenih zbog ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Prema procjenama stručnjaka, samo u protekloj godini ruski državljani i kompanije uložili su u privredu Crne Gore više od 129 miliona eura. U nekretnine u toj zemlji uloženo je oko 49,46 miliona eura.

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenjikov podsjetio je da je Rusija u proteklih 15 godina bila najveći investitor u crnogorsku privredu, ulažući najmanje 1,5 milijardi eura, odnosno u prosjeku 100 miliona eura godišnje. Prema riječima ruskog diplomate, ruske investicije u Crnoj Gori premašuju planirane investicije Evropske unije u okviru investicionog plana za Zapadni Balkan za 2021-2027. (ne više od 600 miliona eura).

Crna Gora se pridružila antiruskim sankcijama Evropske unije 1. marta. Nakon samita zemalja članica NATO-a, predsjednik te zemlje Milo Đukanović izrazio je solidarnost sa Ukrajinom. U međuvremenu, u crnogorskim gradovima periodično se organizuju skupovi podrške Rusiji. Demonstranti su tražili ukidanje antiruskih sankcija. Prikupljeno je oko 6.000 potpisa za razmatranje odgovarajuće rezolucije u parlamentu zemlje.

Crna GorarusijaSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Tek što su sklopili primirje sa Japanom, Crnogorci se dohvatili sa Rusijom…

P.S.
A je upeklo…
Teško poslu koji mene čeka.

Lenko
1 godina prije

Budaletine nepismene i oni postaju dica zla.

tuf
1 godina prije

Ovo bi im se iz perspektive međunarodnog prava trebalo toliko obiti o glavu da jedno stoljeće više ne bi pomislili na nešto slično.

Mlata
1 godina prije

Maheri obožavaju države čije je stanovništvo podeljeno, na ove i one

tata mata
1 godina prije

tako se podlaci ponasaju , netko im pomaze i daje a oni prvo prilikom noz u leda,da bi se dodvorili gamadi koja im nikad nista nece dati ,ali eto …popularni su

Siniša
1 godina prije

Sovjeti su u staroj Jugoslaviji imali interes u Hrvatskoj, od svih republika Hrvatska im je bila primarna. Spriječe vojni puč u SFRJ i priznju odcjepljenje Hrvatske prije Vatikana i USA;podrže sankcije protiv Srbije (puno toga lošega smo doživjeli jer je Milošević podržao i finansirao puč protiv Jeljcina) ;milijarde ulože u Hrvatsku i Crnu Goru a sada su te zemlje na spisku neprijatelja koji otimaju od Rusa i rade protiv Rusa. Sam Milanović je rekao da je Hrvatska u ratu sa Rusijom iako je ljude upozoravao da je Rusija nepobjediva a vjerujem da i Crna Gora isto radi mda su Grci i Kiprani najveće razočarenje iako se u Hrvtskoj čuje da Hrvatska nije postala meprijatelj već je uvjek ila neprijatelj Rusiji.
Republika SrBska i Srbija ioak moraju zahvaliti Rusiji što još uvjek postoje, moramo ostati na pravcu Rusije i KONAČNO dići ruke od EU i NATO.

mrdo
1 godina prije

U stvari USA počinje da zamrzava nekretnine u vlasništvu ruskih državljana. Crnogorske prodane, kukavne avetinje samo pokorno izvršavaju naređenja gospodara.

Keki
1 godina prije

Zajebavaju se, a ovi koje slušaju će im takav nož u leđa smjestit da se neće oporavit desetljećima.

1 godina prije

“Ako nahranite izgladnjelog psa, on vas neće ugristi. To je osnovna razlika između pasa i ljudi.”
Mark Twain

Obodin
1 godina prije

Škrinje za zamrzavanje ruske imovine.

tihobl
1 godina prije

Pukla im sezona, popunjenost oko 50%, a krediti se moraju vracati.

Gast
1 godina prije

Nek zamrznu prvo imovinu svojim domaćim kriminalcima, jad do jada Putine zavrći do kraja i zavari ventile

Max
1 godina prije

Poumrli bi da im nije blo Rusa.

Nena
1 godina prije

Ovi nisu u vinklu,da li su svesni sa kime se zameraju?
Je.aće im Rusi majku samo dok ih pronađu na mapi..

Haris
1 godina prije

Drogirani Crnogorci. Mislim da su nesretni Crnogorci najtužniji narod u EX-YU…bukvalno ih nema i totalno su nebitni, što je nevjerovatno da neko može biti nebitniji od BiH ili MK ali eto Crnogorcima i to uspjeva.

tri p
1 godina prije

Baš su budale, plaže im zjape prazne, nema gostiju, naravno nitko da spomene da nema rusa, nego kao strategija zakazala. Zabranjuju Lavrovu prelet avionom i sad zamrzavaju imovinu. Nekad je junaštvo i čojstvo bila vertikala, a danas tim crnogorcima više smeta mrtav Njegoš nego živ milo konjokradica. Kakva sramota za svakog časnog i poštenog građana Crne Gore.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI