“Čudne stvari” u Damasku – Sve više zapadnih delegacija želi vidjeti Assada

Assad - Dewinter
16 komentara

Proteklih tjedana se događaju prilično neuobičajene stvari u Damasku, kojeg hodočaste francuski, čak i američki, a sada i belgijski parlamentarci. Navodno je i ranije bilo susreta na neslužbenoj razini, ali među obavještajnim dužnosnicima i to uglavnom u Bejrutu. Sada se zapadni političari otvoreno fotografiraju sa sirijskim predsjednikom u njegovom uredu u Damasku.

Kako prenosi sirijska agencija Sana, Assad je belgijskom parlamentarnom izaslanstvo otvoreno rekao “kako je potpora Europe terorizmu u Siriji naštetila i europskim narodima”.

Sirijski predsjednik Bashar Al-Assad je primio parlamentarno izaslanstvo Belgije, kojeg je predvodio zastupnik Saveznog parlamenta Belgije, Filip Dewinter.

Tijekom sastanka su predsjednik Assada i članovi belgijske delegacije razmijenile stavove o posljednjim zbivanjima u Siriji i promjenama na međunarodnoj razini.

Članovi belgijske delegacije su naglasili kako je oslobađanje Aleppa od strane sirijske vojske uvelike pomoglo da promijeni ravnoteža snaga u ratu protiv terorizma, što je stav brojnih dužnosnika zapadnih zemalja.

Eliminacijom terorizma u Siriji će se bez sumnje pomoći da uspori njegovo širenje po svijetu, rekli su članovi belgijske delegacije.

Također je naglasili kako je vidljivo da javno mnijenje u velikom broju europskih zemalja sve više mijenja stav u odnosu na događaje u Siriji, posebno nakon oslobođenja Aleppa.

Predsjednik Bashar Al-Assad je, pak, rekao da je većina europskih zemalja od početka prihvatila politiku koja nema veze sa stvarnošću u Siriji i ponovio:

“Ova politika je izolirala i eliminirala bilo kakvu ulogu koju je Europa mogla igrati u tom smislu i bila je štetna i za interese njenih naroda, zbog europske podrške organizacijama koje su provodile sve oblike terorizma protiv sirijskog naroda.”

Zapadni političari rade samo zbog pobjede na izborima, a ne kako bi služili interesima svojih zemalja i naroda, što je činjenica koja je doprinijela nastanku europskih politika koje su u nekim aspektima prilično udaljene od realnosti, što na kraju ima utjecaj na poziciju i ulogu Europske unije u svijetu“, dodao je Bashar Al-Assad.

Filip Dewinterposjeta delegacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarajevo
7 godine prije

Bila i ostala, kurva Europa

shumadinac
7 godine prije

Bilo bi pohvalno kada bi to bio dugoročan, stabilan trend. Ovo su neki koji ne žele da propuste priliku i na vreme se uključe u “podelu kolača” ali čim Trumpne nogom svi će se razbežati “ko mačke s je…ta”. Već se situacija ozbiljno zagreva oko Irana a ništa ozbiljno nije moguće dok u Siriji “situacija nije stabilna”…

London
7 godine prije

Ja znam zasto hrvatski politicari nisu htijeli biti medju prvima ali mi nije jasno zasto cu cekali srpski politicari.

Da su srpski politicari zaigrali na Assadovu kartu, mogli su dobiti veliki dio u buducoj izgradnji Sirije pa cak i politicki utjecaj.

Konstantin
7 godine prije

Postovane kolege … Nevezano za ovu temu. Jos jedan veliki gubitak za branioce Donbasa. Upravo potvrdjena vest da je jutros u “teroristickom” cinu ubijen zadnji od legendarnih predvodnika odrbane Donbasa: GIVI. Navodno je kuca u kojoj je prenocio bila dignuta u vazduh!? Prosto neverovatno da su SVI BITNI PRVI UCESNICI u ustanku Donbasa LIKVIDIRANI na veoma zagadocan nacin?! Ne sluti na dobro za Donbas definitivno!

Natovac za novac
7 godine prije

RT englesko izdanje ni rijeci.
RT rusko izdanje ima opsirna reportaza.

Da su kojim slucajem ubijeni Izraelci, izraelske vlasti ne bi mirovale godinma dok ne pronadadju svakog od odgovornih i svatko od njih, jedan po jedan bi platili svojim zivotima pa ako treba uzeti i deset godina.

Rusi moraju napraviti isto tako…..ali prije nego sto napravu reci javno tako nek znaju sto ih ceka.
Ustvari to treba proglasiti teroristickim aktom i teroriste goniti sirom svijeta.

Natovac za novac
7 godine prije

Izvinjavam se, poslao post na krivo mijesto.

čitatelj portala
7 godine prije

Jesam govorio da istina izlazi na vidjelo?
Drago mi je, neopisivo drago radi Sirije!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI