Rzeczpospolita: Iz solidarnosti s Putinom, Lukašenko 1. rujna neće doći u Poljsku

Aleksandar Lukasenko
19 komentara

Unatoč pozivu Andrzeja Dude, vođa Bjelorusije Aleksandar Lukašenko neće doći u Varšavu na obilježavanje 80. godišnjice početka Drugog svjetskog rata, piše Rzeczpospolita. List to pripisuje nedostatku pozivnice za Vladimira Putina i napominje da proteklih 25 godina bjeloruski predsjednik nikada nije stigao u posjet Poljskoj.

Ako bi bjeloruski čelnik odlučio prihvatiti pozivnicu, to bi bila tek njegova druga posjeta Poljskoj u posljednjih 25 godina. Predsjednik Bjelorusije bio je u Poljskoj 1995. godine. Tada je sudjelovao u 50. obljetnici oslobađanja koncentracijskog logora u Auschwitzu. Međutim, nikada nije došao u Poljsku na bilateralni sastanak, napominje poljski list.

Rzeczpospolita kaže kako je Lukašenko odlučio da neće odgovoriti na poziv poljskog predsjednika. Razlog? Nedostatak pozivnice za predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Također iz tog razloga, prema dobro informiranom izvoru u Minsku, bjeloruske vlasti nisu delegirale čak ni visokog političara za sudjelovanje u događaju.

Bjelorusko ministarstvo vanjskih poslova još nije komentiralo ovu situaciju, zaključuje poljski list.

logorposjeta delegacije
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čoban
4 godine prije

Pročitam naslov i upitam se,šta to povezuje DSR sa ne dolaženjem na obilježavanje obljetnice poćetka istog.Šta to povezuje Rusiju i poćetak istog ,i zašto se tu miješaju kruške i jabuke?

politicki nekorektan
4 godine prije

….poljaci, glavni likovi u americkim vicevima….

Z.A.
4 godine prije

Kako se Poljska odnosi prema drzavama sa Ruskim predznakom ovo nije nista cudno sto se Lukasenko ponio na ovaj nacin.Ovo je jos jedna uvreda od strane Poljske da se ponizi Rusija. Lukasenko je mudar politicar jer je prozreo namjeru Poljaka da bude iskoristen u svrhu ponizenja Rusije

samo tako
4 godine prije

Doči če im Merkelica sa 80 miljardi € 😆😆

Max
4 godine prije

Bjlorusija je suverena država i to je njihovo pravo.

boky
4 godine prije

pa poljaci su pozvali nemce. skupa s tim istim nemcima uspeli su da za vreme rata likvidiraju najmanje 3 miliona zidova. sta ce im rusi koji su im oterali nemacke prijatelje.

Naziwoj Polianskxyz
4 godine prije

Poljaci tada slave početak riješavanja Židovskog i Pravoslavnog pitanja. Ne odgovara im da na to slavlje dođu oni koji su upropastili Konačno Rješenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI