Uredniku portala Jutarnjeg lista – Demanti i zahtjev za očitovanjem i javnom isprikom

Gordan Šebalj
16 komentara

Uredništvo Hrvatskog ratnika, poslalo nam je demanti kojeg je uputilo Jutarnjim listu, a zbog medijskih manipulacija. Udruga Hrvatski ratnik je domoljubna udruga koja je shvatila manipulaciju domaćih i stranih zločinačkih organizacija, političkih manipulatora i petokolonaša. Patriotizam i domoljublje ove udruge ne temelji se na mržnji prema drugima, već ljubavi prema svome domu, obitelji i Bogu. Ratnik je ratnik, ma kojoj vojsci pripadao. On pridonosi najveću žrtvu, ostavlja svoju obitelj i u rat ide srcem i s dobrim namjerama, dok na drugoj strani imamo zločince, kriminalce, korumpirane političare i razne ideologe koji svoje sinove sklanjaju, a tuđe guraju u smrt. Zbog toga zahtjev udruge Hrvatskog ratnika prenosimo u cjelosti.

Uredniku portala Jutarnjeg lista – Demanti i zahtjev za očitovanjem i javnom isprikom

Na portalu Jutarnjeg lista ste 11. rujna 2022. objavili članak pod naslovom „Uhićeni maloljetnik član je grupe radikala koja huška na nasilni ustanak“ autora Krešimira Žabeca

Ne ulazeći u motive autora članka, bilo to neznanje, amaterizam ili puko dodvoravanje vladajućem HDZ-u, odnosno Plenkoviću, autor iznosi niz lako dokazivih neistinitih tvrdnji i tako šteti ugledu i časti svih članova Udruge Hrvatski Ratnik, a osobito ugledu i časti predsjednika Udruge Gordana Šebalja. Jedina istina koju je autor napisao je da je Gordan Šebalj predsjednik Udruge Hrvatski Ratnik, sve ostalo su njegove insinuacije, pretpostavke i izmišljotine s ciljem narušavanja ugleda Udruge u javnosti.

Svi znamo da je portal Jutarnjeg lista prilično čitan i da bi potencijalna šteta širenja lažnih vijesti mogla biti velika, stoga tražimo demanti i ispriku urednika portala i to na naslovnici portala koja će biti istaknuta mjesec dana, inače ćemo poduzeti pravne radnje u smislu klevete iz Kaznenog zakona članak 149.

Da krenemo redom, istina je da je nekoliko policijskih vozila i u nedjelju do poslijepodnevnih sati osiguravalo prostorije HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, ali nije istina da je riječ o dvadesetak osoba kojima je pripadao i maloljetnik kod kojeg su pronađena dva molotovljeva koktela, nož itd. I sam autor članka je napisao da je maloljetnik bio pripadnik Franciškovićeve skupine. Dotični maloljetnik nije član i nema nikakve veze s UHR-om.

Istina je da je jedan dio članova i simpatizera Udruge Hrvatski Ratnik ostao poslije prosvjeda, a najuporniji među njima su ostali cijelu noć dok se nije pojavio eskadron interventne policije i protuzakonito, u nedjeljno jutro u 7:30, otjerao 16 muškaraca i žena s javne površine iako ovi nisu ni na koji način narušavali javni red i mir. Evo slikom i riječju kako je to bilo https://hrvatskiratnik.hr/tko-se-to-boji-hrvatskog-ratnika-iliti-16-naspram-100/

Dalje, lako je dokaziva neistina da je Gordan Šebalj privremeni vođa Franciškovićeve skupine, za tu tvrdnju možemo skupiti nekoliko tisuća svjedoka, članova i simpatizera UHR-a, a vjerujem i Franciškovićevih sljedbenika koji i tako ne žele nikog drugog doli Franciškovića, da su čak i od UHR-a tražili da prihvatimo Franciškovića kao lidera, a tu su i poruke iz naše telegram grupe kojima nedvosmisleno odbijamo bilo kakvu izravnu vezu s pomenutom skupinom.

Gordan Šebalj je samo predsjednik Udruge Hrvatski Ratnik, nikakav šef ili vođa, naš vođa je Isus Krist. Je li krimen to što je Gordan Šebalj s nekolicinom članova Udruge na tri javna okupljanja govorio u korist Marka Franciškovića koji je, kako sam autor članka navodi, optužen za iznesene riječi, odnosno verbalni delikt, a od autora teksta smo saznali da su te riječi: „Ne ubijajmo se međusobno. Naš neprijatelj je u Banskim dvorima.“?

Autor članka iznosi utuživu tezu da Gordan Šebalj, kao još jedan od predstavnika radikalne desnice, poziva na nasilno rušenje vlasti. Mi smo svašta samo nismo radikalna desnica, jer ujedinjujemo ljude različitog svjetonadzora od lijeva preko centra do desna, i niti jednom riječju nismo nikad pozvali na nasilje prema bilo kome, pa i prema ovoj korumpiranoj vlasti, i to možemo dokazati. Stoga, reći tako nešto bez i jednog konkretnog dokaza je opasna i zlonamjerna insinuacija.

Mi kao Udruga, osobito uže vodstvo Udruge, smo praćeni od naših službi danonoćno, zašto mislite da ne bi reagirali i pohapsili sve nas i zabranili djelovanje bilo kakve organizacije koja poziva na nasilno rušenje vlasti. Mi jesmo za političku promjenu odnarođene vlasti koja uništava biće hrvatskog naroda, ali to želimo izvesti po zakonu, nikako silom. Naravno da smatramo Plenkovića izdajnikom hrvatskog naroda i države za koju su brojni branitelji prolili krv (među kojima i predsjednik naše Udruge i još neki članovi) dok su neki od njih dali i ono najvrednije što imaju, svoje živote, da bi neke beštije samo tako opljačkali, izdali i prodali našu Domovinu.

Plenković i njemu odani HDZ-ovci su hodajuća pravomoćno presuđena banda kriminalaca što dokazuju i posljednje afere. A ako se želite informirati i uvjeriti što zastupa Udruga Hrvatski Ratnik to možete učiniti na našoj web stranici www.hrvatskiratnik.hr.

Kleveta
Članak 149.

(1) Tko pred drugim za nekoga iznese ili pronese neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita, kaznit će se novčanom kaznom do tristo šezdeset dnevnih iznosa.

(2) Tko djelo iz stavka 1. ovoga članka  počini putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je ono postalo pristupačno većem broju osoba, kaznit će se novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa.

Narodne novine br. 125 07.11.2011 Kazneni zakon: Članak 149.

Autor : Hrvatski Ratnik

HDZHrvatski RatnikPlenković
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SIRIUS
1 godina prije

Politićki progon Marka se nastavlja. Nadam se samo da se sve to neče obiti o glavu ljudima koji su javno govorili protiv države i išli se uključivati u nekakve grupe koje su mogle lako biti nadgledane. Jer ova država samo glumi demokraciju, i dalje je ona policijska po svojoj prirodi. A smart tehnologija im UVELIKE olakšava zadatak, što mlađ ljudi nikako da shvate. Ja se još uvijek vrlo rado sjetim vremena bez mobitela.
Ja inače od 2008.godine tvrdim da je ovo i dalje policijski poligon i banana država, trilion puta ismijan i kao , ma kad uđemo u evropu biće med i mlijeko. Niko od tih, a sve sam ih bio udaljio, se nije javio sa isprikom ili bio si u pravu stari.. Neka, sve me to samo ojačalo!

Max
1 godina prije

Jutarnji se jako razumije u klevetu,

Histrion
1 godina prije

Nažalost, Hrvatski narod još nije zaslužio da ima vođu kakav bi bio Marko.

goran
1 godina prije

vi idite pravnim putem protiv novinara,a ja ču ići nelegalnim putem sa fantomkom na glavi i palicom u ruci,muško ili žensko završavat če na intezivnoj i poslije toga više nikad neće radit posao novinara

Note
1 godina prije

Novinari iz MSM su najveci neprijatelji Hrvatima. Kako je tek Rusima, zapadne novine bilo koju vijest koja je povezana s Rusijom, zagadu mrznjom.

Kopf
1 godina prije

Taj na slici je NATO rezimlija

Emiliano Zapata
1 godina prije

Jos jedan koji ce nevin da lezi a narod nece biti briga.

C.F.
1 godina prije

Svi bi htjeli da na ulicu izadu decki sa mudima, a kad klinac sa mudima napravi glupost onda se ogradujemo, nije nas.

Rudar
1 godina prije

Kakvi ste domoljubi vidi se po vašem grbu, pištolj je zamijenilo pero, a ona “knjiga”, biblija ili kuran, ne vjerujem da je enciklopedija.
Domoljubi, jes, da.

DEDA
1 godina prije

BILO KAKVA UDRUGA ILI ORGANIZACIJA MI JE PARTIJA A JA NISAM VIŠE OVCA PA SAMO VI RATNICI PARTIJAJTE I TRAŽITE VOĐE.NOVINE I NOVINARI IZLAŽU NEISTINU MAAAAAA NIJEEEEEEE ISTINA.ČUDA SU ZA BUDALE A JA SE OPET ČUDIM.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI