Dok advokat Huntera Bidena navodno traži povrat njegovog laptopa, Trump eksplozivna otkrića naziva ‘REAL DEAL’

Trump i Biden
14 komentara

Uprkos pitanjima o autentičnosti štetnog sadržaja sa hard diska koji navodno pripada sinu Joea Bidena, Hunteru, Donald Trump je rekao da su podaci „dokazana činjenica“, a Steve Bannon je obećao da ima još toga.

„Laptop Huntera Bidena je katastrofa za cijelu porodicu Biden, ali posebno za njegovog oca Joea“, tvitovao je predsjednik u nedjelju.

Napadao je svog demokratskog protivnika i rekao da mu sadržaj hard diska, koji je prvi objavio New York Post, “onemogućava” da ikada preuzme funkciju predsjednika.

„Sada je dokazana činjenica i ne može se poreći da su sve te informacije REAL DEAL (stvarnost). To onemogućava da Joe 50 %, ili 10 % ikada preuzme funkciju predsjednika!“ tvitovao je.

Hard disk, koji je od vlasnika servisa u Delawareu dobio Trumpov lični advokat Rudy Giuliani, postao je štetna priča za Joea Bidena, koji gleda kako mu nacionalni brojevi anketa opadaju. To je uprkos tome što platforme društvenih medija potiskuju priču zbog brige da li je faktički neprovjerena, a sam Biden je cijelu stvar nazvao “kampanjom klevete”.

Podaci koje je objavio Post uključuju e-adrese koje sugerišu da je Hunter Biden profitirao na položaju svog oca kao potpredsjednika stranih kompanija i da je njegov otac bio upoznat sa tim poslovima, uprkos tome što je ranije govorio da nije.

Ostali objavljeni podaci uključuju razvratne fotografije Huntera Bidena, uključujući onu na kojoj se vidi kako mu lula za krek visi iz usta.

Bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon, koji je pozvan da pomogne u objavljivanju podataka Huntera Bidena, takođe je obećao da će uslijediti još mnogo toga, uključujući e-poštu putem koje advokat Huntera Bidena zahtijeva povratak hard diska.

„Advokat Huntera Bidena obratio nam se i telefonskim pozivima i e-poštom govoreći: „Hej, moram da vratim hard disk“, rekao je Bannon u nedjelju.

„Priznaju da je to njihov hard disk“, dodao je, obećavajući da će, ako e-mailove treba objaviti, „to uraditi.“

U odvojenom intervjuu tokom vikenda, Bannon je obećao da su „Već pokrenuli razne uređaje koji će sve objaviti“, i rekao da će „Bidenovi biti pogođeni sa više priča iz više medijskih izvora na osnovu dokaza i mimo hard diska.“

Demokrate još uvijek dovode u pitanje autentičnost objavljenih informacija – mnogi od njih nazivaju to ruskom „dezinformacijom“ uticaja na izbore, ne pružajući nikakve dokaze za tu tvrdnju – uprkos činjenici da priča potiče iz jednih od najstarijih američkih novina.

Giuliani i Bannon ogradili su se od tvrdnji demokrata da bi ovo mogla biti kampanja dezinformacija, s tim što je Giuliani ove sedmice čak tvrdio da je vlasnik radnje, koji je preuzeo vlasništvo nad diskom kada ga Hunter nije uspio povratiti, bio toliko uplašen za život da je kopirao sadržaj više puta i dao dvije rezervne kopije dvojici nepovezanih prijatelja kao polisu osiguranja „u slučaju da bude ubijen“.

američki izboriDonald TrumpHunter Bidenjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bauštelac
3 godine prije

lovac ne bidone kakva je to klocna

mQstar
3 godine prije

Ovo je početak projekcije: izlistavaju se sporedne pa glavne uloge…

ajmo: kikiriki, kokiceee!

Blut und Ehre
3 godine prije

Trump je već izgubio izbore da ne znam kakve dolaze o Bidenu izvade. Samo previše subjektivni ljudi koji uopće ne znaju stanje u Americi tvrde da Trump može pobjediti. Prošli put je mala izlaznost osigurala Trumpu pobjedu, a sada će biti rekordna izlaznost.

Max
3 godine prije

Vjerojatno se odnosi na poslovanje s Ukrajinom i Kinom

Blut und Ehre
3 godine prije

“Hard disk, koji je od vlasnika servisa u Delawareu dobio Trumpov lični advokat Rudy Giuliani, postao je štetna priča za Joea Bidena, koji gleda kako mu nacionalni brojevi anketa opadaju”
PA ZAR NISU ANKETE LAŽNE, ZAŠTO SE SADA ODJEDNOM POZIVAJU NA ANKETE.? Hahah koji lakrdijaši ovi iz Trumpove izborne baze

3 godine prije zadnji put uredio Blut und Ehre
Mahatma
3 godine prije

Problem je ako Sleepy Joe pobjedi i onda zbog skandala odstupi. Tada Kamala preuzima. Jao ti ga Americi s njom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI