Engleska ukida sve mjere protiv Covida, Izrael ih ublažava, Češka odustaje od obaveznog cijepljenja

Ukidanje Covid mjera
182 komentara

London – Većina zakonskih ograničenja za sprječavanje širenja koronavirusa u Engleskoj bit će ukinuta sljedećeg tjedna, rekao je britanski premijer Boris Johnson u srijedu u britanskom parlamentu. Od ponedjeljka maske za lice više neće biti obavezne nigdje u Engleskoj.

“Naši znanstvenici vjeruju da je vjerojatno da je Omicron val sada dosegao vrhunac na nacionalnoj razini”, rekao je Johnson, pripisujući kraj najnovijeg porasta COVID-19 “izuzetnoj kampanji za pojačavanje [cjepiva], zajedno s načinom na koji je javnost reagirala” na ograničenja uvedena kada je Omicron udario.

Ograničenja koja su ukinuta u ponedjeljak u Engleskoj bila su neka od najslabije nametnutih u Europi koja su se suprotstavljala valu Omicrona. Ona uključuju zahtjev za nošenje maski za lice u prepunim zatvorenim prostorima, obvezne propusnice za COVID-19 — koje pokazuju status cijepljenja ili nedavni negativan test — za ulazak u javna mjesta i smjernice za rad od kuće gdje je to moguće.

Premijer je rekao da se njegova vlada nada da će ukinuti jedini preostali zakonski zahtjev, da se svi koji su pozitivni na COVID-19 moraju samoizolirati najmanje pet dana, prije nego što automatski nestane u ožujku.

“Da bismo to učinili mogućim”, rekao je, “moramo svi ostati oprezni tijekom ovih posljednjih tjedana zime. Pandemija nije gotova.”

Unatoč tome što je broj slučajeva i dalje visok u Velikoj Britaniji, broj novih dnevnih infekcija smanjio se za 38,9 % tijekom prošlog tjedna. Počeo je opadati i broj bolničkih prijema povezanih s COVIDOM-19.

“Mnoge su nacije diljem Europe uvele daljnje zimske blokade”, rekao je Johnson, “ali ova je vlada krenula drugim putem.”

Cilj mjera bio je usporiti prijenos virusa kako bi se dobilo vrijeme da vlada osigura pojačivače cjepiva što većem broju britanske javnosti.

Češka Republika odustaje od obaveznog cjepiva

Češka vlada ukinula je uredbu prema kojoj je cijepljenje protiv Covida-19 obvezno za ključne stručnjake i starije od 60 godina kako bi se izbjeglo “produbljivanje podjela” u društvu, dok je dnevni broj novih slučajeva dosegao rekordnu razinu.

Premijer Petr Fiala rekao je da njegova nova vlada desnog centra ne vidi razloge za obvezno cijepljenje kao što je prethodna administracija planirala u nekim sektorima.

“Ovo ne mijenja naš stav o cijepljenju. To je još uvijek nedvojbeno najbolji način za borbu protiv Covida-19… Međutim, ne želimo produbljivati ​​podjele u društvu”, rekao je Fiala na konferenciji za novinare u srijedu.

U prosincu je prethodna vlada naložila cijepljenje protiv Covida-19 od ožujka 2022. za osoblje bolnica i staračkih domova, policiju, vojnike i neka druga zanimanja, kao i starije od 60 godina. Ta odluka izazvala je prosvjede protiv mjera.

Zaokret politike dolazi kada val varijante Omicron pogađa zemlju od 10,7 milijuna ljudi. Ministarstvo zdravstva priopćilo je da je za utorak prijavljeno 28.469 novih slučajeva, što je rekordan dnevni broj od početka pandemije i više nego dvostruko veći od 12.371 prijavljenih istog dana prošlog tjedna.

Poput drugih srednjoeuropskih zemalja, vlada očekuje oko 50.000 slučajeva dnevno do kraja mjeseca.

U pripremi, asimptomatskim osnovnim zdravstvenim radnicima i osoblju socijalne službe koji su pozitivni na testu može se dopustiti nastavak rada. Poduzeća žele proširiti popis.

Fialina vlada također je skratila vrijeme karantene i izolacije, a od ovog je tjedna uvela obvezno testiranje zaposlenika u tvrtkama.

Hospitalizacije, koje su početkom prosinca dosegle vrhunac u posljednjem Delta valu na više od 7.000, pale su na 1.635 u utorak s 1.761 prijavljenih za ponedjeljak.

Zemlja je od početka pandemije prijavila 36.937 smrtnih slučajeva od koronavirusa, što je jedna od najgorih svjetskih stopa po glavi stanovnika.

Izrael razmišlja o otkazivanju zelene COVID propusnice

To je 18. januara izjavio izraelski ministar financija Avigdor Lieberman, u utorak je objavio da radi na otkazivanju sustava zelene propusnice COVID-19 u zemlji, navodeći njegovu štetu za gospodarstvo.

Green Pass propisuje da samo oni koji su cijepljeni ili su se oporavili od COVIDA-19 mogu ulaziti u zatvorena mjesta kao što su restorani i trgovine, kao i na prepuna mjesta na otvorenom, uključujući sportske stadione i vrtove.

“U Passu nema ni medicinske ni epidemiološke logike, a oko toga se slažu mnogi stručnjaci”, napisao je Lieberman na Twitteru, izrazivši zabrinutost zbog “izravne štete po gospodarstvo i svakodnevno funkcioniranje”, kao i zbog panike javnosti.

“Radim sa svim nadležnim tijelima na ukidanju Passa i održavanju normalne rutine života za sve”, dodao je ministar.

ČeškaCovidIZRAELKorona mjeremjereVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
182 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hogar strašni
2 godine prije

Bolje planski uzmak nego nečasni bijeg. mislim da neke vlade to shvaćaju.

Jozo O
2 godine prije

A Vili Debili tupi po svome…..eh….
Lik zapravo nije glup (pričao sam s njim jednom poslovno), nego poslušnik kojem nešto narediš/savjetuješ, a on odmah skokne, dakle mlakonja kojem lako prodaš “ostanimo odgovorni priču”.

Mrgud
2 godine prije

Samo pauza posle prve četvrtine …

Toxic_Zombie
2 godine prije

Na MS medijima admini podivljali, brišu komentare ko ludi, komentare koji se ne slažu s ovim projektom s nastavkom 19 i agendom.
Izgleda Pfizer malo podebljal uplatu haha

ledeno doba
2 godine prije

je li to obrat ili samo spin… vidjet ćemo.. jer, podsjećam da su i ranije. uvijek nekoliko država prve započele ukidati i ublažavati mjere… u lipnju 2020. nakon “1. vala”, Slovenija, Novi Zeland i još nekolicina zemalja, su bili proglasili kraj pandemije a NZ čak se proglasio prvom “corona free” državom u svijetu. Nekoliko mjeseci kasnije, proglašava se “2. val” i sve ove države opet uvode lokdaune i ostala sranya i to NZ među najgorima.. I lani, u lipnju, nakon “3.vala”, Britanija je bila prva koja je ukinula većinu mjera, pa je bio proglašen “freedom day”… nakon toga su mjere ukidali i Danska i Norveška i neke druge države… Par mjeseci kasnije, dolazi “4.val” i sve ove države i sve ostale opet uvode ograničenja ipak, ovaj put je razlika ta, što je Britanija ovaj korak učinila, ne u ljeto, kada je završila godišnja sezona gripe (tojest, taj i taj val… Čitaj više »

Jery
2 godine prije

Samo još budale vjeruju u njihove nebuloze! Usrali se zbog moguče odgovornosti pa popuštaju i sada pokušavaju izači neozljeđeni iz prljave igre. Baš me zanima što če biti danas u Austriji u vezi zakona o obaveznom cijepljenju!

Cik
2 godine prije

Sad kad ih sve drzave europe uklone, red bi bio da ih Bosna i Hercegovina uvede. Jer u BiH je sve obrnuto.

nekoime
2 godine prije

Vrlo vjerojatno će i Boris Johnson biti ukinut do sredine idućeg tjedna.

NeBudiOvca
2 godine prije

Sad će Mojmira otrčati u London snimiti prilog o tome kako je to u Engleskoj zbog visoke procjepljenosti koja ih je oslobodila strašnog virusa.
Može koristiti onaj prilog iz Danske sa kraja ljeta, samo neka joj ubace drugu pozadinu😁

Toni
2 godine prije

Stara strategija Komiteta 300 tehnikom slamanja morala pomoću terora. Prvo drži goje u neznanju, zatim oderi po njima sa specijalnom policijom i restriktivnim mjerama a onda malo popusti, zatim kreni masovnim manipulacijama u main stream medijima pa onda ubaci nešto poluistina nek se masa malo zabavlja ali da i dalje ne znaju kako se postaviti. U tome se i sastoji poznata taktika kuhanja žive žabe kada i osobe koje su spremne preuzimati rizike u životu više ne mogu donositi odluke o tome što činiti.

Itd
2 godine prije

Teorija je mnogo , za sad je sigurno da smo svi dio experimenta.

ledeno doba
2 godine prije

uvijek sam sumnjao i u te službene podatke o postotku cjepanih
ustvari nitko živ ne zna stvarni postotak..
iz Britanije su stizale kontradiktorne informacije…, kao i iz drugih država

govorili su da je velika većina cjepljenja, ali nedavno, prije koji mjesec ili tjedan ,. netko od kolega je ovdje više puta objvaljivao podatak iz nekih britanskih medija, da je u Britaniji ustvari samo 60% takozvanih potpuno cjepljenih..
Iako su službene institucije i kabalo mediji, sjećam se,. još u ožujku prošle godine drečali da imaju već tada 60% cjepanih i da je Britanija “šamipion cjepljenja”..
Međutim, da je to tako, onda bi sada moralo biti 120% cjepljenih tamo

Max
2 godine prije

Dobro ipak pobjeđuje ali još nije gotovo.

Hattori Hanzo
2 godine prije

Prvi glasnik ovoga sto se trenutno desava je izjava iz GP Morgan od prije mozda dva mjeseca da ce pandemija uskoro zavrsiti,a oni ne laprdaju bez veze.To ne znaci da je gotovo,znaci da nastavak u nekom obliku slijedi.
Nego druga stvar je tu interesantna,dobar dio ljudi bi bio razocaran ukidanjem kovid potvrda,maski i svih ostalih mjera.Korona kamikaze vole svoj povlasteni status koji su stekli bockanjem i kako god se uvođenjem mjera drustvo podjelilo tako ce i ukidanjem istih ostaviti za sobom masu nezadovoljnih fanatika,kamikaza.
Razumljivo jer su žrtvovali najvrijednije sto su imali pa ih sad ego pere.

radoznalo_mače
2 godine prije

Čestitam svima koji su izdržali svo ovo vrijeme i nisu se cijepili.

Sad će nas zabavljat ratovima i gladomorom do sljedećeg virusa o kojem priča Gates.
A bit će zabavno i kad se nuspojave razmašu i kad se čovječanstvo uhvati za glavu ‘Šta smo to učinili?’ A moglo bi bit još zabavnije počnu li nekako na daljinski upravljat sa nabodenima pa ovi krenu na nenabodene.
Oni koji preostanu će se zabavljat brojenjem mrtvih. Bitno da se čovjek uvijek može zabavit.

Legendarni Grk
2 godine prije

U Njemačkoj se prevarantska masonska banda “na vlasti” svim “zakonskim sredstvima” bori protiv onih koji su pročitali korona prevaru: “Njemačka obavještajna služba je stavila pod nadzor članove anti-lockdown pokreta zbog sumnje da pokušavaju “delegitimizirati državu“. Pokret koji im je najviše sumnjiv zove se “Querdenker” (oni koji razmišljaju izvan zadanih okvira). Pojedini članovi tog pokreta povezani su s krajnjom desnicom, odbijaju priznati autoritet SR Njemačke i njezinih institucija, odbijaju plaćati poreze i šire antisemitske ideje, tvrdi se. Iako se mnoge osobe koje dolaze na anti-lockdown prosvjede koje organizira pokret “Querdenker” ne smatra ekstremistima, pojedinci koji su se uključili u tu scenu su teoretičari zavjera, podržavaju krajnju desnicu i šire razne ideje protiv cijepljenja. “Legitimni prosvjedi protiv vladinih mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa su instrumentalizirani od snaga koje ciljano teže eskalaciji”, stoji u obrazloženju Savezne službe za zaštitu ustavnog poretka (BfV). Spominju se Reichsbürger (Građani Reicha) i Selbstverwalter (Suvereni Građani) kao… Čitaj više »

ledeno doba
2 godine prije

Andre Mielke, novinar njemačkog lijevog mainstream lista Berliner Zeitung, opisao je svoje cjepljenje i nuspojave i sumnje u cjepivo: “…Nisam imao namjeru ovaj put pisati o pandemiji. Ali onda me u fitnes studiju trefio jedan moj čitatelj. ranije, kada bi se slučajno trefili, uvijek je hvalio moje članke i uvjeravao me, da trebam napisati knjigu. Ali sada, dok sam upravo stajao na stroju za rastezanje članaka koljena, upita me ovaj čitatelj, jesam li dobro. Jer kaže, moje kolumne su u zadnje vrijeme, postale nekako drugačije. Slutio sam na što jer mislio. nekako mi je nestala ona moja ležernost u pisanju.. Ironija. Dakle, pričah mu o ljetu i jeseni. Tjednima sam imao puls srca 120 u stanju mirovanja. Škrgutao sam zubima cijeli dana i noć. Izljevi znoja, prilikom najmanjeg napora. Godišnji odmor na Istočnom moru nije bio lijep. Kada sam se vratio na posao za moj pisaći stol, napala me depresija,… Čitaj više »

Jakub69
2 godine prije

PRVO POLUVRIJEME ZAVRŠENO ILI JOŠ PRECIZNIJE PRVA ČETVRTINA. SVAKO KO SE IMALO NADA DA JE OVOM KRAJ U VEĆOJ JE ZABLUDI OD ONIH KOJI TRČE PO ČETVRTU DOZU A PETU IŠČEKUJU KO 13TU PLATU…
SVE JE LIJEPI ČIKA KLAUS OBJASNIO ŠTA I KAKO ĆE DA SE DEŠAVANI KAKO ĆE OVA SITUACIJA BITI ISKORIŠTENA

Otpornik
2 godine prije

A kre.ten u Austriji uvodi obavezno cijepljenje za sve punoljetne.

Raskoljnikov
2 godine prije

Vjerojatno je vrijeme kada će pandemija pasti u drugi plan, a neke druge stvari će postati aktualne (npr. klimatske promjene, ekonomska kriza i glad, možda i budu novi teroristički napadi i neki novi ratovi po svijetu). Ili će možda malo sada popustiti, pa će kasnije opet izmišljati nove sojeve, bockani će početi umirati, 5G mreža je tu također. U svakom slučaju, ne smijemo se opustiti niti nasjesti da je ovo kraj nečega.

čudila se aman ja
2 godine prije

…a ovo rukometno prvenstvo koje moram prop (r)atiti (jer su tv i muž na mom kuhinjskom teritoriju) izgleda kao festival plandemije – ne prestaju brbljavi voditelji u studiju prosipati riječi “korona” “kovid” “testiranja” “pozitivni” “zaraženi” , čini mi se da nikad toliko nisu obrađivali temu korone usred sporta.Usput sam se uspjela i nasmijati-nisam dugo vidila Ivana Balića, ja ga pamtim sa onom neurednom kosetinom, ali ipak,kao muškarčinu, a sad gledam- isti Šeldon! Još sa maskom.pljunuti Šeldon.

Umpah Pah
2 godine prije

Velika je Britanija mala ?

U kraljice dvije trepavice

i obrve

druga poslije prve ?

Lucija, prva
2 godine prije

Ponavljam: a kako bi to trebao izgledati zakon gdje eksperimentalno cjepivo postaje obavezno? Ono, konstrukcija rečenice?

Lucija, prva
2 godine prije

Beroš je izjavio da Engleska i Izrael mogu ukinuti mjere jer imaju veliki broj procjepljenih…🙂

Iva
2 godine prije

Da ne bi bilo zatišje pred oluju… 🤔

Praetorian
2 godine prije

Meni ovo zvuci predobro da bi bilo istinito

Sardelino
2 godine prije

Beroš ne želi ukinuti covid potvrdu jer je premali postotak cijepljenih.
I kad više ne bude plandemije Beroš neće ukinuti potvrdu pod izgovorom da se broj cijepljenih nije povećao.
Zar Beroš uistinu misli da postoji netko tko se još želi cijepiti.
E moj Beroše. Lovi mušice.

Khmkhm
2 godine prije

Mislim da ce prije skinuti Borisa nego mjere. Farme su prejake, vec ce mu nesto sloziti…

maj
2 godine prije

Ne nikada u Hrvatskoj treba nastaviti sa cijepljenjem,tako tvrde najveći umovi,znanstvenici koji se slušaju.Javna televizija poziva da pristupite spasonosnom cijepljenju.Jer kad se cijepite mislite samo na sebe a one druge možete zaraziti.Pogotovo kad imate kovid putovnicu možete raznositi virus među rajom.

BordoDNK
2 godine prije

Koga su zmije klale… Ovo popuštanje stege kabalističke gamadi treba primiti sa velikom rezervom… Ko zna šta im je sljedeći potez u neiscrpnoj paleti zla. Volio bih, kao i svaki slobodnomisleći čovjek, da se vrati život kakav je bio prije ” pandemije”, ali… I

Slow motion
2 godine prije

Kuhanje zabe…

Londoner
2 godine prije

Svejedno kupe pare na testovima pri ulasku u zemlju, pogotovo na necijepljenima.. ako i izlazis prije izolacije, svejedno moras platit drugi i osmi dan. Lova tek taka

Peter Tosh
2 godine prije

Kad redovito pratis znanstvenike I strucnjake napokon saznas da ce virus prirodno nestati oko ozuljka. Samouvjereno

The Beatles
2 godine prije

Ovakve igrarije se igraju sa djecom u vrtiću, Engleska i Izrael će ukinuti mjere, naravno privremeno, kao najprocjepljenije kako bi se pokazalo drugima da će se i njima ukunuti ako.. jeli… a joj, koja pamet, i ti ćeš čokalade ako itd itd

abc
2 godine prije

Virus je valjda jako smrtonosan, a austrijski i engleski političari redovno organizuju orgije gdje cjelu noč ližu jedni drugima poshrana dupeta….

Yugo 45
2 godine prije

Za dvije godine postali smo “najbolesnija”civilizacija ikad,velik je to uspjeh

Janoš
2 godine prije

Izvor: #slobodnizajedno, Alba avis Sve što ljudi primjećuju o ovoj velikoj i nagloj promjeni narativa je točno. Gledamo svi jučer i danas u puno svjetskih medija relativizirajuće i ublažavajuće izjave i odustajanje od dosadašnjih mjera, no to sigurno nije slučajno.  Otpor je bio prevelik i koliko god se nama to činilo maleno njih jako smeta kad se to događa globalno, ali nemojte ni slučajno pomisliti da će ti psihopati priznati poraz. Ovo je možda samo njihov jako lukav manevar, kojim će nastojati postići opuštanje kod većine ljudi, polaganim prelaskom iz pandemijske u endemijsku varijantu.  No trebamo se zapitati što zapravo znači da će taj virus postati endemski?  Bojimo se da to samo znači da će IZVANREDNO cijepljenje protiv “pandemijskog virusa Korone” postati UOBIČAJENO cijepljenje protiv endemskog virusa.  Ovo je jako opasna teza koju oni počinju promovirati, a to je sasvim moguće pokušaj izjednačenja Korone i npr. ospica /zaušnjaka/ rubeole itd.  To… Čitaj više »

Jovo Kjava
2 godine prije

fb.watch/aF77YIDw5H/ Evo covijek sve objasnio.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Obicna psiholoska igra kojom ljudima daju laznu nadu da odustaju od porobljavnja i depopulacije.
Pricekajte pa cete vidjeti…

A neg.
2 godine prije

”Donji dom austrijskog parlamenta danas je izglasao uvođenje obaveznog cijepljenja protiv covida-19 za odrasle od 4. veljače, što je prva takva odluka u Europi, javljaju agencije. Odluka je prošla sa 137 glasova za i 33 glasa protiv, a odnosit će se na sve državljane Austrije starije od 18 godina.”

Lucija, prva
2 godine prije

“Više se nitko ne testira da vidi je li bolestan, već samo da dobije covid-potvrdu. Za te testove mi svi kao društvo plaćamo 10-11 milijuna kuna svaki dan.

KOLARIĆ kaže za bi za mjesec dana počeli razgovarati o ukidanju potvrda. Još mjesec PCR testiranja znači cca još 30-40 milijuna kuna prihoda za njegovu instituciju.”
Napokon. Lauc imenovao .

NEdam rame
2 godine prije

Da, pušemo i na hladno:-)

sandor
2 godine prije

ljudi budni budite…….i spremni

ledeno doba
2 godine prije

dobar intervju А. Ш. sa doktoricom slađanom velkov на хоп.ком.хр

Otpornik
2 godine prije

Daleko je još ljeto. Bojim se da neće još odustati s uvaljivanjem cjepiva koje ne štiti, ali zato šteti.

veliki putnik
2 godine prije

Bregzit odradio posao,sad ih boli racku!!!

ledeno doba
2 godine prije

Dino Rađa u intervjuu za beogradski Nedeljnik: “… Jasno mi je i imam spreman odgovor koji vrijedi za svako pitanje. Više me boli k***c za rat. Za četnike i ustaše, za antivaksere i sve ljude sa ograničenom inteligencijom koji nam ne daju normalno živjeti…” — što saznajemo iz odlomka iz inrervjua? Da je Dino Rađa ograničene inteligenicije, wannanbe kurzopušač kabale i vjerojatno cjepan.. kada u svom odgovoru, među nacionaliste, ustaše i četnike, ubacuje i “antivaksere”… koji sa time nemaju nikakve veze. Jer pitanje novinara Nedeljnika se odnosilo na prošli rat 90-ih a ne na plandemiju i očito sa da je Rađa još jedan umišljeni snobovsko-wannabe-liberalno-feralovski-style ydiot , koji nema blage veze ni o čemu, ali misli da ima, samim tim što koristi izraz antivakser, pokazuje da je zapishan u mozak. I znači “antivaxeri” njemu ne daju normalno živjeti, ali mu Plenković, stožer, Beroš i ostala krimos-ekipa daju normalno živjeti ljiga… Čitaj više »

David
2 godine prije

Mislim da će tek sada nastupiti njesra. Bill Gates već najavljuje “uskoro” novi i još jači soj. Ovo je izgleda zatišje pred buru, neće oni nas ostaviti na miru.

ran
2 godine prije

s obzirom na situaciju u svijetu, zveckanje oruzjem, nece imat koga mobilizirat ako nastave sa pandemijom, opet politika i njihova sranja

Ljudevit
2 godine prije

Pa nije valjda za vjerovati da ce stati sad kad su dosli na skoro tri cetvrtine puta NWO agende. Uskoro neki novi, opasni soj…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI