Epsteinov kompenzacijski fond isplatio je žrtvama oko 121 milion dolara

Epstein
18 komentara

Zloglasnog finansijera i multimilionera Jeffrey Epsteina brojne su žene optužile da ih je koristio u šemi trgovine ljudima. Gotovo 150 tužbi je smatrano razumnim, a Epsteinova  imovina je korištena kao glavni izvor za isplate odštete.

Iz kompenzacijskog fonda Jeffrey Epsteina već je isplaćeno skoro 121 milion dolara njegovim žrtvama, dvije godine poslije smrti osramoćenog mogula, navodi se u saopštenju administratorke fonda Jordane Feldman, objavljenom u ponedjeljak.

Da bi se zadovoljili odštetni zahtjevi, 2020. je uspostavljen poseban Program kompenzacije koji trenutno upravlja Epsteinovom imovinom, procijenjenom na oko 620 miliona dolara. Imovina uključuje Epsteinove rezidencije na Menhetnu, Floridi i privatna ostrva na teritoriji Djevičanskih ostrva. Fond ima poteškoća s plaćanjem jer je pad cijena na svjetskom tržištu smanjio vrijednost Epsteinovih nekretnina na samo 240,8 miliona dolara.

Isplate su počele prošle godine i očekuje se da će pokriti oko 150 tužbi. Trenutno je 92 posto potraživanja, oko 140, zadovoljeno. Nakon što su primile nadoknadu, žene su bile u obavezi da ne podnose dalje pravne žalbe. Program kompenzacije je primio ukupno 225 žalbi. Prema Feldman, očekuje se da će stići još 100 tužbi.

Prve optužbe protiv Epsteina su podignute 2000-ih, a 2019. je uhapšen zbog zločina povezanih sa trgovinom seksom, seksualnim zlostavljanjem, kupovinom djece za prostituciju i angažovanje prostitutki. Umro je u zatvoru, smrt je proglašena samoubistvom, u avgustu 2019, dok je čekao suđenje po novim optužbama.

Istraga o njegovoj mreži trgovine seksom nastavlja se sa glavnom osumnjičenom, Epsteinovom bivšom djevojkom, Ghislaine Makwell, uhapšenom 2020. godine nakon što je otkriveno da je pomagala Epsteinu da seksualno iskorištava maloljetne devojke.

jeffrey epsteinodštetatrgovina ljudima
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
iiiistina
2 godine prije

Epstein je ptičica sklonjena na sigurno da u miru -pjeva i time se eventualno oslobodi djela odgovornosti za počinjeno = trgovina ……no vrijeme je ovo za razotkrivanje svega…………….. a za ovaj koment ima i prilog- poučan naravno…………………………… opredjeljenost materijalizmu miče u stranu Zlatno pravilo koje je naputak dan od velikog Učitelja ispravnosti življenja. Ne čini drugom što ne želiš da se tebi čini. ……………kada su pod utjecajem, dobroćudni entiteti s veće gustoće koji žele objasniti poruku ljubavi – Isusovu poruku, jednostavno zlatno pravilo, učiniti drugima kako biste htjeli da oni učine vama, itd. Ove su poruke namijenjene poučavanju demokratskih koncepata – kako se međusobno slagati i prihvaćati različitosti i slično.  Glavne religije na Zemlji – one koje su formirali Mohammed, Buddha i Isus – bile su pod utjecajem Zvjezdane djece koja su došla s pravom porukom, ali su do određene mjere iskrivljena. Sve su religije u određenoj mjeri, a neke… Čitaj više »

Stara kuka
2 godine prije

“Isplate su počele prošle godine i očekuje se da će pokriti oko 150 tužbi. Trenutno je 92 posto potraživanja, oko 140, zadovoljeno. Nakon što su primile nadoknadu, žene su bile u obavezi da ne podnose dalje pravne žalbe. Program kompenzacije je primio ukupno 225 žalbi. Prema Feldman, očekuje se da će stići još 100 tužbi.” I evo ga. Vuk sit a ovce na broju. Industrija odšteta u svom punom sjaju. Gomila ku-r-vica koje su sasvim svojevoljno i vrlo entuzijastično, zasljepljene bogatstvom i moći Epsteinovih drugara – “uglednika” “opsluživale” iste i za to bile bogato nagrađivane, su sada, kad se sve razotkrilo oodjednom počele osjećati strahovite “duševne boli” i sirote konačno shvatile da su ustvari bile “žrtve” I naravno kako bi barem malo ublažile te “duševne boli” sada potražuju svote novca koje tako nepismene i neobrazovane ne bi mogle poštenim radom zaraditi ni za pet života, a kako su uglavnom ostarile… Čitaj više »

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

Srce od betona, obraz od teflona, torba od Louisa Vuittona!
Da cure znaju kol’ko košta traktor, ne bi nikad ni pogledale BMW!

P.S.
Žali mi se frend…
Da ga opet nema na Forbsovoj listi.
A molio se ”Bože, dozvoli da ti dokažem da me nekoliko milijuna eura uopće neće promjeniti”!
”Usput, ako nije problem, njoj daj duže noge i kraći jezik…”

Sven
2 godine prije

Pitam se postoji li na ovoj planeti jedna jedina bogatasica koju tuze frajeri da ih je iskoristavala.

Red Dog
2 godine prije

O, mukice…
Cek. Sad sam se setio. I mene je silovao. Jer sam bio lepuskast kao mlad. Gde treba da se javim?
Kako to da siluju samo bogati?
Dakle, sirotinja ne siluje, bog je blagoslovio?

mQstar
2 godine prije

Koliko puta si “Epstiniziran”, ja samo 2x:
fb & Twitter – i ponosan sam na to,
ubijaju me, ubijam se;
a ja još živ.

Quantum: logicno.ja

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI