Djevičanski otoci traže 190 milijuna dolara od JPMorgan Chasea u slučaju Jeffreya Epsteina

Epstein
11 komentara

U sudskom podnesku u petak, vlada Američkih Djevičanskih Otoka otkrila je svoju namjeru tražiti odštetu od najmanje 190 milijuna dolara od JPMorgan Chasea u tužbi u kojoj se navodi da je banka pomogla u omogućavanju seksualne trgovine putem svog bivšeg klijenta, Jeffreya Epsteina.

Tužba implicira banku za njezinu navodnu upletenost s Epsteinom, koji je bio dugogodišnji klijent JPMorgan Chasea, izvijestio je CNBC.com, pružajući pojedinosti o tužbi.

Osim traženja odštete, vlada Američkih Djevičanskih Otoka izrazila je želju za sudskim nalogom koji bi prisilio JPMorgan Chase da provede razne mjere usmjerene na zaštitu mladih žena i djevojaka od potencijalnog iskorištavanja od strane budućih predatora, navodi se u izvješću.

“Ovi skupovi preporuka imaju za cilj riješiti isti ključni problem: znanje JPMorgana o Epsteinovoj trgovini ljudima i propust da ih prijavi jer nije imao ekonomski poticaj i motivaciju da poštivanje zakona i prevenciju trgovine ljudima stavi ispred vlastitog profita”, navodi se u dokumentu. Okružni sud SAD-a na Manhattanu rekao je, prema medijskom izdanju.

Teritorij SAD-a također je izrazio svoju namjeru da traži dodatnu kompenzaciju štete u ime žrtava Epsteina. To bi bilo odvojeno od gotovo 300 milijuna dolara koje je JPMorgan Chase pristao platiti kako bi nagodio tužbu koju je prošlog mjeseca podnio jedan od Epsteinovih tužitelja. U sudskom podnesku, međutim, nije preciziran točan iznos koji se traži za ovu dodatnu odštetu u ime Epsteinovih žrtava, primijetio je CNBC.com.

Novi podnesak podnesen je kao odgovor na prošlotjedni zahtjev suca Jeda Rakoffa, kojim se od Američkih Djevičanskih Otoka traži da dostave konkretne pojedinosti o odšteti koju traži kako slučaj bude napredovao prema suđenju, priopćio je list.

Tužba koju su podnijeli Djevičanski otoci optužuje JPMorgan Chase, najveću banku u Sjedinjenim Državama, za izvlačenje koristi od Epsteinove trgovine mladim ženama koje su bile izložene zlostavljanju od strane Epsteina i drugih tijekom 15 godina koliko je bio klijent banke.

U tužbi se tvrdi da je JPMorgan Chase dopustio Epsteinu da drži značajne svote novca na računima u banci, koje je koristio za financiranje svog iskorištavanja žena, unatoč brojnim znakovima upozorenja na koje su zaposlenici banke tijekom godina upozoravali.

JPMorgan Chase, koji u petak nije dao neposredan odgovor, dosljedno je opovrgavao sve optužbe o nedoličnom ponašanju u vezi sa slučajem.

“Provodimo ovu akciju jer je institucionalni neuspjeh JPMorgan Chasea omogućio seksualnu trgovinu Jeffreya Epsteina, a JPMorgan Chase mora napraviti značajne promjene kako bi otkrio, prijavio i zaustavio trgovinu ljudima”, istaknuo je glavni državni odvjetnik Američkih Djevičanskih otoka Ariel Smith u izjavi u petak.

“Financijske kazne, kao i promjene u ponašanju, važne su kako bismo bili sigurni da JPMorgan Chase zna cijenu stavljanja vlastitog profita ispred javne sigurnosti”, dodao je Smith.

AG je nadalje napomenuo da će, ako Djevičanski otoci dobiju tužbu, iskoristiti sve novčane odštete koje dobiju “kako bi podržali napore za jačanje, informiranje i proširenje lokalnog provođenja zakona i poboljšanje usluga Djevičanskih otoka za žrtve trgovine ljudima i druge žrtve kriminal.”

Prema podnesku, Američki Djevičanski otoci traže najmanje 150 milijuna dolara građanskih kazni kao zasebnu komponentu slučaja. U podnesku se dalje traži da JPMorgan Chase isplati dodatni iznos od najmanje 40 milijuna dolara u naknadama zarađenim Epsteinovim financijskim transakcijama. Ove naknade uključuju one koje je generirao sam Epstein kao i one primljene od drugih “klijenata ultravisoke neto vrijednosti” koje je Epstein uputio banci.

“Ti su klijenti, navodi se u podnesku, uključivali suosnivača Googlea Sergeyja Brina, osnivača Microsofta Billa Gatesa, Lexa Wexnera, osnivača Limited Brandsa i milijardera Glenna Dubina”, navodi dalje CNBC.com.

Osim novčane odštete, Djevičanski otoci također traže od JPMorgana da se prisili “na provedbu novih politika, uključujući odvajanje poslovnih funkcija i funkcija usklađenosti te imenovanje neovisnog konzultanta za usklađenost, kako bi se spriječila trgovina ljudima”, navodi se u priopćenju za tisak iz Smithova ureda.

Djevičanski Otocijeffrey epsteinJPMorgan Chaseodšteta
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
BlueZg
3 mjeseci prije

Husein Obama je đavo. I crn je ko đavo. Crn je a nije crnac. To može biti samo đavo.

Max
3 mjeseci prije

Prljava rabota.

Nena
3 mjeseci prije

Devičanska ostrva..,a na njima su se silovala deca,maloletnice,ubijala deca i svaka druga zla..
Trebali su mu bar naziv promeniti..
Mogli su ga nazvati monstruozno ostrvo ili ostrvo sexa ili pedofilsko ostrvo ili demonski jebarnik,…

Jere
3 mjeseci prije

Paradoks je to da su se sve one kriminalne radnje seksualne prirode odvijale na Djevičanskim Otocima. 😀 Ili možda nije? A da pitamo Billa Gatesa? On se sa Epsteinom “sreo nekoliko puta na večeri”. Tko zna je li mu Epstein nešto rekao? 😀

Tjeskoban Jelačić
3 mjeseci prije

Djevičanski otoci se poslije Epsteina trebaju zvati otoci.

Crni Golf 4 vrata
3 mjeseci prije

.. je li to onaj “famozni” JP Morgan koji je smišljeno ubio 1200 ljudi i potopio M.S Olympic kojem su prije toga izbrisali ime i napisali “Titanic”?.. 🎃… Divni neki ljudi…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI