TOTALNO RASULO U SAD – Demokrati traže 14.000.000.000.000 dolara odštete

Cori Bush
63 komentara

Demokratski zastupnici objavili su u srijedu rezoluciju kojom pozivaju saveznu vladu da isplati trilijune dolara odštete potomcima robova i ljudima afričkog podrijetla, no ne slažu se svi članovi Kongresa.

“Mislim da se samo ‘probuđena’ ideologija pojavljuje i podiže svoju ružnu glavu”, rekla je republikanka Kat Cammack o federalnom zahtjevu za odštetom. “U ovoj zemlji možete raditi bilo što, biti bilo što, a ova kultura žrtve je apsolutno izmakla kontroli.”

Rezolucija, koju je kongresnica Cori Bush najavila da će predstaviti u srijedu, poziva na izdvajanje 14 trilijuna dolara za smanjivanje razlike u bogatstvu crnaca i bijelaca, za koju kaže da je rezultat rasističke vladine politike.

“Crnci u našoj zemlji više ne mogu čekati da se naša vlada počne baviti svakom od iznimnih šteta – svih šteta – koje je prouzročila od svog osnutka u našim zajednicama i diljem zemlje,” izjavila je Bush na tiskovnoj konferenciji u srijedu, zajedno sa svojim kolegama demokratima, članovima parlamenta Barbarom Lee, Jamaalom Bowmanom i Kristofom Khanom. Barbara Lee, Jamal Bowman i Rashida Tlaib.

Ali gospođa Bush nije htjela reći odakle će doći sredstva za odštetu.

“Još uvijek vodimo takve razgovore”, rekla je kongresnica Missourija za Fox News nakon konferencije za novinare.

Teksaški republikanski zastupnik Chip Roy rekao je da je “pojam odštete toliko apsurdan da čak i ne zaslužuje odgovor.” Zastupnik Gary Palmer zabrinut je zbog financijskih posljedica.

“U situaciji smo u kojoj je zemlja suočena s ozbiljnim problemom duga i njegovo povećanje bilo bi problematično za cijelu zemlju, za naše gospodarstvo”, rekao je republikanac iz Alabame.

Ankete javnog mnijenja pokazuju da odšteta nije popularna među Amerikancima. Prema istraživanju Pew Research Centera iz 2021., samo troje od deset odraslih Amerikanaca vjeruje da bi potomcima robova trebalo nadoknaditi troškove. Međutim, 77% crnih Amerikanaca poduprlo je odštetu u istom istraživanju.

G. Bowman, koji predstavlja 16. okrug New Yorka, rekao je: “Federalci su podržavali ropstvo, zar ne? Savezna vlada stoga mora snositi odgovornost za ovu temu. Onda su politike koje su se nastavile kroz američku povijest nastavile nanositi štetu crnim Amerikancima.”

G. Bowman pohvalio je Kaliforniju kao ‘pravog lidera’ u raspravi o reparacijama, nakon što je državna radna skupina za reparacije preporučila isplate u gotovini, koje bi mogle doseći i do 1,2 milijuna dolara po korisniku.

“Čak je i njihov vlastiti guverner – guverner Newsom – rekao da ne podržava ovu ideju jer je svjestan da će dignuti banku u zrak”, rekao je gospodin Cammack, dodajući da ropstvo nikada nije bilo legalno u Kaliforniji.

Cori BushodštetaRobovlasništvoWoke
Pretplatiti se
Obavijesti o
63 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

A ne mogu niti obezbjediti , nova zaduživanja . Brod luđaka .

Realno
11 mjeseci prije

Hahahaha. Još štampanja bezvrijednih papirića pa da šta prije završe s povećavanjem inflacije, urušavanjem financijskog sistema i uvedu kilobajtiće. Jewbretarska posla.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Što je još 14 bilijuna dolara na postojeći dug izuzetnih od 31,5 bilijuna?

Ili – drugim riječima – zašto svaki Amerikanac od 0 do 100 godina ne duguje 150.000 dolara umjesto 100.000? 😃

Izgleda da se igrači iz Sjene sprdaju sa narodom znajući da dolazi financijski kolaps i da dolar uskoro postaje bezvrijedni papirić, a i predizborna je godina, moraju se kupovati glasovi 😁

Mislim da će donekle održavati financijski Titanik do izbora za predsjednika u studenome 2024., a poslije toga neće biti ni čamca za spašavanje.

Banjica
11 mjeseci prije

Čime vi nas sluđujete. Baš me briga za Ameriku i nekakva politička nadmudrivanja. Kako ću ja da kupim hranu i platim osnovne potrebe. To mi kažite.

Jadranka
11 mjeseci prije

Nikad više nebuloza se nisam naslušala za života. Svaki dan sve luđe i luđe. Taman kad misliš da nemože gore…iznenade te!! KATASTROFA

Rudar
11 mjeseci prije

A ne ne ne !
Idemo redom, prvo obeštetiti potomke domorodaca, starosjedioca kojih je sto milijona pobijeno radi otimanja zemlje i svih dobara kojim su se služili a vjerojatno pojam o vlasništvu nikad nisu imali jer je sve bilo njihovo, zajedničko.
Dakle, tkz. Indijance (potpuno krivi i nedoličan naziv) obeštetiti a tek onda odšteta crnim robovima ali prvo da se utvrdi za koga su radili i od njihovih potomaka namiriti odštetu.
Jel može poštenije ?
Što je to za državu perjanicu svjetske demokracije i slobode, ništa !

BlueZg
11 mjeseci prije

Mogu oni to tražiti, pitanje je dal će to i dobiti. U svakom slučaju ta umjetno stvorena država na kostima starosjedioca tone u nepovratni kaos.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“By 1860, the Texas enslaved population was 182,566, but slaveholders represented 27 percent of the population, and controlled 68 percent of the government positions and 73 percent of the wealth.

These are astonishing figures, but today’s income gap in Texas is arguably more stark, with 10 percent of tax filers taking home 50 percent of the income.”

Unsamom Texasu, ropstvo je kraće trajalo nego u drugim južnim državama jer je bio pola stoljeća pod Španjolskom/ Mexicom.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“The timeline of slavery in America?

Most historians use 1619 as a starting point: 20 Africans referred to as “servants” arrived in Jamestown, Virginia on a DUTCH SHIP.

…two prime males sold at the largest auction in U.S. history in 1859, commanded different prices.

Although similar in “all marketable points in size, age, and skill,” Guy was US$1, 280 while Andrew sold for $1,040 because “he had lost his right eye.”

($33,000-$40,000., današnja vrijednost),
“…she recalled being sold for $1,400 at age nine or 10″.”

Izvadci iz novog rada: “Razbijanje 4 mita o robovlasništvu”.

eks
11 mjeseci prije

Zaljubljenici u američku demokratiju i američke “vrednosti” još uvek sanjaju “Amercan Dream” . ali ne vide ono što veliki deo čovečanstva vidi – svet vidi da je USA ludnica , dok se pojedinci, na čelu sa vojnim kompleksom, bogate. USA je zlo .

C.F.
11 mjeseci prije

Za kog ce glasati potomci robova ?

Dupla Kamilica
11 mjeseci prije

Pravu poruku šalje sa tim masnim prstima,

zubenelakrab
11 mjeseci prije

Ode Amerika “u 3pm” kao bivša Jugoslavija, ili CCCP.

Get
11 mjeseci prije

Zasto samo domorodcima I crncima zasto ne Vjetnamu, Kubi, Rusiji, Iraku, Libiji,…..

Rimtutituki
11 mjeseci prije

Ako je tako onda treba po redu,prvo odsteya navaho,siox,irocesi itd

Ivan Bgd
11 mjeseci prije

Jos samo da se sete da indijancima plate odstetu sto su im oteli ceo kontinent, i sto ih od tada drze u rezervatima ko zivotinje…

tuf
11 mjeseci prije

Ništa drugo nego vrlo skupa kupovina glasova. Onaj tko predlaže računa da će mu potplaćeni biti vjerni glasači. Ništa više, ništa manje. No istovremeno ne računaju na “backlash”, reakciju većine koja mora podmetati leđa da se ova socijalistička darivanja ostvare.
Uostalom, čemu uopće pričanje o ovim utopijskim prijedlozima. Na rubu su financijskog sloma, ovo su prijedlozi koji nisu u skladu s aktualnim zbivanjima.

Mrki
11 mjeseci prije

A indijanci

11 mjeseci prije

reklama.
da su ozbiljni trazili bi 1400 ili 14 000 po glavi i poceli isplacivati prije izbora.

Ivan
11 mjeseci prije

Demokrate treba protjerati u Afriku..

Max
11 mjeseci prije

Ideja je suluda ali cillj im je upropastiti državu.

pinčunela
11 mjeseci prije

Pravno gledano (prema Općoj deklaraciji o ljudskim pravima-1948) svi indijanci (obiju Amerika) Austravsli Aboriđini, Novo Zelandski Maori, Narodi Afrike koji su završili kao roblje u Amerikama ili služili u ropstvu u Africi, imaju pravo na obeštećenje od Europskih kolonizatora i Američkih (obiju) robovlasnika i njihovih pravnih sljednika…. Je li UN ikada postavila tu temu na “stol” kako to USranci znaju govoriti, kako su na stolu (patologije) svi prjepori i teme za raspravljanje… Držim da bi i Kina (koja je trpjela genocidnu politiku UK-opijumski rat i bokserski rat) i Rusija trebale pokrenuti to pitanje repatrijacije štete nanesene narodima diljem Zemlje od strane imperijalnih kolonizatora i osvajača koja se i danas nameće pod imenom, “demokratske evangelizacije i širenja radosne vjesti naših vrjednosti i pravila”

Ringo10
11 mjeseci prije

Pravi robovi odavno ne postoje a danasnje generacije da ropstvom nemaju veze.
Ovo je besmisleno.
Ali Zapad je vec odavno poludio

Hattori Hanzo
11 mjeseci prije

Ja razumijem da je to tragedija,prodavati ljude u ovom slucaju crnce da rade na plantazama,da se generacije rode i umru kao robovi.
Trebalo bi sada pitati Samuel L.Jcksona,Denzela,Jemy Foxa,Jay Z-a, 50 centa masu uspjesnih crnaca u americi,odvjetnika,poduzetnika,novinara hoce li se vratiti nazad jer je njihovim pra pra djedovima ucinjena nepravda.Naravno da njih boli k.rac za sve to sto globalisti igraju igre jer se oni smatraju amerikancima a amerika je gemist svega i sacega
Dvije struje bogatih kroje sudbinu u americi bogati koji bi da trguju sa svima i bogate se kao i do sada i globalisti koji bi da sruse sistem i svore haos poslje kojeg ce ostati samo oni na jednoj strani i robovi na drugoj.

goran
11 mjeseci prije

ajde ajde imaju obitelji rodšild morgan i ekipa tiskarske strojeve gdje se štampaju pare.
to če nabavit kroz 5 dana samo da naštampaju pare hahahahahaha

šta je to za njih,malo papira malo farbe koja slika i šta već ide na novčanicu i rokaj sa štampanjem hahahahaha

милан
11 mjeseci prije

Све би их скупио на Источну обалу, дао им галије па нека веслају ђе им је боље: Шпанија, Португал, Енглеска…Они су их довели .

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Ali, bilo je i bijelih robova u USA.
Hoće i oni tražit naknade?

In the seventeenth and eighteenth centuries, more than 300,000 white people were shipped to America as slaves. Nyupress.org

Urchins were swept up from London’s streets to labor in the tobacco fields, where life expectancy was no more than two years.

————-

According to Robert Davis, between 1 million and 1.25 million Europeans were captured by Barbary pirates and sold as slaves in North Africa and The Ottoman Empire between the 16th and 19th centuries.

————-

According to Korean Studies scholar Mark A. Peterson of Brigham Young University, Korea has the longest unbroken chain of slavery of any society in history (spanning about 1,500 years), which he attributes to a long history of peaceful transitions and stable societies in Korea.,

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Najveći broj crnih robova iz Afrike , lavlji dio, nije odlazio u USA, nego u – Brazil.

Tko će tamo od koga što tražiti?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI