Epsteinovi dokumenti otkrivaju njegove istaknute kontakte

Epstein
6 komentara

Budući direktor CIA-e William Burns, bankarica Ariane de Rothschild i bivša pomoćnica američkog predsjednika Baracka Obame su među vrijednim ljudima koji su imali sastanke s finansijerom Jeffreyjem Epsteinom nakon što je on javno registrovan kao seksualni prestupnik s djecom, prema novootkrivenoj zbirci dokumenata pokojnog finansijera.

Ranije neobjavljeni dokumenti, uključujući hiljade stranica e-pošte i rasporeda od 2013. do 2017., otkrivaju da je Epstein zakazao više sastanaka s tako istaknutim ličnostima kao što su američki špijunski šef William Burns i s Kathryn Ruemmler, bivšom savjetnicom Bijele kuće koja je kasnije postala vrhunski advokat u Goldman Sachs grupi, objavio je u nedjelju Wall Street Journal . Svi susreti su dogovoreni nakon što je Epstein odslužio zatvorsku kaznu 2008. godine zbog pribavljanja tinejdžerke za prostituciju na Floridi.

Burns, tadašnji zamjenik državnog sekretara u Obaminoj administraciji, prvi se put sastao s Epsteinom 2014. u Washingtonu, a kasnije je, prema dokumentima, dva puta posjetio njegovu gradsku kuću na Menhetnu. Glasnogovornica CIA-e Tammy Kupperman Thorp rekla je za WSJ da Burns nije znao ništa o ozloglašenom finansijeru “osim da je predstavljen kao stručnjak u sektoru finansijskih usluga i da je ponudio opšte savjete o prelasku u privatni sektor”.

Ruemmler je imala profesionalnu vezu s Epsteinom, koji ju je upoznao sa suosnivačom Microsofta Billom Gatesom i drugim potencijalnim pravnim klijentima, rekao je glasnogovornik Goldman Sachsa za novine. “Žalim što sam ikada upoznao Jeffreyja Epsteina”, rekao je Ruemmler.

WSJ je rekao da dokumenti sugeriraju da je Epstein dobro poznavao svoje goste. Na primjer, zamolio je asistenta da osigura da su rolnice od avokada poslužene kada se sretne s Ruemmlerom. On i njegovo osoblje su takođe razgovarali o tome da li bi Ruemleru bilo neprijatno prisustvo mladih žena u njegovoj gradskoj kući. Jedna posjetiteljica, antropologinja Helen Fisher, rekla je da ju je nakon ručka s Epsteinom 2016. u gradskoj kući pozvao da razgovara sa njegovim osobljem, a šest atraktivnih mladih žena ušlo je u sobu.

Ruemlera, koji je imao desetine sastanaka sa Epštajnom tokom godina, osuđeni pedofil je upoznao sa de Rotšildom, pokazuju dokumenti. Nakon predstavljanja, švicarska privatna banka porodice de Rothschild unajmila je Ruemmlerovu advokatsku kancelariju da pomogne u rješavanju američkih regulatornih pitanja.

Godine 2013. Epstein je zamolio de Rotshchilda da mu pomogne u pronalaženju novog asistenta, „ženskog . . . višejezično, organizovano.” Pristala je da “raspita okolo”. Imao je više od desetak sastanaka s de Rothschild i tražio je od nje pomoć oko luksuznog namještaja i poslovnih dogovora.

Nakon što je Epstein uhapšen 2019. zbog navodne seksualne trgovine maloljetnim djevojčicama, banka Edmond de Rothschild Group tvrdila je da de Rothschild nikada nije upoznao finansijera i da nije imao poslovne veze s njim. Banka je za WSJ rekla da je njena ranija izjava netačna i da se de Rothschild sastala s Epsteinom kao dio svojih uobičajenih dužnosti, ali ona nije imala saznanja o pravnom postupku protiv njega ili zabrinutosti zbog njegovog ponašanja.

Raniji slučaj protiv Epsteina na Floridi privukao je veliku pažnju medija i naveo neke političare da vrate donacije finansijeru. Neki poslovni saradnici, poput milijardera Leslie Wexnera, prekinuli su veze s njim. “Uprkos negativnoj štampi, Epsteinovi dani su od jutra do mraka bili ispunjeni sastancima sa istaknutim ljudima”, navodi WSJ.

Ranije objavljeni dokumenti Epsteina pokazuju da je imao veze sa poznatim ličnostima kao što su Gates, bivši predsjednik Bill Clinton i britanski princ Andrew. Umro je u njujorškom zatvoru 2019. godine, navodno od samoubistva. Njegova smrt dovela je do stvaranja mema „Epštajn se nije ubio“, koji sugeriše da je ubijen da bi prikrio dokaze o moćnim ljudima sa kojima se družio.

Dokumenti koje je otkrio WSJ pokazuju da je Epstein također imao dogovorene sastanke s bivšim izraelskim premijerom Ehudom Barakom, predsjednikom Bard Collegea Leonom Botsteinom, autorom Noamom Chomskyjem, filmskim režiserom Woodyjem Allenom i Joshuom Cooperom Ramom, tadašnjim ko-izvršnim direktorom konsultantske firme Henryja Kissingera.

EpsteinRothschildWilliam Burns
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Pa nema tko od vrhovništva zapadna svjeta tam nije oprčio nešt maloljetno 🙄 … Obavještajna zajednica je to oduvjek znala – no … Znati je jedno s moć za to izmijenuti je sasma drugo … No to sa Epstein je samo VRH LEDENA BRIJEGA !!! Ima tu PUNO GORE ! No mi se valja i o sebi pobrinut … Toliko .

Mario
11 mjeseci prije

Epstein je bio najveći dioničar Moderne… tako da ako ste se cijepili s njegovim cjepivom, znate od kog ste ga dobili…

Gnostic
11 mjeseci prije

I kažu da smak svijeta kako kažu na Helmut ili Apokalipsa nije u toku.Apokalipsa na staro grčkom znači:Razotkrivanje,otkrivanje,skidanje velova.Sve će isplivati na površinu k’o ulje na vodi.Tek je počelo i u tom smislu ko izdrži biće spašen uz pomoć znanja koje je bezgranično kao što je srž sveukupne,Sveukupne egzistencije.Žito od kukolja pa kom’ obojci kom’ Nike patike.A neophodne su cipele od rubina(Čarobnjak iz Oza)da bi se vratili doma,jer ovo nije naša kuća.Zemlja je Sibir univerzuma ili kako Dugo znalci kažu:Dunjaluk,što na arapskom znači svijet, zatvor,memljiv podrum.jbg.Šta je tu je.No sikiriki..

Max
11 mjeseci prije

Elitni sotonisti.

goran
11 mjeseci prije

tako je objavite sva imena i prezimena poznatih pedofilčina da vidimo koji su majku im jebem pedofilsku,sve bi ih ja na kolac nabio pa umiraj slijedeća 2 tj

Crni Golf 4 vrata
11 mjeseci prije

.. u Vatikan je ulazio na zadnja vrata 🚪 da ga novinari ne vide… 🎃…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI