Erdogan kaže da je Netanyahu doslovno ‘Hitler’

Erdogan i Netanyahu
34 komentara

Jedina razlika između nacističkog firera i izraelskog premijera je potpora Zapada koju potonji uživa, kaže turski čelnik

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu ne razlikuje se od Adolfa Hitlera, rekao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, osuđujući izraelsku kampanju u Gazi.

Erdogan je Netanyahuu u srijedu otvorio novi diplomatski napad kada je održao uvodni govor na ceremoniji dodjele nagrada u Ankari. Zapadni Jeruzalem sada ima vlastite “nacističke logore” u kojima drže Palestince, izjavio je predsjednik, implicirajući da je kampanja u Gazi bila jednako loša – ili čak gora – od holokausta koji je počinila nacistička Njemačka.

“Vidjeli smo nacističke logore u Izraelu. Kako se to događa? Nekad su loše govorili o Hitleru, ali po čemu ste vi drugačiji od Hitlera?” izjavio je Erdogan.

Natjerat će nas da nam nedostaje Hitler. Je li ovo što ovaj Netanyahu radi manje od onoga što je Hitler radio? Nije.

Jedina stvarna razlika između pokojnog nacističkog firera i izraelskog premijera je široka potpora Zapada Netanyahuu i njegovoj kampanji protiv Hamasa, tvrdio je turski čelnik.

“On je bogatiji od Hitlera; dobiva potporu zapada. Sve vrste podrške dolaze iz Sjedinjenih Država. I što su učinili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze”, naglasio je.

Turski predsjednik dugo se pokušava prikazati kao zaštitnik Palestinaca, opetovano kritizirajući izraelsku politiku. Erdogan je drastično pojačao svoju retoriku usred tekućeg sukoba u Gazi, koji je izbio nakon napada palestinske militantne skupine Hamas na jug Izraela 7. listopada.

Nove primjedbe, vjerojatno najneprijateljskije Erdoganove do sada, izazvale su Netanyahuov odgovor. Izraelski premijer odbacio je kritike, upirući prstom u Erdoganov upitni račun i optužbe za počinjenje genocida u Turskoj i šire.

“Erdogan, koji je počinio genocid nad Kurdima, koji drži svjetski rekord u zatvaranju novinara koji se protive njegovoj vladavini, posljednja je osoba koja nam može propovijedati o moralu,” izjavio je Netanyahu, propustivši optužiti Erdogana da je sam pravi Hitler.

Izraelska vojska je “najmoralnija vojska na svijetu” i trenutno se bori protiv “najozornije i najokrutnije terorističke skupine na svijetu”, dodao je Netanyahu, misleći na Hamas.

HitlerIZRAELNetanyahuTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 mjeseci prije

Nisam Erdoganov fan ali je u pravu.

M.r H.F
3 mjeseci prije

O hebo te ….vec 20-25 g pratim vanjsku politiku i sve ratove, još nisam čuo oštriju retoriku i takve usporedbe a pogotovo upućene prema židovima!!🤔😕🤔😕

Koja
3 mjeseci prije

Siroma hića, od zapada ništa nije dobijao, reče Erdo’

žile29
3 mjeseci prije

Bravo Erdogan pogodio pravac u sridu !!!!!

Darko
3 mjeseci prije

I apsolutno je u pravu..

gigi pinna
3 mjeseci prije

Ok, ali ipak seruckaš, jer što si ti konkretno napravio kontra Izraela? Jesi prekinuo diplomatske odnose? Nisi. Jesi uveo sankcije Izraelu? Nisi. Jesi priznao genocid nad Armencima (a tada se dogodio i manje spominjani genocid nad Grcima i Arapima kršćanima)? Nisi.
S druge strane želiš biti i je.en i pošten, jer ipak pod okupacijom držiš sjeverne dijelove Cipra, Sirije i Iraka, a nitko od tebe ne traži da ta područja napustiš.

Keki
3 mjeseci prije

Isti je. Nema goreg nego kad ai jednak zlu.

abc
3 mjeseci prije

Pa obojica su pripadala istoj skupini ljudi.

xyz
3 mjeseci prije

Satanjahu je gori od Hitlera, a zapad ga zagovara i štiti. Znači da je ceo zapad fašistička i rasistička tvorevina židovskih gospodara.
Nema genocidnijeg i zločinskijeg naroda od židovskog, što upravo pokazuju u Gazi.

BlueZg
3 mjeseci prije

Pa ponaša se tako. Slijepi nismo, hvala Bogu. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

xyz
3 mjeseci prije

Satanjahuju fale samo još brčiči. Frizure imaju potpuno iste.

goran
3 mjeseci prije

ovako erdogane da se razumijemo dobro,i hitler i netanayhu su dobijali pomoć od zapada.
ford i rodschildi su financirali drugi svjetski rat,ista ta uvrnuta ekipa financira i netanyhua tako da su obojica zločinci,jedan si je prosvirao glavu,ovaj če se na kraju objesit

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
3 mjeseci prije

Hitler i Netanjahu su izvođači radova istih sionističkih gospodara.

Ico
3 mjeseci prije

Sultan baljezga, pa ne može 20 miliona Kurda prebrisati gumicom za grafitnu olovku.

3 mjeseci prije

rijec najvise pogresno koristena je rijec doslovno.

NOB
3 mjeseci prije

Cijeli zapad je otisao u Fasizam i uveo svijet u 3 svj. rat

Nesko
3 mjeseci prije

Zanimljivo je da je nekim narodima dopušteno ama baš sve, a nekima ništa pa čak ni da se brane. Čudan neki svet dvostrukih standarda. Kad će više neko da ukine demokratiju pa da opet zaživimo kao ljudi. Ali svi

DobrotaJeIzbor
3 mjeseci prije

Ovakvi poput Erdogana, Netanyahua i drugih, samo vas zavaravaju, jer uporno zaboravljate njihovu glavnu odliku, a to je da su dvolični licemjeri.

123
3 mjeseci prije

a sankcije izraelu za genocid ?

Dosta
3 mjeseci prije

Hitler i njegov nacisticki aparat nisu nikad uspjeli za dva i pol mjeseca pobiti 22 0000 ljudi,a natanjahu i njegovi fasisti jedu.Dakle, Hitler je bio mala maca prema izraelsko americkoj genocidnoj agresiji na Palestince.

Tim
3 mjeseci prije

Pa, kada to Turčin kaže, a oni zaista imaju iskustva sa genocidom Armenaca, onda je to vjerovatno istina. Uostalom i Hitler je bio napola židov, možbda je sa Bibijem čak u rodu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI