EU nije uspjela da se dogovori o novim sankcijama Rusiji

Rudnik uglja
27 komentara

Zabrana uvoza uglja naišla je na protivljenje među 27 država članica.

Kreatori politike EU nisu u srijedu uspjeli da se dogovore o novom paketu sankcija Moskvi, uključujući zabranu uvoza ruskog uglja, prenosi Reuters, pozivajući se na svoje izvore. Najnoviju rundu ekonomskih ograničenja predložila je Evropska komisija ranije ove sedmice.

Osobe koje su upoznate sa ovim pitanjem objasnile su fijasko navodeći „tehničke probleme“ koje je trebalo riješiti, uključujući i pitanje da li bi zabrana uvoza uglja uticala na postojeće ugovore.

Izvori su naveli da još nije jasno kako će se ta pitanja riješiti, ali se EU nada da će postići kompromis na sastanku u četvrtak.

EU zavisi od Rusije za oko 45 % svog uvoza uglja, navodi se na sajtu Evropske komisije. U martu su evropske zemlje uvezle ukupno 7,1 milion tona termalnog uglja koji se koristi u proizvodnji električne i toplotne energije. To je povećanje od 40,5 % u odnosu na prethodnu godinu i najviši nivo uvoza od marta 2019. godine.

eurusijaSankcijeUgaljuvoz
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lenko
2 godine prije

Mržnja i pohlepa vladaju u scima.
Svašta im pada na pamet, žele svoju propast, uništenje, žalost, bijedu…
Tama, tama sve gušća i gušća.
Traži se sreća u neredu, ali nalazi se samo tuga.

Nego svi Vi zdravi i veseli bili. Mir bio s vama. Bog! Bog!

2 godine prije

Ne razumijem Njemaca….
Nemaju alternativu. Niko ne može pokriti uvoz ruskog uglja….
A ako ga nema, stoji njemačka industrija čelika i opskrba energijom…
Izgleda prihvatljivo je jedino pucanje u vlastitu nogu.
Ako bi uvela embargo Rusija, a onda bi bila vika…

Tony
2 godine prije

Ovo je dobro! “Tehnički problemi, kako da ne.

Jednostavno receno
2 godine prije

Za što sankcije služe, jesam li ih ja pogrešno razumio ili? Govorili su da sankcije služe za oslabljivanje ekonomije zemlje i izazivanje nereda u zemlji. To navode za sankcije možda ima još što nisam razumio, al izgleda da se sankcije uvode eu. Jer u eu slabi ekonomija sve skuplja još samo da neredi izbiju a i oni su tu negdje. A promoviraju kako su uvedene sankcije rusi, čudne te neke sankcije. Rusi ne mogu kupiti novi roleks al mogu kupiti osnovne prehrambene namirnice povoljno, dok u eu skoro da ne možeš naći osnovnih namirnica povoljno al zato možeš nabaviti roleks, čudan ovaj neki svijet.

Max
2 godine prije

Jasno kad im Rusija treba,

ogo
2 godine prije

Novi svjetski poredak kaze:Necete imati nista ali cete biti sretni.
Vec sad nemamo nista i nismo sretni .Koje droge nam zele uvesti u kalendar cjepljenja
da budemo sretni?
Uzgred nikakve sankcije nece zaustaviti psihopate na obje strane da se izivljavaju nad neduznim ljudima .Rat im je prilika i opravdanje za zlocine

abc
2 godine prije

Mene čudi činjenica, da sve političke stranačke oporbe u državama članicama EU trenutno niti ne pokušavaju da se nametnu protiv sankcija ili da kritikuju proameričke marionetne vlasti, koje europskim državama nanose ogromnu štetu. Čovjek bi nekako očekivao, da če Mary Le Pen u Francuskoj izkoristiti šansu i podiči narod protiv rusofobne i po Europu štetne politike ali to se ne dešava.. Sva europska oporba čuti, a poneke pritom čak surađuju, kao što je primer u Sloveniji, u kojoj ljeva oporba nije ništa drugačija od trenutne fašističke vlasti Janeza Janše. Slaže sa svime, šta naredi fašistički Brisel, iako to šteti narodu i državi.

abc
2 godine prije

Eno u Engleskoj narod več počeo krasti naftu iz skladišta, pa čak i benzin iz auta. Počela raja kupiti zalihe. Malo uzeti kod susjeda, malo pokrasti iz skladišta.
Eto ti tog jakog europskog jedinstva i demokratije. Još malo pa če se švabe međusobno ubijati za kilo brašna i litar ulja. Ponekde je več bilo tuče pred policama.
Egoizam i pohlep mogu u strahu praviti čuda.

abc
2 godine prije

EU još uvjek spava zimskim snom, dok joj američki jastreb pljačka zalihe…

2 godine prije

bin den nesto nije popularan ,,,na primanju u WH , niko ga ne hebe 5%,, oda okolo totalno izgubljen ,niko ne zeli pricati sa njim …ali bitno je da frajer poslao poruku rusima da smijene putka koji je nepopularan u rusiji

tihobl
2 godine prije

A kavijar?
Da li su uspjelo da se usaglase oko sankcija na kavijar?
Ili i tu ima tehnickih problema?

abc
2 godine prije

Zgadilo mi se od te zapadne genocidne i pedofilne bagre. Niti žene i djecu ne puste na miru. Sve bi jih silovali da mogu.
Koja je to zadrogirana i pokvarena žgadija, ne da se opisati rječima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI