Fauci daje svoj blagoslov Amerikancima da „uživaju u Božiću i Danu zahvalnosti sa svojim porodicama“ ako su vakcinisani

Antoni Fauci
23 komentara

Medicinski savjetnik Bijele kuće, dr. Anthony Fauci, dao je dozvolu Amerikancima da uživaju u tradicionalnim okupljanjima tokom predstojećih praznika, ali se njegovo odobrenje odnosi samo na one koji su primili vakcinu protiv Covida-19.

„Čvrsto vjerujem da posebno vakcinisani ljudi, ako ste vakcinisani i ako su članovi vaše porodice vakcinisani .., možete uživati u praznicima“, rekao je Fauci u nedjelju voditeljki ABC News Marthi Raddatz. „Možete uživati u sakupljanju slatkiša za Noć vještica i svakako u Danu zahvalnosti sa svojom porodicom i Božiću sa svojom porodicom.“

Kontroverzni američki autoritet u vezi sa pandemijom Covid-19 podsjetio je Raddatz da je važno da se Amerikanci vakcinišu protiv virusa ne samo zbog svoje bezbjednosti, već i zbog bezbjednosti svojih porodica i komšija. „Kad to učinite, nema razloga da ne uživate u praznicima na porodičan način, onako kako smo to tradicionalno činili sve vrijeme“, rekao je Fauci.

Ostalo je neizgovoreno šta nevakcinisani Amerikanci mogu raditi za praznike – mada nisu baš mnogi čekali Faucijeve upute da planiraju njihove zabave, sudeći po reakcijama. Korisnici društvenih medija napadali su i ismijavali mišljenje da je građanima takozvane „zemlje slobodnih“ potrebna vladina dozvola za porodična okupljanja za Božić i Dan zahvalnosti. „Ovog Božića ću u svom dvorištu imati baštenskog patuljka koji liči na Anthonija Faucija, ali će imati 10 puta više intelektualnih sposobnosti“, napisao je autor Tony Shaffer na Twitteru.

Prije samo nedjelju dana, Fauci je u intervjuu za CBS News rekao da je „prerano reći“ mogu li se Amerikanci okupiti sa porodicama na Božić. Ironično, on je istog dana za CNN rekao da je prihvatljivo izvoditi djecu u sakupljanje slatkiša, iako je Noć vještica skoro dva mjeseca prije Božića.

Onlajn posmatrači sugerisali su da Amerikanci sve više ignorišu Faucija zbog njegovih prevrtljivih izjava, pogrešnih projekcija i navodnog nepoštenja. „Ili bih jednostavno mogao da ignorišem ljude koji su griješili u svemu od početka, stalno su lagali da nisu u pravu, igrali se politike sa poslovima, životom i porodicama ljudi, a onda smo se usudili da im postavimo ultimatum da sve to vrate“ autor Wiatt Holliday je tvitao.

Istraživanje Rasmussen Reports objavljeno prošle nedjelje pokazalo je da samo 41 % Amerikanaca ima povoljan stav prema Fauciju, u poređenju sa 54 % u maju. Većina ispitanika složila se da je „izgubio kredibilitet“, rekao je Rasmussen.

Fauci je tokom pandemije uživao u slatkim adulacijama glavnih medija i demokratskih političara, do te mjere da mu je na njegov 80. rođendan u decembru prošle godine pjevao serenadu Joe Biden, tada izabrani predsjednik, i buduća prva dama Jill Biden. Taj dan je u glavnom gradu zemlje proglašen za „Dan Anthonija Faucija“, a njegova popularnost inspirisala je neke neobične proizvode, uključujući molitvenu svijeću „Sveti Anthony Fauci“.

Ali s obzirom na to da je Fauci posljednjih mjeseci bio pod sve većim kritikama – uključujući navode da je lagao Kongresu u vezi sa američkim finansiranjem istraživanja povećanja funkcije virusa na kineskom Institutu za virusologiju u Wuhanu – očigledno je izgubio neke obožavaoce. Jedan Faucijev dokumentarac dobio je prosječnu ocjenu Rotten Tomatoes od 92 posto, ali ocjenu publike od samo 2 posto, za šta su krivi mrzitelji i trolovi.

Anthony Faucicjepivovakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lobos
2 godine prije

Pa što da ne. Za mnoge pelcovane će Božić svakako biti zadnji…

Mikojan
2 godine prije

Zašto taj izbavitelj još nije u zatvoru?
USA se srozala totalno, od velesile će ostati samo veletuga.

NeBudiOvca
2 godine prije

Onaj tko od ovog gnoma traži bilo kakav blagoslov za bilo sto i nije nego za biti zatvoren u podrumu sa dvije maske na licu.
Ps. Umro Collin Powel kako kažu od komplikacija uzrokovanih korona virusom. Bas me zanima hoće li naši mediji prenijeti da je bio potpuno cjepljen. Možda i hoće, ali sa obrazloženjem da bi vjerojatno bio živ da je primio i treću dozu.
Pps . Navodno kanadska vlada brani zaposlenicima u javnom sektoru korištenje izraza let’s go Brandon

Ibn Abu Abi
2 godine prije

Opasan degenerik sa velikim ovlastima. Od budaletine je opasnija samo budaletina koja se pita

Mujo&Haso
2 godine prije

Ne kao uvreda, samo pravi tehnički opis za ovo smeče. PSIHO FIZIČKI P0j.eBA.k

Max
2 godine prije

Jeftin trik Faucija

Farree
2 godine prije

Fauci je zločinac. On je podvrgao novorođenče terapiji sa AZT (chemotherapija) jer je testirao majku na pozitivno HIV testovima puno nepouzdanijim od PCR. AIDS je bila prva pandemija testova u istoriji, ali pošto se radilo o gayevima nikog nije interesovalo

2 godine prije

U medjuvremenu i drzavne agencije prenose da je broj poklanih tzv “vakcinom” – premasio broj onih koji su navodo “umrli SA covidom“….

https://odysee.com/@MarijaS:8/NA-TAJVANU-OBJAVILI-STOPU-SMRTNIH-SLU%C4%8CAJEVA-NAKON-BOCKANJA:1

I premda se ocio neki “novinari” udaraju sa stotinama umrlih u mjesec dana – idioti pseudonauke i ovi zlocinci iz tzv “vlada i drzava i korporacija” – nastavljaju nesmanjenom zestinom ubijati ljude

Naravno , uz svesrdnu pomoc zlocinaca i najglupljih ljudi koji hodaju Svijetom tzv “doktora“…

Perun
2 godine prije

Ovaj lik Fauci je cirkusant i smislja bizarna pravila i protokole ponasanja u tzv.plandemiji …..P.S..Protokoli Sionskih mudraca (citaj Protokoli Covid mudraca) spis koji je navodno zbornik zapisnika s masonskih sastanaka na kojima se kroje pravila plandemije i opisuje zavjeru da se zavlada svijetom. Protokoli se ubrajaju u najpoznatije povijesne tekstove o teorijama zavjere…Protokoli“ spadaju među najviše zloupotrebljavane natpise u povijesti. Iako je njihova autentičnost stavljena pod sumnju takoreći odmah po tiskanju, a ubrzo potom i potpuno osporena,

Poznavalac prilika
2 godine prije

Molim uredništvo i komentatore da se kontroliraju i iskažu dužno poštovanje Šaptaču Virusima Anti Faučiju Ako se već gospodar Fauči u svojoj beskrajnoj mudrosti i dobroti udostojio nama nižim oblicima života udijeliti dijelić svog beskrajnog znanja da bi spasio naše beznačajne živote od strašnog a nevidljivog neprijatelja prihvatimo to sa poniznom zahvalnošću

Tupko Glupko
2 godine prije

Fauciju i njegovim pulenima u svakom slučaju dobro – cijepljeni će nesmetano širiti zarazu za Božić, bit će više PCR pozitivnih i bolesnih, što će mediji napumpati u medijima da bi okrivili necijepljene za širenje zaraze i radili dodatni pritisak da se i oni cijepe.

Zagorski
2 godine prije

J….te,postavil sam to pitanje Alex-i,ima skoro isti odgovor..

ledeno doba
2 godine prije

tko kaže da je Faući štakor?
comment image

Perun
2 godine prije

Diktatura Coronizma i Demokratizma …Coronisti i demokratisti su ….isti ….Coronisticke i Demokratisticke hulje poput ovog debila Faucija zasluzuju ,,poseban”tretman samo u veterinarskim stanicama i to uz nadzor veterinarskog konzilija …da nebi kojim slucajem prenijeli virus na neduzne zivotinje …po principu locirati izolovati eutanazirati…

Tim Kunić
2 godine prije

Kad se eugeničar brine za zdravlje čovječanstva.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI