FBI kaže da traži podatke o „potencijalno nepoštenim glasačkim listićima“

Glasacki listic
6 komentara

FBI je očigledno kontaktirao konzervativnu organizaciju i zatražio informacije koje navodno dokazuju da je Joe Biden pobijedio na predsjedničkim izborima koristeći „stotine hiljada potencijalno lažnih glasačkih listića“.

U nesigurnim danima nakon ovogodišnjih predsjedničkih izbora, projekat Amistad društva Thomas More – konzervativna pravna neprofitna organizacija – udružio se sa analitičarom podataka i bivšim pomoćnikom Trumpove kampanje Mattom Braynardom kako bi prikupili dokaze o navodnoj prevari birača od strane Demokratske stranke.

Braynardovi podaci korišteni su za izvještavanje o brojnim tužbama Projekta Amistad, uključujući slučajeve u Michiganu, Minnesoti, Wisconsinu i Pennsylvaniji, a FBI se sada očigledno interesuje za njegovo istraživanje.

„FBI je proaktivno i direktno tražio od mene VIP nalaze koji ukazuju na nelegalne glasačke listiće“, tvitovao je Braynard u nedjelju, a „VIP“ se odnosi na njegovu istragu, koju je nazvao „Projekt integriteta birača“.

U tvitu kasnije u nedjelju, direktor projekta Amistad Phillip Kline rekao je da će Braynardovi podaci biti proslijeđeni agenciji. Kline je dodao da su podaci „korišteni za identifikovanje stotina hiljada potencijalno lažnih glasačkih listića u državama u kojima smo podnijeli tužbu“.

Braynardova najava prvi je znak da se FBI možda aktivno zanima za sprovođenje optužbi za prevaru birača. Ranije u nedjelju, predsjednik Trump je agenciju, kao i Ministarstvo pravde, optužio zbog očiglednog nerada. I FBI i DOJ su „nestali u akciji“, rekao je, nazivajući nedostatak krivične istrage „nezamislivim“.

Šta je FBI odlučio da uradi sa Braynardovim informacijama, nije poznato. Takođe, nejasno je koliko rigorozan slučaj za prevaru čine podaci bivšeg Trumpovog pomoćnika. Braynard je ranije najavio da će ove podatke predstaviti članovima zakonodavnog tijela države Arizona u ponedjeljak, dok se državni sekretar Arizone priprema da potvrdi očiglednu pobjedu Bidena u državi.

Ako Trumpove pravne mogućnosti propadnu i Izborni koledž potvrdi Bidena kao pobjednika na sastanku sljedećeg mjeseca, Trump je novinarima u četvrtak rekao da će predsjedništvo ustupiti svom demokratskom rivalu. Međutim, Trump je upozorio da bi potvrđivanje Bidenove pobjede bila „greška“ i uporedio je izbore sa glasanjem u „zemlji trećeg svijeta“.

američki izboriFBIglasački listići
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
medo1
3 godine prije

Deep State je ukrao Trumpu izbore a EU/NATO pokusavaju ukrasti Luki izbore u Bjelorusiji.

3 godine prije zadnji put uredio medo1
Al Capone
3 godine prije

Nije gotovo.

Blu trabant
3 godine prije

Sudac nije svirao kraj

Max
3 godine prije

Ipak ima nešto u tome , Nisu sve Trumpove bajke.

vbk
3 godine prije

Prema BBC, Putin ga je zdipio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI