Flynn i Giuliani na najvažnijim pozicijama u Trumpovoj administraciji?

Mogući ministri u SADu
0
0

Prema još uvijek nepotvrđenim i nezvaničnim informacijama, Michael T. Flynn i Rudy Giuliani mogli bi se naći na najznačajnijim pozicijama u administraciji novoizabranog američkog predsjednika, Donalda Trumpa.

Michael Thomas Flynn je penzionisani general-pukovnik američke vojske, a koji je bio na poziciji direktora Vojne obavještajne agencije (DIA) i najvjerovatnije će biti ministar odbrane.

On je registrovani član Demokratske stranke, ali je bio jedan od glavnih govornika tokom republikanske nacionalne konvencije ove godine i vrhunski je savjetnik za državnu bezbjednost novoizabranog predsjednika Trumpa. Tokom kampanje, bio je vrlo kritičan prema Demokratskoj stranci.

https://www.youtube.com/watch?v=qRnq4TEe5DU

Washington Post ga opisuje kao čovjeka koji nije neprijateljski nastrojen prema Rusiji, a novinar Michael Crowley ga je opisao kao osobu koja ima “čudnu naklonost prema Rusiji i njenoj autoritarnoj vladi”. Često se pojavljuje kao analitičar na ruskoj državnoj televizijskoj mreži na engleskom jeziku Russia Today. Na gala-večeri u čast te televizije, 2015. godine u Moskvi, sjedio je za stolom pored ruskog predsjednika Vladimira Putina. Zalaže se za bolje odnose Amerike i Rusije i, ako se nađe na poziciji ministra odbrane, sigurno će raditi na promociji dobrih odnosa dviju zemalja.

Rudolph William Louis “Rudy” Giuliani je jedna od najprepoznatljivijih političkih figura američke politike s kraja 20. vijeka. Dok je 80-ih godina prošloga vijeka služio kao glavni tužilac, vodio je velike slučajeve protiv američke mafije i korumpiranih korporativnih finansijera.

Nakon što je postao gradonačelnih New Yorka, primijenio je jaku politiku suzbijanja kriminalnih aktivnosti. Već nakon nekoliko godina na toj poziciji, podigao je kvalitet života u tom gradu i smanjio stopu nasilnih zločina. Njegov pristup je bio takav da se ni najmanji zločini ne smiju tolerisati, jer to ostavlja otvoren prostor za činjenje i drugih, većih kriminalnih aktivnosti.

On je tokom 70-ih godina bio član Demokratske stranke, a od 80-ih se priključio republikancima. Bio je prisutan tokom pobjedničkog govora Donalda Trumpa koji mu je izrazio veliku zahvalnost za podršku i pomoć u kampanji.

Spekuliše se da će novoizabrani predsjednik ponuditi vođenje ministarstva pravosuđa Giulianiju.

michael thomas flynnministarrudolph guiliani
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI