Freedom House – “Svemoćna Rusija” je 2016. utjecala na izbore u 18 zemalja

Medijska manipulacija NVO
17 komentara

U godišnjem izvješću “Freedom on the Net” za 2016. godinu, takozvane “nevladine” organizacije Freedom House, navodi se kako je “svemoćna Rusija” samo prošle godine utjecala na izborne procese u 18. svjetskih zemalja.

“Najmanje 18 država je na izborima 2016. godine doživjelo informacijske napade slične ruskoj kampanji na društvenim mrežama u Sjedinjenim Državama”, priopćila je u novom izvješću poznata “međunarodna” i “nevladina” organizacija Freedom House.

Godišnje izvješće “Freedom on the Net”, objavljeno u utorak i “rasvjetljava ovu vrstu uplitanja na izbore u pojedinim zemljama, čime se na internetu ugrožava autentična i legitimna politička rasprava”.

Freedom House, koji pripada hobotnici vladinih obavještajnih agencija, američkih “think tankova” i uspjela je svoje pipke pružiti u UN i druge međunarodne organizacije, tvrdi kako je Rusija u najmanje 16 država, uključujući SAD, Kolumbiju, Ekvador, Francusku, Njemačku, Italiju, Južnu Koreju i Ujedinjeno Kraljevstvo, utjecala na izborne kampanje sa značajnim objavama namjerno proizvedenih lažnih vijesti.

U drugim slučajevima je ruska vlada okupila ogromnu vojsku kako bi na društvenim mrežama “otela teme za raspravu“.

“Za hvaljenje filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea na društvenim mrežama uoči izbora su pripadnici ruske “vojske za tipkovnicama” mogli zaraditi 10 dolara dnevno, dok je vlada Turske platila 6 000 “bijelih trolova” kako bi manipulirala raspravama.

U ovom se dijelu vidi da je izvješće Freedom House sastavio na brzinu i da se nisu potrudili niti pogledati tečaj i cijene i Rusiji, a prema ranijim izvješćima je vojska trolova navodno smještena negdje u St. Peterburgu, gdje 10 dolara ne vrijede ništa i za tu sumu nitko ne bi sjedio za kompjuterom niti deset minuta, a ne satima pisati komentare i objavljivati statuse na Twitteru, samo kako bi Duterte postao predsjednik.

“Iako su se neke zemlje suočile s vanjskim informativnim kampanjama koje su utjecale na izbore, kao Sjedinjene Države učinile, političke stranke i vlade su vodile kampanje za ostanak ili jačanje ovlasti”, piše Freedom House i upozorava “da bi pretjerano reagiranje na vanjske kampanje, zabranjivanjem ili kažnjavanjem stranih internetskih stranica, bilo gore po internetske slobode nego da se ne poduzimaju nikakve mjere”.

Izvješće je Sjedinjene Države rangiralo na šesto mjesto po internetskim slobodama, ali je stanje pogoršano kako zbog ruskog uplitanja u izbore, tako i zbog pritiska Trumpove administracije na oporbu i “internetske disidente”.

Estonija, Island, Kanada, Njemačka i Australija u smislu slobode interneta ispred Sjedinjenih Država, navodi Freedom House.

Naravno, kritizira se niz zemalja, kao što su Rusija, Kina, Venezuela i Egipat, ali i američki saveznici poput Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvješće je izradio “međunarodni tim akademika“, koji su pomoću određene metode rangirali zemlje kako bi se odredila sloboda na internetu.

Izvješće za 2016. ne obuhvaća katalonsku krizu, za koju je Madrid poručio da je potaknuta i promovirana putem društvenih mreža s računa u Rusiji.

U međuvremenu se oglasila glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, koja je od Madrida tražila da predoči jasne dokaze za optužbe protiv Moskve o navodnom ruskom uplitanju u pitanje neovisnosti Katalonije.

Izvješće “međunarodne nevladine” organizacije Freedom House ipak treba uzeti s rezervom, budući da ova i mnoge druge NVO uz druge vladine i nevladine organizacije u Sjedinjenim Državama čine svojevrsni propagandni koncern koji služi promicanju geostrateških i geopolitičkih interesa vladajuće elite u Washingtonu, EU i NATO pakta. Posebno je zabrinjavajuće što ova i slične organizacije imaju podršku Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koje bi također trebale biti međunarodne i nepristrane institucije, iako je odavno poznato da one to nisu bile od samog osnutka.

FOTO – Propagandni koncern međunarodnih nevladinih organizacija, američkih agencija i think-tankova

Freedom house
Freedom House

 

Freedom HousePropaganda
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
milan
6 godine prije

Aferim-Mašala

Kajzer Soze
6 godine prije

Pametnom dosta da zaključi da se sprema cenzurisanje i kontrola interneta u extremnim razmjerama !

čokolino
6 godine prije

Ak je tako, logično je da smo večina komentatora na Logično pripadnici ruske “vojske za tipkovnicama”.
Još malo pa nas sleduju sankcije………..blokada IP i slično.

Citac
6 godine prije

Zbogom blaga pameti !

nonwo
6 godine prije

Istinabog,ljudima je u dobranoj mjeri ispran mozak,ali OVAKVE gluposti propagandnog koncerna Freedom House na temelju izvješća”priznatih akademika” već teško gutaju i malo žešće budaletine..”Možeš lagati neke ljude svo vrijeme, možeš lagati sve ljude neko vrijeme, ali ne možeš lagati sve ljude svo vrijeme.”Psihopate nisu još osvijestile da je njihov propagandni modus operandi pročitan…
Zaharova si negdje čupa kosu kad vidi koje sve besramne laži mogu proizvesti bolesni mozgovi.
Taman da su to Rusi i postigli,bila bi im svaka čast…Ispalo bi da su nadmašili us(r)a klaunove koji to vježbaju i provode stoljećima.

Ivan
6 godine prije

To direktno ili indirektno uplitanje u “ZAPADNU DEMOKRACIJU” je zlo kada to radi Rusija ali interesantno nije zlo kada to radi USA koja nasilno mijenja rezime u preko 140 slucajeva po svijetu.

Tarzan
6 godine prije

To su sve Soroš-ove mutikaše i bez AIPAC-a.

dalmata
6 godine prije

U stvari,ako normalno ljudsko bice realno pogleda,sta radu “demokratske vlade slobodnog svita”,kakav je cemeran i jadan zivot ogromne vecine naroda u tim drzavama,budunosti koje nema(osin izginit u ratu koji te vlade planiraju),a na drugoj strani Ruski fenix,svaki dan sve bolji u svim oblicima,zivoti obicni ljudi se poboljsavaju,cijeni se familija(za razliu od navedenih di je vrhunac”demokracije-osim rata,pederluk droga i sve vrste perverzija)ima se sigurnost,buducnost se nazire kao realna opcija boljem zivotu,onda se slazem da Rusija ima ogromni uticaj na normalne ljude

Amerikanaxc
6 godine prije

Susojećam se sa Freedom House, točno je da su Rusi imali prste u svemu ovome, strahuje me da se Putin ponovno ne kandidira i osvoji novi mandat.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Stašna Rusija… buuuaaa… …buuuaaa…

Dr Ivo
6 godine prije

A SAD je kumovala u cijelom svijetu osim Kine, Rusije i Koreje…

alan ford
6 godine prije

“…Posebno je zabrinjavajuće što ova i slične organizacije imaju podršku Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koje bi također trebale biti međunarodne i nepristrane institucije, iako je odavno poznato da one to nisu bile od samog osnutka.::” ———————– čuj zabrinjavajuće… pa zato što MMF i SB pripadaju istoj bandi, istoj mreži globalističke mafije, kao i Freedom House. a šefovi te mafije siu cio-hazarski lihvari iz Federal Reserve (FED). MMF i SB su samo podružnice FED-a, kao i ECB, BIS, i sve ostalo.. Većinu od ovih organizacija, čiji su simboli prikazani ovdje na slici ispod članka, spomenuo sam u svom postu, od prije nekoliko dana ovdje (u članku o FED-u), u kojem sam prikazao kako izgleda ta mreža vlasti globalističke elite, na čelu sa cio-hazarskim lihvarima iz FED-a, koji preko te mreže faktički kontroliraju većinu svijeta. Freedom House nije nevladina organizacija, već poludržavana američka organizacija, kao i NED. FH, osnovala je… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Ruska vlada lani je odlučila zabraniti aktivnosti NED-a u Rusiji. Rusko ministarstvo vanjskih poslova u svom obrazloženju za zabranu djelovanja NED-a u Rusiji, navelo je riječi predsjednika NED-a Carla Gershmana. Gershman je još davno otvoreno rekao da NED predstavlja “ljubaznu fasadu za financiranje oporbenih krugova u inozemstvu”. Odnosno za financiranje oporbe i prosvjeda protiv vlade u svim onim državama, koje se suprostvaljaju volji Washingtona. Carl Gershman, hazar i jedan od takozvanih neokonsa (čitaj: cionista), predsjednik je NED-a od samog osnutka ove organizacije 1983. godine. Ideja za stvarnje NED-a došla je od tadašnjega direktora CIA-e Billa Caseya. Casey je želio, da one aktivnosti u inozemnstvu, koje CIA inače radi tajno i u pozadini, podsticanje oporbenih, revolucionarnih i terorističkih skupina u raznim državam svijeta, itd.,- da se ubuduće sa tim aktivnostima bavi jedna organizacija, koju će financirati američki kongres, i koja će pod maskom dobročinstva, pomaganja u razvoju demokracije u drugim državama… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

evo još jednom prikaz one mreže, kako vlada globalistička elilta, što sam prije nekoliko dana već objavio u formuu na onaj drugi članal o FED-u, kako rekoh, tu sam spomenio nekoliko imena od ovih organkizacija, prikazanih ovdje na slici ispod članka: Hazarski cio-lihvari preko FED-a vladaju sa cijelom državom Amerikom, i cijelom EU evo da pokušam ukratko prikazati mrežu kako to ide _____FED_____________________________ ↓ -velike privatne banke sa Wall Streeta (4 najveće banke; Bank of Amerika, JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo, a onda i sve ostale velike banke: Goldman Sachs, Black Rock (najveći vlasnik dionica na svijetu), Lazard, Morgan Stanley, … itd. te sve velike europske privatne banke: Deutschen Bank, BNP, Barclays, HNBC, Unicredit…itd, također i veliki naftni koncerni: Exxon Mobil, Royal Dutch/Shell, BP, Chevron Texaco.. ↓ -MMF—Svjetska banka-(za porobljivanje siromašnih država putem skupih kredita i utjerivanja dugova) ↓ -BIS-(kontrola nad financijskim sistemima pojedniačnih država) ↓ -CFR (Vijeće… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI