Gazprom otkriva nadu za Sjeverni tok 2

Prirodni Gas
24 komentara

Preostali, neoštećeni, dio plinovoda prazni se od plina radi inspekcije

Dotok ruskog plina europskim kupcima mogao bi se nastaviti preko preostalog niza Sjevernog toka 2, nakon što Gazprom provjeri radi li ispravno, izjavila je ruska državna energetska tvrtka u priopćenju objavljenom u ponedjeljak. Niz, Linija B plinovoda, nije oštećena u prošlotjednim eksplozijama, koje su probušile Liniju A i oba kraka Sjevernog toka 1.

“Gazprom radi na smanjenju tlaka u Liniji B plinovoda Sjeverni tok 2. Da bi to učinila, tvrtka pumpa prirodni plin iz cijevi. To će omogućiti sigurnu provjeru cjelovitosti niza B i smanjiti potencijalne rizike za okoliš od mogućeg curenja plina. Ako se donese odluka o početku isporuke plina preko niza B Sjevernog toka 2, prirodni plin će se upumpavati u plinovod nakon provjere cjelovitosti sustava i dobivanja potvrde nadzornih tijela”, stoji u priopćenju.

Danske vlasti izvijestile su o curenju na tri niza plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 prošlog tjedna nakon što je lokalni operater primijetio gubitak tlaka nakon niza podmorskih eksplozija u tom području. Prije incidenta koji se sada istražuje, Rusija je isporučivala plin u EU preko plinovoda Sjeverni tok 1. Sjeverni tok 2, iako je bio spreman za rad i napunjen plinom od prošle godine, nije korišten za izvoz zbog sankcija EU-a i nevoljkosti europskih dužnosnika da ga certificiraju.

Zamjenik ruskog premijera Alexander Novak rekao je u subotu da se plinski pravci mogu popraviti, ali će taj proces biti skup i dugotrajan. Prema njegovim riječima, prvi korak Moskve bit će pronaći krivca za napad. Gazprom je u ponedjeljak priopćio da se pritisak u svim cjevovodima Sjevernog toka stabilizirao i da je prestalo curenje plina iz oštećenih područja. Gazprom je u ponedjeljak priopćio da se pritisak u svim cjevovodima Sjevernog toka stabilizirao i da je prestalo curenje plina iz oštećenih područja.

eugasovodGazpromrusijaSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
pokositelj muha
1 godina prije

Ne kužim… zakaj iko misli da onaj ko je zrokal tri cevi, nebu zrokal i četvrtu?

rade
1 godina prije

Krivca nije tesko pronaci,zna se ko je najveci,najbahatiji,najopasniji,genocidni svjetski zandar i terorista.Rusi ne bi trebali nista popravljati,neka amerikanci prodaju svoj plin “saveznicima”.

Tupko Glupko
1 godina prije

Jbt, ovdje se vode dvostruke/trostruke špijunske igre! Nisu rasturili sva četiri cjevovoda (oba Sjeverna toka imaju po 2), već tri, što znači da kroz preostali cjevovod može ići 25% kapaciteta plina, a to je 27,5 milijardi m3 plina. Ovaj novootvoreni baltički plinovod Norveška-Poljska ima kapacitet 10 milijardi m3 plina. Eh, sad, to se može shvatiti da je Rusija namjerno sabotirala jedan da urazumi Nijemce i povinuje se njihovim željama, ili da Anglosasi učine baš to isto, ili da njemačka vlast to radi da bi se održala na vlasti održavajući na ipak nekom minimumu svoje zalihe plina.. Inače slijedi rasturanje i zadnjeg plinovoda. Sjetimo se da njemačka vlast još uvijek remontira (?) četiri plinske turbine za Sjeverni tok u kanadskoj podružnici Siemensa, jedna stoji na skladištu u Njemačkoj, a jedna čeka servis gdje je plinovod. Tako smo barem ovdje čitali. Što god bilo, mislim da će i ovu zadnju, četvrtu cijev… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Sramota. Britanski istrazivacki brod tu se motao mjesec dana i jedna cijev je ostala neostecena. ST1 su razoroli jednom eksplozijom , a druga eksplozija je ostetila samo jednu cijev ST2. Sledeci dan radili su popravni, zabiljezena je jos jedna eksplozija, ali ni ona izgleda da nije bila uspjesna.

Torpedo
1 godina prije

Koje su ovo igre ….!

Ivan
1 godina prije

Tko želi plin neka si popravi cjevovod!

Max
1 godina prije

Čini se da saboteri nisu bili temeljiti.

dulebg
1 godina prije

To nije trebalo razglašavati. Trebalo je Rusi i Švabe već ranije da tajno puste u rad NS-2, kao fol probni rad.

Lucija, prva
1 godina prije

“Ovo je bila sofisticirana operacija, izvedena tajno u vodama plitkog danskog moreuza. To što je more plitko isključuje mogućnost da se radilo o podmornicama (brodovi koji ulaze u Baltik ne smeju biti duži od 15 metara). Što se tiče „nevidljivih” plovila, oni su mogli doći samo uz dozvolu Kopenhagena, budući da su vode oko ostrva Bornholm preplavljene senzorima zbog straha od ruskih podmornica. Švedski seizmolozi su u ponedeljak registrovali dve podvodne eksplozije – od kojih je snaga jedne procenjena na 100 kilograma TNT-a. Ali pretpostavlja se da je korišćeno čak 700 KILOGRAMA (jesam rekla da je 100 premalo !!!), da bi se raznela tri različita cevna čvorišta. Toliku količinu eksploziva nije moguće dostaviti odjednom uz korišćenje podvodnih dronova kakve trenutno poseduju okolne zemlje. (i ovo sam rekla) NATO je inače bio vrlo aktivan kad su u pitanju podvodni dronovi. Amerikanci imaju pristup dalekometnim norveškim podvodnim dronovima koji mogu biti modifikovani… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Evo investitora:

“U međuvremenu, energetski giganti u EU će pretrpeti velike gubitke zbog sabotaže. Među njima su Nemački Vinteršel Dea Ag i PEG/EON, holandski Nederland Gaseni; francuski Enži. A tu su i oni koji su finansirali Severni tok 2: Opet Vinteršel Dea, kao i Uniper, austrijski OMV, opet Enži, i britanski Dač šel. Vinteršel i Enži su ne samo suvlasnici, nego i kreditori. Njihovi besni akcionari će zahtevati ozbiljne odgovore i ozbiljnu istragu.”

Ne vidimo tko je osiguravatelj.
Podaci iz članka Pepe Eskobara, webtribune

niki
1 godina prije

Rusi se još nisu naučili pameti.Svoje Resurse čuvati zasvoj razvoj i unapređivati proivodnju.Podilaženje Zapadu umjesto zahvalnosti za spas od bahatih šeika obilo im se o glavu.Sa Zapada profitirali su samo korupciju i pohlepu.Neka pitaju Hrvate gdje im je završio obraz i mladež.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI